Lewis Hamilton
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Ocekujem reality ili sitcom "LujoFromTheHood"
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Nemoj samo brkati njegu borbu protiv rasizma sa ovim. I jedno i drugo je njegovo legitimno pravo. Druga je stvar što se mi možemo, a i ne moramo slagati sa tim.avetma je napisao/la: 27.07.2020., 10:51 Koliko vremena će proći dok ne krene plakati da su rasisti svi koji ga sad opravdano kritiziraju? Kakav shitshow... Nadam se da ce Merc reagirati i objasniti mu da se znanost ne uči na crash course tečaju niti na YouTubeu, i da je opasno s takvim utjecajem pričati idiotarije poput ove o čipiranju. Jadnicak ni ne zna da špijuni imaju više informacija o njemu preko toga što koristi iPhone i home assistent sustav nego što bi bilo koji čip ikad mogao dati.
Nema smisla uopće ulaziti u temu, naprosto je nevjerojatno...
Nije nigdje rekao da su rasisti svi koji ga kritiziraju (opravdano ili neopravdano) i nije rekao da su svi oni koji ne podržavaju njegovu borbu su rasisti.
Sad ovaj drugi dio ...
Meni ne ide u glavu da je on anti-vax. On je među prvima pozivao na oprez i da se ljudi trebaju pridržavati uputa stručnjaka i WHO.
Sad ste odjednom zaboravili, da se nije ustručavao prozvati glasno i jasno Liberty zbog toga što nije otkazala GP Australije. I to je uradio u trenutcima kad su svi željeli (uključujući i mene) da se utrka održi.
Ja mislim da je nešto drugo razlog ove objave, pretpostavljam da će kasnije i razjasniti šta je htio reći.
Međutim, šta god da je on mislio sa ovim, IMO, jako je pogriješio. Objavljivati ovakve stvari u jeku pandemije i traženja vakcine, je jako neozbiljno iz razloga što će većina povezati ovaj post, sa Gatesovim insistiranjem na vakcinaciji i onda idu raznorazne gluposti i teorije zavjere.
Mislim da bi on morao ozbiljno razmisliti o tome da nabavi PR koji će ga savjetovati i objasniti koliko ove stvari negativno djeluju na nepismene mase.
Naravno ovo je sve pod mojom pretpostavkom da on nije protiv vakcinisanja. Ukoliko jeste, iz bilo kojih razloga, onda mu nema spasa

@Iceman, usmjereno razmišljanje, gdje ljudi se obučavaju da budu dobri samo u onome što trenutno rade, lagano dolazi i kod nas. Ne možeš zamisliti koliko i kad nas fakultetsko obrazovanih ljudi, vjeruje u razno razne gluposti i kako su na prvu spremni povjerovati raznoraznim "zvijezdama" bez obzira šta ovi bubnuli. S druge strane, šta god da stručnjaci iz tog područija kažu, oni su nazivaju poltronima, koje političari drže u šaci i moraju govoriti ono što im je naređeno.
Tako da ne bih ja to baš vezao za područije GB ili za slabo obrazovane ljude. Naravno da je nepismenima lakše manipulistati, ali ova sloboda medija će nas sve na kraju pretvoriti u idiote, jer najveći dio populacije ne čita više od naslovnog teksta.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ovo kad bi reko, bio bi game over..Har Kl je napisao/la: 27.07.2020., 13:16 Nije nigdje rekao da su rasisti svi koji ga kritiziraju (opravdano ili neopravdano) i nije rekao da su svi oni koji ne podržavaju njegovu borbu su rasisti.
Obzirom kakve izjave daje i kako se ponasa, osobno cu zakljucit da tako i misli..
Fino Alla Fine
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Ne znam ali ove godine sam se više načitao politike negoli same F1, a tamo još gora politika. Niko više ne priča o sportu, jedino kad se desi utrka, spusti se kockasta zastava i svi udre po politici.
