Nisam se nikada kačio na trending, nego uvijek imam svoje mišljenje na svaku temu. Ovdje su se svi zakačili na medijsku hajku. A mediji su i stvoreni za manipuliranje narodom. Oduvijek je tako...
Ne vidim kako je super liga loša za navijače. Koji to navijač nebi volio gledati svoj klub u najjačoj konkurenciji?
Ne mogu da vjerujem da su ljudi toliko izmanipulirani da podržavaju UEFA-u kao diktatora u svijetu fudbala...
Evo zašto se meni sviđa ideja o super ligi. Od ove koja je ponuđena sviđa mi se što bi se na kraju igrao play off, kao u NBA. Ne sviđa mi se da imaju timovi koji ne mogu ispasti. Ali da se malo to modificira, ne bih imao ništa protiv.
Ja bih napravio 3 lige. Ispod super lige još dvije slabije. Tu bi bilo 60 Europskih ekipa, tako da bi bilo mjesta za svakoga. Svaka bi imala na kraju sezone play off za prvaka, i za ispadanje. U treću bi svake godine mogli upasti ovi koji su izvan tih top 60. Nebi bilo onih koji ne mogu ispasti.
Za početak bi se formirale po trenutnim rezultatima iz nacionalnih liga. I ovi koji bi tu igrali nebi igrali u nacinalnim ligama. Što bi dovelo do toga da neki slabiji klubovi koji nisu upali u ove tri lige imaju puno veću šansu za osvajanje nacionalne lige, i za veći nagradni fond.
Ne znam kome se gleda da uvijek jedni te isti izdominiraju svoje nacionalne lige. Ovako bi jače ekipe igrale u dosta konkurentnijoj ligi, što je plus za navijače. A i ovi koji bi ostali u nacionalnim ligama bi imali veći motiv u borbi za domaće prvenstvo, i dobijali bi od lige više para, jer bi se borili za više pozicije. Malo bi teže bilo za navijače da idu na gostovanje, ali većina ionako gleda svoje klubove samo u domaćim utakmicama. A sa ovakvim ligama bi ti na domaći teren dolazile puno jače ekipe.
Šta bi za naše regionalne klubove bilo dobro? Ako bi se uspjeli plasirati barem u tu treću ligu, a ne vidim zašto najjači klubovi iz regije nebi mogli čak i u drugu, umjesto da ih tamo gledamo u 6 utakmica, ostali bi tamo čitavu sezonu, i igrali protiv žestoke konkurencije. Pa ako se održe, onda i sljedeće godine. Ako ispadnu, onda jbg, nisu ni zaslužili... Neko će drugi dobiti šansu.
Po meni bi to bilo win, win za sve. I za navijače, i za klubove i za fudbal.
A mislim da bi imali i zaslužnijeg prvaka Europe ako bi to bio neko iz top 8 iz najjače Europske lige, koji su se cijelu sezonu borili za ulazak u taj play off protiv najjačih timova, umjesto sadašnjih žrijebova, koji mogu nekom dosta olakšati put do šampiona Europe.
Eto to je neka moja ideja. Ako imate neke prijedloge, oduzimajte, dodajite. Da vidimo šta ćemo dobiti.