Lewis Hamilton
- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
-I da zavrsim priču, ako nećeš vakcinu i ako je ona ključna da preživiš iducu pandemiju onda umri. Ako te vakcinisu, a s tim dobiješ neku vrstu anomalije onda ko ce tu da odgovara? No ako se ništa ne desi, ako cemo svi biti hvala bogu zivi i zdravi, ko ce onda da vrati ovu ekonomiju koja je cucnula? Dakle jel ima nekog rješenja sem sto cemo biti zdravi i opet željni svega...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Nisu. Depresija se spominja još 1800-tih, diabetes je bio poznat prije nove ere, a prvi virus je nastao pretpostavlja se prije cca 1,5 milijardi godina.Slavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 17:18 Depresija, dijabetis, virusi i mnoge druge negativne stvari su sve nastale u modernom - tehnološki naprednom dobu.
Moderno doba nam je donijelo lijekove protiv depresije cca 1950. godine, lijekove protiv diabetesa desetak godina kasnije, a za viruse se otkrivaju po nastanku.
Vidiš razliku? To što si napisao je dojam, ovo drugo su činjenice. Živimo u najboljem periodu ikad, najsigurnijem i najdužeg životnog vijeka i bilo bi pošteno zapitati se kome možemo biti zahvalni na tome. Messiju i Ronaldu? Ne bih rekao.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Veliki potpisAlkY je napisao/la: 27.07.2020., 16:33 Priroda covjeka je da tesko povjeruje u stvari koje njegov mozak ne moze zamisliti. Kad mu i nacrtas neke stvari on u to ne povjeruje , jer eto , nema toliko sirok um da ode van tih svojih granica. Granica koje su mu se napravile tokom zivota. A upravo te granice nebi trebale postojati.
I svatko tko mu dode sa razmisljanjem , koje se ne uklapa u njegov opseg uma , smatra ga nekim psihickim bolesnikom i slicno.

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Zanimljiva rasprava.
Sa Vetmom se slazem uglavnom oko vakcina. Oko Hamiltona djelomicno, ali me jako zulja ocigledna antipatija spram istog i smatram da djelomicno zamagljuje racionalno zakljucivanje. Naravno ko je bez greske nek digne kamen prvi, pa ga ni ja necu dizati. Sad sam i shvatio odakle taj ogromni prostor na ovom portalu gdje se TUMAČI sta je Hamilton mislio kada je nesto rekao, a da se zanemaruje ono sta je zaista rekao. Dakle to je doslo direktno s vrha, odnosno od glavnog urednika
Sto se tice inteligencije, valja razdvojiti pojmove, Hamiltonu sasvim sigurno ne manjka inteligencije u bazicnom smislu te rijeci, ali mu ocigledno itekako manjka socijalne i emocionalne inteligencije. Zasto je tome tako, nisam toliko arogantan da znam utvrditi, ja sam neke druge struke i mogu vjerodostojno misljenje dati o vazenju ugovora i izlaznih klauzula, a o ovome samo svoje osobno
mislim da ga je malo zahvatio mesijanski kompleks, kao i idola mu Sennu.
Desava se to cesto ljudima kad u jednom aspektu dosegnu sami vrh, zarade ogromne sume novaca, okruzeni su slugama, ulizicama i poltronima i misle da su u svemu dobri kao u onome sto im je donijelo novac i uspjeh. Ovo je era takvih ljudi, ne treba bolja ilustracija od predsjednika najmocnije drzave svijeta.
Sa Vetmom se slazem uglavnom oko vakcina. Oko Hamiltona djelomicno, ali me jako zulja ocigledna antipatija spram istog i smatram da djelomicno zamagljuje racionalno zakljucivanje. Naravno ko je bez greske nek digne kamen prvi, pa ga ni ja necu dizati. Sad sam i shvatio odakle taj ogromni prostor na ovom portalu gdje se TUMAČI sta je Hamilton mislio kada je nesto rekao, a da se zanemaruje ono sta je zaista rekao. Dakle to je doslo direktno s vrha, odnosno od glavnog urednika