To je prilično nezdravo, evo recimo jedva sam čekao VN Austrije i počne pressica i naravno svi su jedva čekali da Lujo progovori o BLM pokretu. Prilično svi skrećemo sa teme, a F1 ništa ne radi po tom pitanju. Da stvar bude gora, F1 niš ne radi po pitanju samog sporta; Mečka pali ulje, Ferrariju zabranjuju isto, RP slobodno kopira W10 i nikom ništa. Renault i McLaren najveće budale sveta i magarci...
Nije ni čudo što više ne duljim tekstove uvoda, ja hoću da pričam o sporskom aspektu bez imalo pominjanje politike, pa stanem i blejim u monitor i tastaturu i ne znam šta da pišem
Oće li više stati ovo ludilo bre.
Nema više ništa zanimljivo u F1, dakle sve je isto. Mečka dominira i uvek je jednu godinu unapred još od 2014, RB se lomi ganjajući Mečku. Crveni isto. Sredina poretka se ne pita, dno poretka je dno dna. I niš više. Sva ta dosada ubija sportski deo F1, nikad nije bila smornija F1. Ali zato politike ima na pretek...
To je prilično nezdravo, evo recimo jedva sam čekao VN Austrije i počne pressica i naravno svi su jedva čekali da Lujo progovori o BLM pokretu. Prilično svi skrećemo sa teme, a F1 ništa ne radi po tom pitanju. Da stvar bude gora, F1 niš ne radi po pitanju samog sporta; Mečka pali ulje, Ferrariju zabranjuju isto, RP slobodno kopira W10 i nikom ništa. Renault i McLaren najveće budale sveta i magarci...
Nije ni čudo što više ne duljim tekstove uvoda, ja hoću da pričam o sporskom aspektu bez imalo pominjanje politike, pa stanem i blejim u monitor i tastaturu i ne znam šta da pišem

Nema više ništa zanimljivo u F1, dakle sve je isto. Mečka dominira i uvek je jednu godinu unapred još od 2014, RB se lomi ganjajući Mečku. Crveni isto. Sredina poretka se ne pita, dno poretka je dno dna. I niš više. Sva ta dosada ubija sportski deo F1, nikad nije bila smornija F1. Ali zato politike ima na pretek...

-
Har Kl
- Formula 1
Ne slažem se da tako misli. Možda i jeste, ali ima dosta njih koji su rasisti, misle tako, a neće da izlaze sa tim stavom u javnost.
Polazim od sebe, da nisam ni ja 100% operisan od rasizma. Zna se i meni nekad zaletiti ...
E ako ne osuđujem njih, jer ne znam čitati njihove misli, neću ni njega.
Polazim od sebe, da nisam ni ja 100% operisan od rasizma. Zna se i meni nekad zaletiti ...
E ako ne osuđujem njih, jer ne znam čitati njihove misli, neću ni njega.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Ne brkam, samo aludiram na dobro poznate medote. Nekidan je Helmut bio rasista, pa ipak nije, ali dobar dio od 20 milijuna ljudi s njegovog IG i dalje misli da jest jer nigdje nije bilo javne isprike. Zar nije i Grosjean bio prozvan jer nije dovoljno u borbi protiv rasizma iako je on bio jedan od dva vozača koji su pokrenuli cijelu priču u znak podrške Lewisu? Kako li je slatka ta uloga žrtve... Ako mu je boja kože bila kriva za sudačke odluke jedne sezone, mislim da nije baš far-fetched to što sam pretpostavio da će mu i u ovoj situaciji za njegove neupućene stavove biti kriva njegova boja kože i rasisti koji ga prozivaju.Har Kl je napisao/la: 27.07.2020., 13:16 Nemoj samo brkati njegu borbu protiv rasizma sa ovim. I jedno i drugo je njegovo legitimno pravo. Druga je stvar što se mi možemo, a i ne moramo slagati sa tim.
Nije nigdje rekao da su rasisti svi koji ga kritiziraju (opravdano ili neopravdano) i nije rekao da su svi oni koji ne podržavaju njegovu borbu su rasisti.
