Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
@HarKI
Pa što nije on jako blizu da dobije ban jer već ima ohoho tih bodova? :prcnjau:

Tomislav999
Karting
Karting
S nama već: 4 god 10 mj
Cijeli BLM je rasistički pokret.Hamilton, pa i sam Crni bolid Mercedesa je na levelu di samo doprinosi rasizmu i netoleranciji na rasnoj osnovi.
Zanimljivo da sr nista protiv židova, crnaca i gay ljudi ne smije reci u negativnom kontekstu dok recimo hetero bijeli muskarac treba sutjeti i trpjeti uvrede jer je bijel i voli zene.
Megakompanije poput Gilleta idu tako daleko da u svojim reklama (Gillete) proziva bijele muskarce da smo napravili puno zla i da je vrijeme da postanemo bolji, Gilletu se ta reklama odbila o glavu i sad gube milijarde, osobno vise nikad necu kupiti Gillete proizvod.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
f1zd je napisao/la: 15.09.2020., 13:53 @HarKI
Pa što nije on jako blizu da dobije ban jer već ima ohoho tih bodova? :prcnjau:
Pa jeste, ... zato sam to i naveo tu kaznu ;).

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Formula treba ostati to sto jest tzv sport kod kojeg cekam da netko nakon 6 dugih godina skine Mercedes s trona (a bit ce i sedma). Hamilton je samoinicijativno zarobio F1 i svoj tim u aktivizam ili sto god to bilo. I sad da ga netko i hoce pecnut po prstima vise ne moze jer bilo sto kontra njegovog uvjerenja je rasisticki. Pa kakva su to vremena dosla kada F1 novinari (gotovo sam siguran jedini i gotovo sam uvjeren jedino english speaking novinari) trose vrijeme na pisanje tekstova o Hamiltonu i njegovoj patnji i borbi za raznolikost?Nije dovoljan jedan tekst, a ne ne.
F1 iako je svjetsko motosport natjecanje u svojoj srži je prvenstveno europsko. Vecina vozaca su europljani. Barem pola sezone se vozi u europskim drzavama. Najveca baza navijaca dolazi iz Europe.
Jednakost i raznolikost bi trebale biti dvije rijeci koje se trebaju spominjati u F1, dalje od toga je prelazenje crvene linije. Nema mjesta u F1 o ubijenim xy ljudima iz SAD, nema mjesta u F1 za porukama o uhicenju, ubojstvima. F1 nije mjesto za pricanje o tim stvarim.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Ne znam jeli iko prati onu dvojicu blizanaca, tacnije genijalaca The Hodgetwins? Dva crnca koja na genijalan nacin demantuju sve sto je vezano za BLM! Toplo preporucujem da ih pogledate i gdje za vecinu slucajeva koje su se desile imali su validan komentar koji bi stao u odbranu zakona, tacnije policije, te su znali neke "zrtve" koje Hamilton brani itekako iskritikovati.

Hamilton-u je jednostavno dosadila F1, da ima stresa kao sto ga ima Vettel i mnogi drugi, on ne bi imao vremena da se bavi BLM! On izgleda jedva ceka da se zavrsi utkra kako bi mogao izaci na podijum sa porukom kako bi skrenuo paznju na sebe.

Vecina svijeta BLM parolu pocinje malo da ignorise, jer znaju da je to pokret nastao od demokrata u US-a, koji na jeftin nacin pokusavaju doci opet na vlast. Trump koliki god da je kreten ili ego triper, opet po meni je bolji pretsjednik nego onaj Obama...

Dakle BLM je doslovno politicki pokret koji ne bi smio biti uvucen u SPORT!

Jedna zanimljivost veana za neku ravnopravnost, kada se mnogim sportasima koji btw zaradjuju OGROMAN novac predlozi da smanje svoja primanja, kako bi spasili ekonomiju ekipe, mngo se nisu odrekli istih. Pitam se jel Hamilton se odrekao svoje place radi koristi ekipe, koja je zbog njega doslovno ofarbala tradiciju u crno! Danas su svi lazni moralisti, svi su se digli na noge zbog nekog tamo upucanog narkomana koji se bahatio policiji, dok svi okrecu glavu na ubijanje zena i djece u Palestini, pa da ne govorim silni ratovi na bliskom istoku, te generalno citavoj Africi...

Ne vert se svijet oko USA-a, mnogo vecih problema ima u svijetu od BLM, tako da ovo sto Hamilton radi postaje zamorno i preforsirano i za ovakve parole mora postojati kazna i FIA to mora poceti da radi. To sta on radi na svom tweeteru ili instagramu koga boli kuki, tamo on ima pravo da bude sta god zeli i za to ima opcija block pa nek laprda caci svome, a meni nece, dok za vrijeme prijenosa on je sportas i nista drugo..
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Da se vratimo na LH temu VOZAČA.

