Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Frantic je napisao/la: 02.08.2020., 17:12 Hoćemol' na peaku karijere, kroz čitavu karijeru ili samo u one 3 zajedničke sezone NR i MS? ;)
Ma cijelu. Zadnje tri znamo omjer :aww:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Har Kl je napisao/la: 02.08.2020., 17:14
Frantic je napisao/la: 02.08.2020., 17:12 Hoćemol' na peaku karijere, kroz čitavu karijeru ili samo u one 3 zajedničke sezone NR i MS? ;)
Ma cijelu. Zadnje tri znamo omjer :aww:
80/20 do 90/10 za MSa (čak i kad uključimo u prosjek cijele karijere i te 3 zajedničke sezone)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Mogao si bar dati 70/30.
10% po sezoni, ne bi ti niko zamjerio ;)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 02.08.2020., 17:26 Mogao si bar dati 70/30.
10% po sezoni, ne bi ti niko zamjerio ;)
Ako ću mu davati nešto za one 3 sezone, za 2010. mu mogu dati max. 10%, za 2011. i 2012. mu ne mogu dati ništa, s obzirom na količinu kvarova kod MS, kao i zbog toga da su bili "egal", a možda je MS bio i bolji u čistim vikendima, kada nijedan od njih dvojice nije imao problema.
Eto, onih drugih 10% mu mogu dati za 2016 (zaslužio je). :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ma OK. Mene je samo interesovao koliki je fan boost :aww:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nema ga.
MSu ne trebaju te gluposti poput fan boosta.
To je za ove novokomponovane, tweet i instagram, generacije.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 02.08.2020., 17:51 MSu ne trebaju te gluposti poput fan boosta.
To je za ove novokomponovane, tweet i instagram, generacije.
MS sigurno ne trebaju. On nikad ne bi ni izjavio tako nešto.

Sa zadnjom rečenicom se slažem ;)

sf16-h
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Vettel
Pitanjce... :mrgreen: Znam da je Hamilton zadnjih godina imao hrpu sreće u pojedinim utrkama, rekao bih više od ijednog vozača. Nije stvar o tome da osporavam njegov talent, nego jednostavno je činjenica da mu se puno puta "poklopilo" :) Frend mi ne vjeruje, njegov je navijač i ne prati F1 toliko ažurno. Jel mi može netko dati par primjera kad je Hamilton imao sreće u utrci da mu argumentiram? :mrgreen: Na primjer, danas je imao sreće što mu unatoč probušenoj gumi RB nije uzeo pobjedu, prošle godine u Njemačkoj je uzeo dva boda zbog diskvalifikacije Alfe (iako je htio odustati), 2018. je "ni kriv ni dužan" pobjedio u Bakuu itd... :)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I on je osvijestio neke stvari:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ajde.. Iskreno je odgovorio.. Zna da ne moze ni Max ni Bottas :thumbs:
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
sf16-h je napisao/la: 02.08.2020., 20:51 Pitanjce... :mrgreen: Znam da je Hamilton zadnjih godina imao hrpu sreće u pojedinim utrkama, rekao bih više od ijednog vozača. Nije stvar o tome da osporavam njegov talent, nego jednostavno je činjenica da mu se puno puta "poklopilo" :) Frend mi ne vjeruje, njegov je navijač i ne prati F1 toliko ažurno. Jel mi može netko dati par primjera kad je Hamilton imao sreće u utrci da mu argumentiram? :mrgreen: Na primjer, danas je imao sreće što mu unatoč probušenoj gumi RB nije uzeo pobjedu, prošle godine u Njemačkoj je uzeo dva boda zbog diskvalifikacije Alfe (iako je htio odustati), 2018. je "ni kriv ni dužan" pobjedio u Bakuu itd... :)
Te argumente trazi na pro Ferrari temama :chill:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
sf16-h je napisao/la: 02.08.2020., 20:51 Pitanjce... :mrgreen: Znam da je Hamilton zadnjih godina imao hrpu sreće u pojedinim utrkama, rekao bih više od ijednog vozača. Nije stvar o tome da osporavam njegov talent, nego jednostavno je činjenica da mu se puno puta "poklopilo" :) Frend mi ne vjeruje, njegov je navijač i ne prati F1 toliko ažurno. Jel mi može netko dati par primjera kad je Hamilton imao sreće u utrci da mu argumentiram? :mrgreen: Na primjer, danas je imao sreće što mu unatoč probušenoj gumi RB nije uzeo pobjedu, prošle godine u Njemačkoj je uzeo dva boda zbog diskvalifikacije Alfe (iako je htio odustati), 2018. je "ni kriv ni dužan" pobjedio u Bakuu itd... :)
Onako na prvu, Singapure 2017. Njemačka 2018. i Kanada 2019. :cool:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Da nas prebacim na prigodnu temu :thumbs:
LH44 je napisao/la: 02.08.2020., 22:24
Ma meni kad spomeneš Lewis Hamilton, padne mi na pamet on sa žutom kacigom u MP4-27, a ne ovi silni Mercedesi koje je vozio i ispisao historiju. Meni također 2012 izaziva neugodan osjećaj, te sezone je McLaren sa Lewisom imao nenormalan broj baksuzluka, em kvarovi, sudari, kvarni pištolji, katastrofalne strategije, brojao sam jednom na forumu, bilo je tu vjerovatno 100+ izgubljenih bodova + ono što bi ostali izgubili da je Lewis završio trke. 2007 sam gledao snimke utrka i stvarno šteta ispade na kraju, malo on kriv, malo ekipa, malo McLarenova najveća boljka poslije pištolja - mjenjač.