Ali opet, potpuno nebitno. On da je faca onda bi znao gdje završava njegova ekspertiza i znao bi koji su mu realni intelektualni dosezi. Imaš love i imaš poruku iza koje stojiš? Fantastično! Uloži nešto od te love u poboljšanje situacije, dapače, ali nemaš nikakvo pravo prozivati nekog drugog da nije napravio dovoljno.
Imaš problema s Billom Gatesom i/ili cjepivima? Nema problema, onda odbij cjepivo idući put kad budeš išao na teritorij koji te obvezuje da se cijepiš. Da vidimo kako će to proći... Ali pobogu, nemoj prosipati neznanje pred 20 milijuna ljudi, pogotovo neznanje koje može direktno naškoditi nekom od tih ljudi.
Fascinantno je kako svi doktori i znanstvenici imaju podršku dok se školuju, a onda kad završe - odjednom postanu urotnici i neznalice. Primjerice, stipendirat ćeš nekoga da se obrazuje za znanstvenika, ali jednom kad diplomira? "Smeće jedno, šta ti znaš kad sam ja na youtubeu vidio dokumentarac koji kaže suprotno." Vjerojatno je povezano s osjećajem moći i nepobjedivosti koje pružaju sumanute svote novca i uspjesi u uskom sportskom području. Novak Đoković se isto nedavno prosipao sa sličnim debilanama, pa imamo sreće da nije završilo gore nego što je moglo.
Nije bila tajna da Lewis nije najbistriji lik, ali ovo je ipak nova razina...
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ako ne vjeruje u cjepiva, zašto vjeruje da će mu bolid zakočiti kad stisne kočnicu i ubrzati kad da gas? I jedno i drugo je znanost, a da nevjerujem u nju, sigurno nebi ušao u F1 bolid...
- CrashOverride Verified
- Formula 1
I to je ok.. Nije zlocin..Har Kl je napisao/la: 27.07.2020., 13:35 Možda i jeste, ali ima dosta njih koji su rasisti, misle tako, a neće da izlaze sa tim stavom u javnost.
Patern ponasanja ukazuje da je i sam Lewis rasist samo sto je on manjina pa je to tolerantnije.
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
Helmut se nije bunio. Pretpostavljam da je zadovoljan za načinom kako je završena ta priča.
Za Grosejana je rekao jasno. Nije ga prozvao da je rasista. Ne mora svako ko ne podržava borbu protiv rasizma biti rasista. Ima ljudi koji generalno o nekim stvarima imaju drugačije mišljenje ... Sem toga da je Grosejan se osjetio prozvanim na takav način, ne sumnjam da ne bi odgovorio.
Vidiš ta upadica o boji kože za sudačke odluke, više govori o tebi nego o njemu
Tu je sve jasno, samo što ljudi vole vrtiti svoju matricu
Zašto nema pravo prozivati da neka organizacija ne radi dovoljno? Meni je baš OK kad se neko bori institucionalno za bilo koju borbu protiv ugnjetavanja bilo koga. Ili neku javnu ličnost? S druge strane zašto je onda nama dopušteno, da njega prozivamo jer se on bori za svoja prava?
Ovaj donji dio se sve slažem. Kao što rekoh ne ide mi u glavu da je protiv vakcinisanja.
Do sada je jasno i glasno podržavao struku. Bar koliko sam ja pratio, a ne pratim ga uopšte. Većinu vijesti pročitam kroz ovaj portal ili nekoliko drugih news portala koji su vezani za F1.
Da bi znao, ko je koliko bistar, moraš prvo da provedeš bar 7 dana sa njim.
Čitao sam nekoliko izjava jako pamenih ljudi, koji navode skroz drugačije, od tvog mišljenja,
Za Grosejana je rekao jasno. Nije ga prozvao da je rasista. Ne mora svako ko ne podržava borbu protiv rasizma biti rasista. Ima ljudi koji generalno o nekim stvarima imaju drugačije mišljenje ... Sem toga da je Grosejan se osjetio prozvanim na takav način, ne sumnjam da ne bi odgovorio.