LH ušao u prime 2013. svi ostali propali ko stari kauč :prcnjau: :chill: :zubo:
slika
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Postoji mogucnost da Sumahera prestigne u Njemackoj ili Imoli :klopa:
slika

BNL_McLaren
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Naletio sam na jedan "interesantan" video o Hamiltonu... Netko je pitao zašto se toliko trudi držati svima lekcije o klimatskim promjenama, rasizmu i konzumaciji mesa, pa evo ima tu par odgovora čini mi se...

https://youtu.be/kq2E7LBClnY
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@BNL_McLaren
Bio bi red da se taj video vise ne linka.. Mislim da je bio vec 3 puta :zubo:
Fino Alla Fine

BNL_McLaren
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
CrashOverride je napisao/la: 15.09.2020., 21:27 @BNL_McLaren
Bio bi red da se taj video vise ne linka.. Mislim da je bio vec 3 puta :zubo:
Aha, onda sorry.. Ne posjećujem ovaj dio foruma često pa mi je valjda zato promaklo. Na kraju otrkio toplu vodu :facepalm:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 15.09.2020., 17:55 Da se vratimo na LH temu VOZAČA.

slika
Krivulje su im poprilično slične :chill:

Još jedan rekord slikaslika[ link do slike ]

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 16.09.2020., 00:27
Ferrari je napisao/la: 15.09.2020., 17:55 Da se vratimo na LH temu VOZAČA.

slika
Krivulje su im poprilično slične :chill:

Pa i nisu baš. Jedan je imao konstantu od početka i to u usporedno puno lošijim bolidima nego što je Hamilton imao od početka karijere.

Iz tog gore grafa je očita promjena nakon 2013, dok je u MSC-a puno logičnija, progresivnija linija. Znak da je uvijek bio takav :chill:
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Daj malo objektivnosti.
Hamilton je debitirao 2007. Zaključno sa 2012. dakle u prvih 6 sezona imao je po grafu 21-22 pobjede.
Schumacher zaključno sa 1996. dakle u prvih 6 sezona imao je po grafu 21-22 pobjede.
Tako da ne znam gdje ti vidiš tu neku razliku.

Imao je MS lošije bolide na početku karijere, ali zato je imao bolje 94-95 nego je Hamilton imao 09-10.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 16.09.2020., 09:54 Daj malo objektivnosti.
Hamilton je debitirao 2007. Zaključno sa 2012. dakle u prvih 6 sezona imao je po grafu 21-22 pobjede.
Schumacher zaključno sa 1996. dakle u prvih 6 sezona imao je po grafu 21-22 pobjede.

Tako da ne znam gdje ti vidiš tu neku razliku.

Imao je MS lošije bolide na početku karijere, ali zato je imao bolje 94-95 nego je Hamilton imao 09-10.
MSC je vozio privatnjake i usporedno lošije bolide za lošije ekipe nego što je to Hamilton u McLarenu u istom razdoblju.

Sezone su duže u Hamiltonovo doba, što znači da ima više šansi da skupi pobjede, PP-e itd. u bolidima koje je vozio.

Pouzdanost u MSC doba je neusporediva s periodom u kojemu je Hamilton vozio.

Znači tvoj argument je realno kontraargument Hamiltonu koji je trebao osvojiti više od 2007-2012 s obzirom na bolid koji je vozio.

Isto tako zaboravljaš činjenicu da je MSC u prvoj sezoni vozio samo šest utrka, ali računaš je kao cijelu sezonu. S tim da je počeo u Jordanu pa odmah promijenio ekipu.

A gledaj sad ovo, postotak završenih utrka:

91' - 50%
92' - 75%
93' - 62.50 %
94' - 85.71%
95' - 76.47%
96' - 66.67%

Hamilton
07' - 94.12%
08' - 94.44%
09' - 94.12%
10' - 84.12%
11' - 85.00%
12' - 73.68%

S tim da je 2007. Hamilton odvozio punu sezonu, a MSC 91' samo 6 utrka.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
MSC je vozio privatnjake i usporedno lošije bolide za lošije ekipe nego što je to Hamilton u McLarenu u istom razdoblju.
Nije tačno. Tačno je da je na početku sezone vozio privatnjake i lošije ekipe.
Međutim bolidi 1994. i 1995 su bolji od Mclarenovih bolida recimo 2008. i 2010.
Tako da to što je Hamilton sjeo odmah u šampionski bolid, nikako ne mogu prihvatiti kao hendikep za bilo koju raspravu. Samo možemo razgovarati od tome koliko je Hamilton bio kvalitetan i konzistentan vozač u svim juniorskim serijama, da je McLaren odlučio da mu povjeri bolid odmah u 1. sezoni.