Sto se tice inteligencije, valja razdvojiti pojmove, Hamiltonu sasvim sigurno ne manjka inteligencije u bazicnom smislu te rijeci, ali mu ocigledno itekako manjka socijalne i emocionalne inteligencije. Zasto je tome tako, nisam toliko arogantan da znam utvrditi, ja sam neke druge struke i mogu vjerodostojno misljenje dati o vazenju ugovora i izlaznih klauzula, a o ovome samo svoje osobno

Desava se to cesto ljudima kad u jednom aspektu dosegnu sami vrh, zarade ogromne sume novaca, okruzeni su slugama, ulizicama i poltronima i misle da su u svemu dobri kao u onome sto im je donijelo novac i uspjeh. Ovo je era takvih ljudi, ne treba bolja ilustracija od predsjednika najmocnije drzave svijeta.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim da je to najbliže istini_bataziv_0809 je napisao/la: 27.07.2020., 18:49 mislim da ga je malo zahvatio mesijanski kompleks, kao i idola mu Sennu.

- Slavenowsky
- Formula 1
Prije covjek nije imao velike mogucnosti za lagodan zivot, ali taj covjek nije bio vezan za modernom tehnolgijom koja je ubrzala nacin zivota. Ubrzan nacin zivota ne donosi nikakvu harmoniju u zivotu, a pri tome treba dodati kakav je taj stil zivota? Prije ti je trebao konj, voda i komad kruha, danas ti treba sve. I jos da dodam Tesla je prvi naucnik koji se zalagao da sva tehnologija ide u korst covjeku, a ne obrnuto, eh upravo to obrnuto je problem.Nisu. Depresija se spominja još 1800-tih, diabetes je bio poznat prije nove ere, a prvi virus je nastao pretpostavlja se prije cca 1,5 milijardi godina.
Moderno doba nam je donijelo lijekove protiv depresije cca 1950. godine, lijekove protiv diabetesa desetak godina kasnije, a za viruse se otkrivaju po nastanku.
Lijek za depresiju na zalost ne postoji, tj da te izlijeci. Ono sto imaju su antipsihotic, antidepresivi, antipsihotici i dobra volja. Svi oni ce navodno da probude tvoje receptore, da te razdraze, tj da se mrdnes sa mrtve tacke i to zahtijeva duzi period da se prilagodis na tu hemiju, ali to nije to. Svaki doktor ce ti reci, idi u prirodu, slusaj muziku, treniraj - fizicki se aktivisi, radi nesto sto ce probuditi tvoje hormone, ali kako ces kada si u lancima danasnjeg hyper zivota. Skoluj se 30 % svog zivota, radi isto tako 50 % svog zivota i ostane ti na kraju 20 % da zivis dok ne umres.
Obicna prehlada je isto tako virus, ista uskrati 500 000 zivota godinsje na zemlji, a to je dokaz da covjekov imunitet nije isti, posljedica ce uvjek biti, jer je to prirodan tok, priroda stvori virus - priroda ga i unisti. Tako da taj virus prije milijardu godina i danasnji nisu ni blizu. Covjek kroz vrijeme evoluira i isto tako stvara imunitet. Znam ja sta ti pokusavas da kazes, naravno da covjek nastoji da nadje vakcinu koja ce sprijeciti umiranje ljudi od danasnjih virusa, ali na zalost uvijek ce biti posljedica prije nego sto dodje taj lijek, jer virus iz svake godine postaje gadniji i snazniji i pazi dobije novo ime, kako i zbog cega?
Eh odlicno da si ovo napisao, sada cu se opet vratiti na Teslu. Svaki dobronamjerni naucnik pokusava naci najbolju tehnologiju koja ce olaksati covjekov zivot, no ta tehnologija kosta. Tesla je htio da sve bude besplatno, no velike korporacije nisu to zeljele, jer su vidjele veliki profit. Danas je sve profit. Tehnologija je skupa i ne moze je svako priustiti. npr Amerikanci imaju 1 000 000 CT u zalihama aparata, dok recimo jedna Bosna ima 5 (lupam). Neki ljudi cekaju po 2-3 mjeseca na svoj red, dok neki 2 min jer imaju novca da plate.Živimo u najboljem periodu ikad, najsigurnijem i najdužeg životnog vijeka i bilo bi pošteno zapitati se kome možemo biti zahvalni na tome. Messiju i Ronaldu? Ne bih rekao.
Isto tako Gates koji se zalaze za vakcinacije je prije toga stekao ogroooooooomno bogatstvo na svom software-u, danas njegova moc (novac) mu daje za pravo da govori da svijetu se sprema virusna kataklizma. od 600 milijardi koliko je tezak, on izdvaja milijardu na vakcinacije, svaka njemu cast, zasto ne odvoji 300 milijardi i pogura ekonomiju siromasnih zemalja koje su vecinom okidaci nekih bolesti... Zasto to ne uradi Google, Apple, Samsung i hiljade milijardera da svijet prociste od neimastine i raznoraznih bolesti! Zasto imamo ovoliko ratova koje odnose milione zrtava, plus milijarde troskova? Ljudi moji novca na ovoj planeti ima za sve. Meni je apsurdno da jedan Messi i Ronaldo imaju 100 x vecu platu od nekog doktora koji operise ljude. Pustimo se mi toga ko je za sta zasluzan, pogledajmo realnu sliku svega.
Mazda zivimo u tehnoloski najbolje razvijenijem dobu, ali generalno bogati ce uvjek biti bogati, dok siromasni ce da prezivljavaju, bez obzira sto imamo teleporte, robote itd, piramida moci nece nikada biti uklonjena i prava nece uvijek biti ista za sve.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- LH44
- Formula 1
Ovo baš i nije tačno, ali dobro, na papiru je njegovSlavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 20:22Gates....je prije toga stekao ogroooooooomno bogatstvo na svom software-u