Vidiš ta upadica o boji kože za sudačke odluke, više govori o tebi nego o njemu

Tu je sve jasno, samo što ljudi vole vrtiti svoju matricu

Zašto nema pravo prozivati da neka organizacija ne radi dovoljno? Meni je baš OK kad se neko bori institucionalno za bilo koju borbu protiv ugnjetavanja bilo koga. Ili neku javnu ličnost? S druge strane zašto je onda nama dopušteno, da njega prozivamo jer se on bori za svoja prava?
Ovaj donji dio se sve slažem. Kao što rekoh ne ide mi u glavu da je protiv vakcinisanja.
Do sada je jasno i glasno podržavao struku. Bar koliko sam ja pratio, a ne pratim ga uopšte. Većinu vijesti pročitam kroz ovaj portal ili nekoliko drugih news portala koji su vezani za F1.
Da bi znao, ko je koliko bistar, moraš prvo da provedeš bar 7 dana sa njim.
Čitao sam nekoliko izjava jako pamenih ljudi, koji navode skroz drugačije, od tvog mišljenja,
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Nije bitno, ljudski je bilo reći ljudima javno da si pogriješio jednako javno kao što si kolegu iz sporta prozvao rasistom.Har Kl je napisao/la: 27.07.2020., 13:59 Helmut se nije bunio. Pretpostavljam da je zadovoljan za načinom kako je završena ta priča.
Ne radi se o upadici nego o citatu. Ne vidim kakvu ćeš mentalnu gimnastiku izvesti da dođeš do zaključka što to točno govori o meni, ali bih svakako volio konkretan odgovor na to.Har Kl je napisao/la: 27.07.2020., 13:59 Vidiš ta upadica o boji kože za sudačke odluke, više govori o tebi nego o njemu![]()
Ne organizacija nego kolega ili javna ličnost. Svi prozivamo organizacije konstantno, to je dio folklora. U svakoj birtiji se prozivaju svi, od vlade do nogometnog saveza, to je kritika za džabe. Ovo je malo drukčije, jer riječ ima težinu. Razlog je jednostavan - ne možeš kritizirati kolege zato jer nemaš nikakav autoritet niti poziciju s koje možeš nekoga prozivati. Ako si učitelj - smiješ prozvati učenika jer imaš autoritet i pretpostavku da gledaš na situaciju s više znanja od onog kojeg prozivaš. Prozivci/kritici slijedi rasprava i zaključak. Hamilton nema nikakav autoritet i apsolutno nema intelektualni kapacitet da bilo koga proziva, to je barem svima jasno već dosad.Har Kl je napisao/la: 27.07.2020., 13:59 Zašto nema pravo prozivati da neka organizacija ne radi dovoljno? Meni je baš OK kad se neko bori institucionalno za bilo koju borbu protiv ugnjetavanja bilo koga. Ili neku javnu ličnost? S druge strane zašto je onda nama dopušteno, da njega prozivamo jer se on bori za svoja prava?