2016. već je i on malo sam zajebo u dosta utrka, mada ni kvarovi ga nisu mazili toliko. Svejedno uz Maleziju i onaj niz na kraju je mogao glat uzeti.

Stvar s Lewisom je po meni da kad ima sreće, baš ispadne srećković da ga nema većeg, ali kad ga usere, onda je i šefa i stanicu :chill:
2007 je jako luda sezona, zao mi je sto to nisi dozivio uzivo. Fakticki od prvog zavoja prve trke se vidjelo da nije dosao peći zanat uz Alonsa. Iskren da ti budem ja sam navijao za Alonsa u toj konstelaciji odnosa. Iako mi je nanio puno boli 2005, te iste godine se u decembru znalo da ide u Meklaren (tu je sad zvrcka oko menadzera zbog cega je to tako, ali da ne sirimo temu, ako te zanima napisat cu sta se tu desavalo) tako da sam nekako imao vremena da za njega pocnem navijati jer sam znao da dolazi u Meklaren. Mada sam vise volio Kimija u McLarenu.... Za Hamiltona sam samo cuo po imenu, pojma nisam imao ko je i sta je.

Eh sad sezona je isla kako je isla, navijao sam za Alonsa, a Hamilton mi je bio tu ono ok ako i on uzme bitno je da Mclaren uzme titulu :mrgreen: pocela su sranja u Madjarskoj, pa Spygate, a ja sam se nadao da to nece poremetiti stvari i da ce biti sve ok i da ce Alonso uzeti...i mogu ti reci da mi nije nimalo bilo mrsko zbog Kine i izlijetanja u sljunak :facepalm: tek kad je ona prokleta elektronika zastala u Brazilu uhvatio sam se za glavu shvativsi da je sve gotovo jer ni Alonso nema sanse, ali bilo je kasno.

Kolega Ferrarijevac sa kojim sam isao u Madjarsku i o cemu sam pisao putopis, me nazvao na fiksni telefon da zajednicki ispratimo zadnji krug u kojem Kimi uzima titulu :mrgreen: :klanjam: uzasno iskustvo....
:rofl: sve sam mu psovao u sebi na kamaru...