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
On ga je učinio dostupnim za široke mase, da nije, tko zna kakva bih danas naša percepcija bila o računalima i digitalnom svijetu. Možda bi svijet bio bolje i sretnije mjesto da su se stvari odvile drugačije, ali utjecaj toga na moderni svijet je ogroman.LH44 je napisao/la: 27.07.2020., 21:04Ovo baš i nije tačno, ali dobro, na papiru je njegovSlavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 20:22Gates....je prije toga stekao ogroooooooomno bogatstvo na svom software-u![]()
Ova kritika stoji, ali budimo realni sve dok je kapitalizma očekujemo nemoguće.Slavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 20:22 Isto tako Gates koji se zalaze za vakcinacije je prije toga stekao ogroooooooomno bogatstvo na svom software-u, danas njegova moc (novac) mu daje za pravo da govori da svijetu se sprema virusna kataklizma. od 600 milijardi koliko je tezak, on izdvaja milijardu na vakcinacije, svaka njemu cast, zasto ne odvoji 300 milijardi i pogura ekonomiju siromasnih zemalja koje su vecinom okidaci nekih bolesti... Zasto to ne uradi Google, Apple, Samsung i hiljade milijardera da svijet prociste od neimastine i raznoraznih bolesti! Zasto imamo ovoliko ratova koje odnose milione zrtava, plus milijarde troskova? Ljudi moji novca na ovoj planeti ima za sve. Meni je apsurdno da jedan Messi i Ronaldo imaju 100 x vecu platu od nekog doktora koji operise ljude. Pustimo se mi toga ko je za sta zasluzan, pogledajmo realnu sliku svega.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Ovo me povuklo na ovu serijuVettel-Ferrari je napisao/la: 27.07.2020., 21:40On ga je učinio dostupnim za široke mase, da nije, tko zna kakva bih danas naša percepcija bila o računalima i digitalnom svijetu. Možda bi svijet bio bolje i sretnije mjesto da su se stvari odvile drugačije, ali utjecaj toga na moderni svijet je ogroman.LH44 je napisao/la: 27.07.2020., 21:04Ovo baš i nije tačno, ali dobro, na papiru je njegovSlavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 20:22Gates....je prije toga stekao ogroooooooomno bogatstvo na svom software-u![]()
https://m.imdb.com/title/tt2879552/
Covjek je slucajno naletia na time portal koji vodi u odredjenu proslost i odlucio je iskoristiti svoje znanje o istoj da sprijeci atentat na JFKa misleci da ce svijet biti bolje mjesto...
Fino Alla Fine
- Slavenowsky
- Formula 1
Ovo sve sto sam napisao i da bi se sprovelo u dijelo bio bi raj na zemlji. Savrsenstva nema.
Pazi samo ovo, dok je covjeka na zemlji, tj covjecanstva, nema perioda bez ratovanja. Ratovi su nista drugo nego ljudska pohlepa za moci. Danas pored ratova i virusi su postali novi vid ratovanja, pored ljudskih zivota, ubice su i ekonomije. Ne treba biti lud i reci da corona nije ozbiljna stvar, ali isto tako je i sredstvo za manipulaciju drustva. Samo pogledajte izvjestaje, u jednom danu urmlo 5 ljudi od corone, niko da kaze 5 imena! Plus, evo u Bosni dosta politicara se razbolilo i svi se oporavljaju, dok neko tamo oboli on odmah umre?
I zasto se moraju objavljivati brojke koje su neznacajne u odnosu na regularni dnevni mortalitet?
I onda bombardiraju nas sa izvjestajima u jesen nas ocekuje veliki val corone??? Pa nije corona kometa, koja putuje i koja ce udariti u zemlju tad i tad... Jasno je da pred jesen i zimu gripa najvise hara, no poenta je unosenje nemira medju ljudima. Niko ne govori kako ce ekonomiju spasiti sem sto ce se do guse zaduziti i sto ce mnogi dobiti otkaze...
uhh joj necu vise o vome...
Pazi samo ovo, dok je covjeka na zemlji, tj covjecanstva, nema perioda bez ratovanja. Ratovi su nista drugo nego ljudska pohlepa za moci. Danas pored ratova i virusi su postali novi vid ratovanja, pored ljudskih zivota, ubice su i ekonomije. Ne treba biti lud i reci da corona nije ozbiljna stvar, ali isto tako je i sredstvo za manipulaciju drustva. Samo pogledajte izvjestaje, u jednom danu urmlo 5 ljudi od corone, niko da kaze 5 imena! Plus, evo u Bosni dosta politicara se razbolilo i svi se oporavljaju, dok neko tamo oboli on odmah umre?