Da rezimiram;
meni je neobično da možemo naći neslaganje oko nečeg tako naizgled savršeno jasnog. Ako se držiš osnovnih pravila međuljudskih odnosa i dosega civilizacije (koje, kako sad vidim, nekako uzmem zdravo za gotovo) onda nećeš doći u situaciju da ti je ok da sportaš/pjevač/glumac drži lekcije o znanosti ili da razgovaramo treba li ispraviti pogrešku kad nekog pred milijunskom publikom prozoveš rasistom. Ne tražimo tu zakočke ili rupe u logici kako bismo opravdali ("ipak se ispričao javno", "nisam vidio da se helmut žalio"), zar ne? Zašto bi išli tim smjerom? Fascinantno je da se ne može odvojiti strast uzrokovana praćenjem ovog sporta koju svi dijelimo i činjenica da je jedan sudionik tog sporta, igrom slučaja tebi simpatičan u sportskom smislu - naočigled osoba kojoj treba pomoć jer ne razumije da ima ogroman doseg, a nema niti prosječan intelektualni kapacitet da se s time nosi; i da je ta kombinacija opasna.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Ovo je sva poenta priče sažeta u rečenicu. Ne vidim niti razlog niti opravdanje da braniš očito pogrešno mišljenje osobe koju poštuješ zbog njegovih sportskih dostignuća, estradnih ili bilo kojih drugih nepovezanih sa intelektualnim domenima, odnosno sa domenom povezanog sa temom o kojoj baljezgaju. Jedno vrijeme sam mislio da su ovi flat-earth, anti-vax i slični pokreti samo neki paravan, metafora da ljudi shvate da nam se svakodnevno serviraju informacije koje mi treba da provarimo bez da primjetimo, a da su onda baš iz tog razloga uzeli neke najbanalnije primjere kao što su ravna zemlja i vakcine ubijaju da se dokaže poenta u vidu satire.avetma je napisao/la:Fascinantno je da se ne može odvojiti strast uzrokovana praćenjem ovog sporta koju svi dijelimo i činjenica da je jedan sudionik tog sporta, igrom slučaja tebi simpatičan u sportskom smislu - naočigled osoba kojoj treba pomoć jer ne razumije da ima ogroman doseg, a nema niti prosječan intelektualni kapacitet da se s time nosi; i da je ta kombinacija opasna.
Zaista, Lewis je imao dosta komentara za svoje karijere koji spadaju u sivu zonu morala, ali ovo je i za njegove standarde previše. Mene, za razliku od Ante, ne brine što će Lewis ili neko njemu sličan proslijediti takvu informaciju na 20mil ljudi, već me brine uopšteno stanje društva i naš mindset da mi ovakve stvari prihvatamo kao nečije mišljenje na koje on ima pravo. Takav stav je okej ako pričamo o stvarima koje nisu ovako banalne i u najmanju ruku opasne i po njega i po njegove potomke.
Obrigado Felipe
- Slavenowsky
- Formula 1
Mene samo jedna stvar nervira, a to je zašto se vakcina mora tretirati nešto kao "pod moranje"? Zašto ona nije stvar izbora? Pa bože moj ko se vakcinisao i preživio taj je sretan, ko nije neka čeka to šta treba da čeka...
Jednostavno ne treba ništa ljudima da se nameće. Ni ovi što forsiraju, niti Hamilton što negira...
Jednostavno ne treba ništa ljudima da se nameće. Ni ovi što forsiraju, niti Hamilton što negira...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Apsolutno treba da se namece, sve što je za kolektivno dobro i odobreno od struke.Slavenowsky je napisao/la:Mene samo jedna stvar nervira, a to je zašto se vakcina mora tretirati nešto kao "pod moranje"? Zašto ona nije stvar izbora? Pa bože moj ko se vakcinisao i preživio taj je sretan, ko nije neka čeka to šta treba da čeka...
A kako misliš da su smrtonosne bolesti iščezle u zadnjih par desetaka godina? To što živimo u "big nap" periodu relativno sigurno nije produkt slučajnosti. Nije problem u tome što ti ne želiš nego u tome što ćeš negativno utjecati na ostale. Ako ti svoje dijete ne želiš cijepiti je li onda u redu da škola i vrtić ne dozvole da se upisujete tamo jer ste potencijalna opasnost? Postoji nešto što se zove mutacija virusa i kolektivni imunitet. Pitaj doktora ili pogledaj neki verificirano izvor na internetu o tome, objašnjenja su prilično jednostavna.
Naša generacija je zaista jedna od glupljih kad zbog svoje arogancije dozvoljavamo nazadovanje i ignoriranje dosega koji sprječavaju da umiremo od danas banalnih bolesti.
Ali, najbitnija poanta - to nije na svakom od nas da odluči nego na struci jer se radi o općem dobru. Ja gubim pravo na slobodu izbora ako moj izbor direktno može naškoditi nekom drugom.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ma to je sad puno prevelika tema i preveliki OFF bi bio da krenemo o cjepivima. Koliko su dobra ili nisu , koliko necijepljena osoba moze ili nemoze nastetiti cijepljenoj osobi itd itd.