A pred utrku u Kini tekst u Autoklubu pun hvalospjeva za Hamiltona i recenica da ce u narednoj trci uzeti titulu kao prvi debitant u formuli 1.... :gandalf:

Hamiltona nikad zapravo i nisam posebno volio, njegova era u Meklarenu je oznacila i regresiranje mog interesa za F1, narocito kad su doveli jebenog Buttona :bonk: ali eto bar imamo Kanadu 2011...a on me prestao nervirati i postao mi cak i drag....

A sad jedva cekam Riccija, omiljeni vozac u omiljenom timu, to cekam od 2001 :fakjea:

Mada i Maxa volim, pa mi je to dilema kao sta vise volim kod zena sise (Max) ili dupe (Ricci)...i skontam da ipak kombinaciju dobrog dupeta i malih sisa itekako mogu podnijeti, a da mi se gade zenske sa velikim sisama a nazad ravne ko daske....dakle Ricci :klanjam: :klanjam:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma gledao sam, odmah riješio dvojicu sa vanjske strane i nije uopšte bio rezervisan ni sekunde, pa u Maleziji kad je Ferrari na startu obišao. Ostalo da ne pominjem, kako je sezona odmicala, samo uzlaznom putanjom je išao što se performansi tiče, ali razumijem, nije isto doživit sav taj tok događaja i odgledati kroz par dana cijelu sezonu.

Ja sam ko klinac, kao što već rekoh 1999. sam, gledao F1 onako kad naletim i sjećam se da je MSC bio glavni u F1, a ja već od malena pokazivao da sam za underdog tipove, pa sam gotivio Raikkonena i Alonsa, sve do Kine 2010 kad sam pogledao kako Lewis razvaljuje po promjenjivim uvjetima, onaj niz preticanja me stvarno kupio i od tad za Lewisa navijam, kasnije je samo opravdao + dodatno kupio "čistom brzinom" slika prava šteta je što se taj Lewis s vremenom pretvorio u kalkulator, pa ne gledamo baš vratolomije od Lewisa, mada s obzirom na godine i manjak potrebe za rizikom je razumljivo.

Još za McLaren vozio, omiljena marka automobila meni od malena, Need For Speed igrao ko klinac McLaren F1 bio glavni na jednoj igrici, još onako sjedište i volan na sredini, taj neki zajeban dizajn spram ostalih auta, auto se previše izdvajalo da ga ja ne bi gotivio i tu se rodi ljubav za McLaren koja se prenijela i u F1.

Također jedva čekam Ricciarda, to mi je dream team uz Landa, ipak Lewis ide u penziju pa ga zanemarujem kao mogući dio McLarena. Maxa sam i ja počeo gotiviti, radije njega nego Charlesa ili Ocona....

_bataziv_0809 je napisao/la:Mada i Maxa volim, pa mi je to dilema kao sta vise volim kod zena sise (Max) ili dupe (Ricci)...i skontam da ipak kombinaciju dobrog dupeta i malih sisa itekako mogu podnijeti, a da mi se gade zenske sa velikim sisama a nazad ravne ko daske....dakle Ricci :klanjam: :klanjam:
slika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
https://twitter.com/ESPNF1/status/1289945933602488320 Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
i rekordni niz završavanja utrka u bodovima se povećao.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Hamiltonov team radio transcript:
Lap 50

Turn 6

LH: "How much track can I use?"

PB: "Okay Lewis, so other car has a puncture. So just look after your tyres the best you can."

PB: "And STRAT mode 11."

Turn 8

PB: "So please don't go for fastest lap, we just need to get the car home - tyre integrity is [inaudible]."

LH: "Understood."

Turn 15

PB: "So front left failure, front left failure for Valtteri."

Turn 16

PB: "So there may be debris from that tyre around the circuit."

Lap 51

Turn 1

PB: "So, Max is the car behind - 15 seconds."

Turn 9

PB: "So Verstappen has just stopped to take another tyre. So he will go for fastest lap, but we will not bother trying."