I zasto se moraju objavljivati brojke koje su neznacajne u odnosu na regularni dnevni mortalitet?
I onda bombardiraju nas sa izvjestajima u jesen nas ocekuje veliki val corone??? Pa nije corona kometa, koja putuje i koja ce udariti u zemlju tad i tad... Jasno je da pred jesen i zimu gripa najvise hara, no poenta je unosenje nemira medju ljudima. Niko ne govori kako ce ekonomiju spasiti sem sto ce se do guse zaduziti i sto ce mnogi dobiti otkaze...
uhh joj necu vise o vome...
- Alen13ASC
- Formula 1
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
O bože koji cringe, toliki da preliva. Nije im to trebalo...

- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
ESPN, šta očekivati od njih...
Prije da mu niko nije došao na vegetarijansku večeru...
- LH44
- Formula 1
Vegansku, on je Vegan, V E G A N. To su dva totalno različita pojma, što ne mogu ovih što miješajupero iz bukurešta je napisao/la:ESPN, šta očekivati od njih...

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Lewis having dinner with all of his friends 

Fino Alla Fine
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Baš me zanima koliki je budžet za ovaj marketing distrakcije 

- LH44
- Formula 1
Kad se Hamsta ispali iz F1 poslije ove sezone zbog muzičke karijere[ link do slike ]

- zjurina
- Formula 1
- Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Its because he s black.pero iz bukurešta je napisao/la: 29.07.2020., 19:51 ESPN, šta očekivati od njih...

- Vordas
- Formula 4
- S nama već: 9 god 11 mj
Dobro i čovjek se ne razumije, u korijenu su slične filozofije prehrane i načina života. Kaj odmah skačete, zamisli, krivo se izrazio.LH44 je napisao/la: 29.07.2020., 19:54Vegansku, on je Vegan, V E G A N. To su dva totalno različita pojma, što ne mogu ovih što miješajupero iz bukurešta je napisao/la:ESPN, šta očekivati od njih...
#DankeSeb