Rasprava bez dna.
Jer i jedna i druga strana misli da je najpametnija , i obje strane imaju jako dobre argumente i obje ce misliti da su upravu jer ne zele shvatiti argumente one suprotne strane.
Onaj tko je ZA cjepiva , njih ovi drugi bez problema mogu potuć argumentina jer ih ima brdo.
Takoder je ista stvar kad se uloge promjene , tako da ponavljam , rasprava bez kraja.
Rasprava bez dna.
Jer i jedna i druga strana misli da je najpametnija , i obje strane imaju jako dobre argumente i obje ce misliti da su upravu jer ne zele shvatiti argumente one suprotne strane.
Onaj tko je ZA cjepiva , njih ovi drugi bez problema mogu potuć argumentina jer ih ima brdo.
Takoder je ista stvar kad se uloge promjene , tako da ponavljam , rasprava bez kraja.
Zadnja izmjena: AlkY, dana/u 27.07.2020., 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

- Slavenowsky
- Formula 1
@avetma
Razumijem ja to sve, ali tolika briga za ljude, te za njihov imunološki sistem, a na sve druge načine nas truju. Počevši od explozivnih naprava, pa do hrane koju konzumiramo ili bilo čega drugog.
Jednostavno čovjek je ing - jang ove zemlje, prvo razvija viruse pa ih onda ubija, u nekim slučajevima igraju se bogova.
Evo recimo ja sam imao coronu i prebolio je u 7 dana, dok moj prijatelj kuburi vec 2 mjeseca s njom, dakle sve je do čovjeka.
Karcinom se nije spominjao prije 100 godina, danas je broj 1 bolest u svijetu, depresija - mozda najgora stvar koja postoji, a ista je rezult svih ovih sto se bore da nas vakcinisu i spase!
Generalno nama treba "hepek", a ne vakcina.
Razumijem ja to sve, ali tolika briga za ljude, te za njihov imunološki sistem, a na sve druge načine nas truju. Počevši od explozivnih naprava, pa do hrane koju konzumiramo ili bilo čega drugog.
Jednostavno čovjek je ing - jang ove zemlje, prvo razvija viruse pa ih onda ubija, u nekim slučajevima igraju se bogova.
Evo recimo ja sam imao coronu i prebolio je u 7 dana, dok moj prijatelj kuburi vec 2 mjeseca s njom, dakle sve je do čovjeka.
Karcinom se nije spominjao prije 100 godina, danas je broj 1 bolest u svijetu, depresija - mozda najgora stvar koja postoji, a ista je rezult svih ovih sto se bore da nas vakcinisu i spase!
Generalno nama treba "hepek", a ne vakcina.
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 27.07.2020., 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
-
Har Kl
- Formula 1
Ante, da ne citiram
Kompletan citat glasi
"Maybe it's because I'm black. That's what Ali G says. I don't know."
Znači treba pogledati šta je to Ali G rekao pa onda komentarisati, a ne samo pročitati prvu rečenicu i na osnovu toga izvlačiti taj zaključak. Sem toga LH je kažnjavan i prije, a i poslije toga za dosta bizarnije stvari pa nije ovo nikada ponovio.
E sad ako je tebi ovo dokaz da se radi o nekoj matrici, pomoću koje se Hamilton provlači kod sudija, onda to govori više o tebi nego o njemu.
Što se tiče Helmuta, ne branim ga ja uopšte. Ispao je glup. Ali ne možeš to dovoditi u kontekst da je on rasista i da bez razloga napada ljude oko sebe. Ipak je pročitao fake news. Namjerno gubiš iz konteksta, da je Hamilton pročitao fake news, za koji je mislio da je Helmut stvarno rekao. I u toj fake news, Helmut je njega direktno prozvao. Nije to neka situacija koju nismo viđali i kod dosta drugih osoba. Ovjde je glavni krivac tvoj kolega novinar koji je izmislio ovu vijest, a ne Hamilton.