Lap 52

Turn 1

PB: "So one more lap Lewis, bring it home."

Turn 6

LH: "Uhmmm, I think something happened to my left tyre also.."

Turn 7

PB: "Okay, copy. Same again."

Turn 8

PB: "So Verstappen 30 seconds behind."

Turn 9

PB: "So gap to Verstappen... We can go DIFF-MID 12 - and Verstappen 25 seconds.

PB: "This is the last lap, we have 20 seconds to Verstappen."

Turn 13

PB: "17 seconds, now 16 seconds.."

Turn 15

PB: "And you can use whatever STRAT you want, so STRAT 5.

PB: "And 10 seconds to Verstappen.."

Turn 16

PB: "And 9 seconds to Verstappen.."

Turn 18

PB: "And 7 seconds to Verstappen.."

Checkered Flag

LH: "Is that the last lap?!"

PB: "That's it mate! You've done it, you've done it!"

PB: "Well, that's it mate!"

LH: "There was no flag?!"

PB: "You've done it though mate, just stop - just pull the car over, we'll come and get you."

PB: "So stop, stop, stop."

LH: "You sure? I think I can drive it with the wheel off.."

PB: "No, it's dangerous so just stop it there and we'll come and get you."

PB: "We just need to preserve the car, preserve our bits.."

LH: "Shit that was close.. The car honestly is fine, it's not rubbing down."

PB: "We can go HPP 7, position 1. 7 position 1.."

PB: "And if we can get HPP 3, position 14. 3, position 14."

LH: "Woah, that was close guys.."

PB: "Yeah I was about to say the same, close call - too close for comfort. But yeah, awesome work mate."

LH: The tyre.. The tyre was feeling fine and then I must have hit something on the track.."

PB: "And if you can go HPP 7, position 1.."
Video:

Suma sumarum.
Hamilton je imao sreće što mu se u toj nesreći nije desila još gora nesreća, tipa pucanje gume u brzom zavoju ili pucanje ovjesa.
U prevodu kolega sa foruma, imao je sreće, jer nije imao dovoljno nesreće :thumbs:
Meni je interesantna hladnokrvnost Hamiltona dok mu Bono govori kojom brzinom mu se Ver. primiče. Na kraju ga je pobijedio za 7 sec.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
A nije neki balavac da se uzbudi :mrgreen: A nije ni neki high stake obzirom na situaciju..
:thumbs: kako je to mirno i bez greske uspio dovest do cilja
Sto se ovoga sa srecom/nesrecom tice, da je njemu jedinom otisla guma i da je nekako uspio doci do cilja, bila bi to nesreca koja ga je kostala nista..

Ovako je jednom autu guma otisla, ispo je iz bodova..
Drugi i treci auto je bio DNF nakon problema sa gumama dok njegov auto nije ni lego na asfalt niti se dogodilo u jednom trenutku kao u ova 3 slucaja, tako da bez problema mogu rec da je imo srece..
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
CrashOverride je napisao/la:A nije neki balavac da se uzbudi :mrgreen: A nije ni neki high stake obzirom na situaciju..
:thumbs: kako je to mirno i bez greske uspio dovest do cilja
Sto se ovoga sa srecom/nesrecom tice, da je njemu jedinom otisla guma i da je nekako uspio doci do cilja, bila bi to nesreca koja ga je kostala nista..

Ovako je jednom autu guma otisla, ispo je iz bodova..
Drugi i treci auto je bio DNF nakon problema sa gumama dok njegov auto nije ni lego na asfalt niti se dogodilo u jednom trenutku kao u ova 3 slucaja, tako da bez problema mogu rec da je imo srece..
Nije to sreća. To je maestralna vožnja velikog šampiona, vožnja koja će se pamtiti narednih 30 godina minimalno.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@Crash, imao je sreće to niko ne spori, bar ne ja :thumbs:

@Grah0, Ostaje nam vožnja koja će biti upisana u istoriju i slane izjave koje će vremenom izblijediti ;)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