Znam da je vozio 1991. pola sezone. Ali ne znam zašto to uzimaš kao hendikep?
Da je Lewis vozio 6 utrka u 2006. uvjeren sam da bi 2007. uzeo naslov!
Znači da, mogao je uzeti jedan naslov više u debitanskoj sezoni, koji bi uzeo da je bio malo iskusniji i da nije bio No2 vozač u McLarenu prvu polovicu sezone.

Što se tiče postotka završenih utrka, ja se slažem da je pouzdanost bolida u vrijeme LH, bila veća nego u vrijeme MS, ali također pouzdanost LH je veća nego pouzdanost MS.
Zalijepio sam gore rekorde koje LH je upravo oborio, po pitanju uzastopnih utrka u bodovima, uzastopnih završenih utrka i uzastopnih utrka u kojima je bio klasificiran.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Njihove karijere imaju dosta slicnosti, ali i dosta razlika.

Obojica imaju titulu osvojenu u nesto losijem bolidu (1995/2008), obojica imaju titulu osvojenu u manje vise ravnopravnoj borbi (2000/2017 ili 2018), obojica imaju titulu koju su nakon pocetne izjednacenosti vrlo brzo trasirali na svoj kolosijek (2001/2018). Obojica imaju titule u dominantnim bolidima i bez konkurencije od timskog kolege (2002,2004/2015, 2019 i kako stvari stoje 2020).

1994 i 2003 nemaju paralela sa Hamiltonovim titulama, bas kao sto ni Hamiltonova 2014 meni nije uporediva sa bilo kojom Sumaherovom.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Međutim bolidi 1994. i 1995 su bolji od Mclarenovih bolida recimo 2008. i 2010.
slika
Prvo je bilo 2009. i 2010., pa sad odjednom 2008. i 2010.

Znači, imamo ovo (kad se piše "pro" Hamiltona)
Tako da to što je Hamilton sjeo odmah u šampionski bolid, nikako ne mogu prihvatiti kao hendikep za bilo koju raspravu
Znam da je vozio 1991. pola sezone. Ali ne znam zašto to uzimaš kao hendikep?
a prije toga ovo (kad se piše "contra" Hamiltona)
Daj malo objektivnosti.

Da je Lewis vozio 6 utrka u 2006. uvjeren sam da bi 2007. uzeo naslov!
Znači da, mogao je uzeti jedan naslov više u debitanskoj sezoni, koji bi uzeo da je bio malo iskusniji i da nije bio No2 vozač u McLarenu prvu polovicu sezone.
I ja sam ubijeđen da bi MS 1992. uzeo naslov sa Williamsom FW14B (čak i pored Mansella)..... :chill:

Što se tiče postotka završenih utrka, ja se slažem da je pouzdanost bolida u vrijeme LH, bila veća nego u vrijeme MS, ali također pouzdanost LH je veća nego pouzdanost MS.
:bonk: :rofl: :facepalm: :prcnjau:
Da, kao i Rosberga, Vettela, Pereza, Lorda Albona, Lorda Bottasa, Nasra, Merhija :mrgreen: , Chiltona, d`Ambrosia, Nazzija, Ocona, Gaslya, Strolla, Glocka, di Reste, Ricciarda, Vandoorna, Magnussena, Norrisa, Wehrleina, Petrova, Kvyata, Hulkenberga, pa čak i Maxa.....
Svi oni imaju "veću pouzdanost" od MSa
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
1. Svejedno uzmi koju god hoćeš izjavu jer je bolid iz 1994 bolji i od onoga 2008. i 2009. Poslije sam napisao 2008. jer je tada LH bio šampion.
2. Ja sam bar konzistentan u raspravama. Znači niti može biti hendikep to što je Hamilton odmah sjeo u šampionski bolid (može biti samo pohvala), niti možemo odbaciti 6 MS utrka u 1991. U oba slučaja je to start njihove karijere. Hamiltonu je bolje što je sjeo 2007. u bolid na početku sezone, a ne na pola u nekom drugom timu, a MS je bolje što je odvezao tih šest utrka, nego da je započeo karijeru 1992.
3. Promašena rečenica.
4. Da pouzdanost Hamiltona je veća i od tih navedenih vozača. Ne bih se složio da ti vozači, imaju bolju pouzdanost od MS-a. Govorimo naravno o vozačkoj pouzdanosti.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Da i ja mislim da bi u Williamsu 1992 uzeo naslov protiv Mansella. Vjerovatno i protiv Piqueta koji nije bio zdravstveno ok. Protiv Senna i Prosta tesko da bi imao i teoretske sanse.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Har Kl je napisao/la: 16.09.2020., 10:45 Što se tiče postotka završenih utrka, ja se slažem da je pouzdanost bolida u vrijeme LH, bila veća nego u vrijeme MS, ali također pouzdanost LH je veća nego pouzdanost MS.
Mozda obratit paznju na pouzdanost LH od kad vozi raketu do danas i od 2007 do te rakete...
Mozda nas iznenadis :zubo:
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