Da li je trebao se javno ispričati ... Ja bih se ispričao javno. Ali ja nisam on. On i Helmut su imali privatni razgovor, gdje su sve razriješili bez ikakvih nesuglasica. Tako je prenio Horner. Ako to odgovara Helmutu, zašto ne odgovara tebi?
Ne slažem se da ne možeš kritizirati kolege ... Ti to također radiš prema kolegama novinarima.
Slažem se da je to neumjesno i ne podržavam Hamiltona u načinu na koji radi.
Ovaj zadnji rezime ... Mi se generalno slažemo. Mislim čak u 90%. čak i oko ovih normi ponašanja si u pravu. Samo što se neke stvari namjerno guraju u prvi plan iako tamo ne bi trebale biti.
Ne branim ja njega uopšte. Dakle ja smatram da imaš pravo kritizirati kolege (naravno jako oprezno i sa velikim poštovanjem prema kolegi), ali doktori naučnici i ostali nisu njegove kolege. Ali također opet podcrtavam, do sad je podržavao nauku i njihove preporuke. Možda je ovo nešto drugo. Ako je rekao da Gates laže (možda je stvarno nešto slagao??? ) ne znači da je protiv vakcinacije.
U ovom slučaju, ma šta da je njegova poruka bila ja ga ne podržavam, jer smatram da je pogrešna s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo.
Ukoliko zaista vjeruje kao što je i Djoković vjerovao, Bože moj njegov problem. Sam će sebi nauditi. Ne vidim da se Djoković toliko napada zbog svog stava.
Što se generalno tiče njegovih poruka, ja se ne slažem uvijek sa načinom na koji se on bori. Ne slažem se ni sa nekim drugim stvarima. Ne slažem ni sa Mercedesom da su trebali ofarbati bolide u crno, ali opet ne dajem sebi za pravo da gledam sa visoka i da kažem, e zbog toga i toga ništa to ne valja. Ima on dosta i pozitivnih akcija koje je pokrenuo i koje radi, ali to se uporno ne spominje.
Za mene je pozitivno, to što se on bori za prava crnaca, jer je on sam crnac. Pozitivno je što se bori protiv rasizma, jer je to univerzalna vrijednost. itd. itd.
Za njegov intelektualni doseg sam ti već odgovorio. Nema to veze sa mojim simpatijama prema njemu. Inače sam strastveni navijač Federera nisam iskoristio priliku da Djokovića napadnem da je nema prosječan inelektualni kapacitet, jer je uradio šta je uradio. Čak štaviše i njega smatram nadprosječno intelgentnim.
Cowel je za Hamiltona izjavio da je nadprosječno inteligentan i da je na osnovu zvuka motora ma dinanometru pogodio tačno o kojem zavoju i u kojoj utrci simuliraju motor. Sem toga dostignuća koja je postigao van staze, također sugerišu da se radi o jako inteligentnom čovjeku.

Kompletan citat glasi
"Maybe it's because I'm black. That's what Ali G says. I don't know."
Znači treba pogledati šta je to Ali G rekao pa onda komentarisati, a ne samo pročitati prvu rečenicu i na osnovu toga izvlačiti taj zaključak. Sem toga LH je kažnjavan i prije, a i poslije toga za dosta bizarnije stvari pa nije ovo nikada ponovio.
E sad ako je tebi ovo dokaz da se radi o nekoj matrici, pomoću koje se Hamilton provlači kod sudija, onda to govori više o tebi nego o njemu.
Što se tiče Helmuta, ne branim ga ja uopšte. Ispao je glup. Ali ne možeš to dovoditi u kontekst da je on rasista i da bez razloga napada ljude oko sebe. Ipak je pročitao fake news. Namjerno gubiš iz konteksta, da je Hamilton pročitao fake news, za koji je mislio da je Helmut stvarno rekao. I u toj fake news, Helmut je njega direktno prozvao. Nije to neka situacija koju nismo viđali i kod dosta drugih osoba. Ovjde je glavni krivac tvoj kolega novinar koji je izmislio ovu vijest, a ne Hamilton.
