Hamilton ima sreće što je okoristio uslove 2008 u kojima je izbegnuta saradnja Ferrari/Šumi, a 2007 je Alonso bukvalno kao Toni snapao (Avengers 4 referenca) i ubio svoje šanse za titulu ali zato je onemogućio Hamstu. Te 2008 je imao jadnog Kovalainena uz sebe, dok je Alonso bio ispod radara non stop u jadnom Renaultu. Zapravo zvezde koje su harale 6 godina su potonule u roku od odma, Šumi i Ferrari se razišli a Alonso se samouništio.
Za McLarenov stint dalje neću diskutovati...
Ali u Mečki je imao sreće što je imao Rosberga za kolegu, koji se samouništio da osvoji tu titulu 2016. Inače Hamilton nikad nije imao pravu pretnju kad je osvajao titule. Zapravo njemu su najveći protivnici dok je osvajao titule bili Felipe Massa i Nico Rosberg, većito etiketirani kao VKV vozači. Ja se zapravo divim onome što je napravio Rosberg, a svi znamo da bi gotovo sigurno Šumi osvojio titulu makar recimo 2008 da je ostao.
Alonso je imao Šumija i Raikkonena kao protivnike dok je osvajao naslove,
Vettel je imao Alonsa, Hamiltona, Webbera, Buttona
Šumi je imao Alonsa, Hakkinena, Raikkonena, Montoyu, Sennu (dve i pol utrke nažalost), Hilla...
Ovo govori o težini koju nose neke titule, ovo što Hamilton radi je pohvalno ako gledamo statistiku ali glede nekog vrednovanja no no. Čak nisam gore spomenuo Vettela u košu s Massom i Rosbergom jer je Ferrari i sam Vettel učinio da se ne nađu na uopće listi konkurenta za naslov (2017 a 2018 pogotovo). Ja i dalje kažem da cenim Hamiltonov talenat ali ono što mediji rade i što ga svi dižu u nebesa, koga? Osobu koja je osvojila naslove u borbi protiv Masse, Bottasa i Rosberga. Naljutiću puno Hamiltonovih fanova ali to su činjenice, osobu koja ruši rekorde u najdominantnijem bolidu ikada. Fangio, Šumi i Senna su uvek i biti će bolji od Hamiltona, nema tu statistike da to vrednuje. Hamilton se stavlja u koš s Alonsom, Vettelom i Raikkonenom.