Da li je trebao se javno ispričati ... Ja bih se ispričao javno. Ali ja nisam on. On i Helmut su imali privatni razgovor, gdje su sve razriješili bez ikakvih nesuglasica. Tako je prenio Horner. Ako to odgovara Helmutu, zašto ne odgovara tebi?
Ne slažem se da ne možeš kritizirati kolege ... Ti to također radiš prema kolegama novinarima.
Slažem se da je to neumjesno i ne podržavam Hamiltona u načinu na koji radi.
Ovaj zadnji rezime ... Mi se generalno slažemo. Mislim čak u 90%. čak i oko ovih normi ponašanja si u pravu. Samo što se neke stvari namjerno guraju u prvi plan iako tamo ne bi trebale biti.
Ne branim ja njega uopšte. Dakle ja smatram da imaš pravo kritizirati kolege (naravno jako oprezno i sa velikim poštovanjem prema kolegi), ali doktori naučnici i ostali nisu njegove kolege. Ali također opet podcrtavam, do sad je podržavao nauku i njihove preporuke. Možda je ovo nešto drugo. Ako je rekao da Gates laže (možda je stvarno nešto slagao??? ) ne znači da je protiv vakcinacije.
U ovom slučaju, ma šta da je njegova poruka bila ja ga ne podržavam, jer smatram da je pogrešna s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo.
Ukoliko zaista vjeruje kao što je i Djoković vjerovao, Bože moj njegov problem. Sam će sebi nauditi. Ne vidim da se Djoković toliko napada zbog svog stava.
Što se generalno tiče njegovih poruka, ja se ne slažem uvijek sa načinom na koji se on bori. Ne slažem se ni sa nekim drugim stvarima. Ne slažem ni sa Mercedesom da su trebali ofarbati bolide u crno, ali opet ne dajem sebi za pravo da gledam sa visoka i da kažem, e zbog toga i toga ništa to ne valja. Ima on dosta i pozitivnih akcija koje je pokrenuo i koje radi, ali to se uporno ne spominje.
Za mene je pozitivno, to što se on bori za prava crnaca, jer je on sam crnac. Pozitivno je što se bori protiv rasizma, jer je to univerzalna vrijednost. itd. itd.
Za njegov intelektualni doseg sam ti već odgovorio. Nema to veze sa mojim simpatijama prema njemu. Inače sam strastveni navijač Federera nisam iskoristio priliku da Djokovića napadnem da je nema prosječan inelektualni kapacitet, jer je uradio šta je uradio. Čak štaviše i njega smatram nadprosječno intelgentnim.
Cowel je za Hamiltona izjavio da je nadprosječno inteligentan i da je na osnovu zvuka motora ma dinanometru pogodio tačno o kojem zavoju i u kojoj utrci simuliraju motor. Sem toga dostignuća koja je postigao van staze, također sugerišu da se radi o jako inteligentnom čovjeku.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Tko su "oni"?Slavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 15:34 @avetma
- Slavenowsky
- Formula 1
Kako misliš ko su oni?avetma je napisao/la: 27.07.2020., 15:39Tko su "oni"?Slavenowsky je napisao/la: 27.07.2020., 15:34 @avetma
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Vjerojatno kad si napisao " na sve nacine nas truju". Pa je pitanje tko su ti koji nas truju.
"Oni" definitivno postoje. A tko su , tko ce to znat.
Jer , prakticki , nemozes kupiti vise neki proizvod a da nema neki otrov u sebi. A to netko kontrolirano i savjesno stavlja u proizvod , ne stvori se to samo od sebe.
Ili ce netko reci , npr. da u McDonaldsu apsulutno nista ne skodi zdravlju , i da ne truju toliku djecu
.
"Oni" definitivno postoje. A tko su , tko ce to znat.
Jer , prakticki , nemozes kupiti vise neki proizvod a da nema neki otrov u sebi. A to netko kontrolirano i savjesno stavlja u proizvod , ne stvori se to samo od sebe.
Ili ce netko reci , npr. da u McDonaldsu apsulutno nista ne skodi zdravlju , i da ne truju toliku djecu