VN AUSTRIJE 2020. | 03.-05. srpnja

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Moja iskrena reakcija nakon utrke je bila ovakva.

slika

Kakvo ludilo od utrke. Vratili su nam za sve sta smo cekali do ove utrke. Vratili sve i dali jos malo vise.
Neznam sta reci , odakle krenuti.
Znam da je prva utrka sezone , i da su tada klasicni problemi oko pouzdanosti komponenata. Ali ovo danas je bilo malo tuzno gledati kako bolidi otpadaju.
Cestitke Bottasu od srca. Od starta do cilja je bio dominantan. I svi mi smo mu najvise zamjerali manjak koncetracije pod pritiskom , ali danas nas je sve zajedno debelo demantirao. 3 Safeta , svaki put ti prijeti od iza , ne bilo tko , nego Lewis. I ostao je hladan do kraja. Bravo.
Vettel je , pretpostavljam , imao preveliku zelju kod one greske i desilo mu se ono po cemu mu je mozda i dio karijere obiljezen. To je naravno spin. Steta zbog njega.
Leclercu svaka cast. Imao je , realno , los bolid. Ali kako je i sam rekao , iskoristilu su apsolutno sve sta im se u utrci nudilo i zasluzeno P2.
Najvise mi je zao Albona , Hamiltonova glupost ga je kostala druge stepenice. A vrlo vjerojatno bi se borio i sa Bottasom do kraja , ipak je Bottas imao probleme bolida a sta je jos vaznije Albon je bio na softu. A mozemo misliti kako bi to njemu znacilo poceti sezonu drugim mjestom ili jos bolje pobjedom.
Nemogu se sjetiti vise nicega nego moram se napokon osvrnuti na McLaren i moje reakcije na pocetku ovog komentara.
Znaci ne pamtim kada sam se zadnji put ovako osjecao nakon utrke. Da ja placem , smijem se , trcim po stanu , plesem i skacem u istom trenu.
Prvo Lewis dobije kaznu i samo cekam kada ce Lando napasti Pereza pa da se nadam postolju. Jer Lando ima novije gume i realan je napad. Umjesto toga dolazi Leclerc , obilazi Landa , lupam po stolu , ljut ko pas i izgovaram rijeci koje nisu za forum. Pa se Carlos i Landa naganjaju po stazi. I iako je bila fenomenalna borba , jasno je da se gubi vrijeme za bolidima ispred. Pa Perez dobiva kaznu. Live timing pokazuje vise od 6 sekundi izmedu Landa i Lewisa. I pomislio sam to je to , dalje neide. Smanjit zaostatak za Mercom je nemoguce. Lewis prolazi ciljem , zaostatak pada 5,7 , 5,1 , 5,038 i BUM 4,8 ako se dobro sjecam. I cekam par sekundi da nisam krivo vidio. I onda se vracam na pocetak komentara i ovu sliku. Nevjerojatan osjecaj. Stvarno sam zaboravio kako mogu biti sretan nakon utrke.
Da spomenem i Carlosa. Odlicno otpeljano takoder. Nema mu se sta za prigovorit. Jedino sam bio siguran da ce njega zvati u istom krugu u box , kod safety cara , kada i Landa. Ali on je isao tek sljedeci , i onda se par bolida ubacilo ispred njega i tu je kasnije izgubio dosta. Ali to nije njegova greska.
Suma sumarum , za McLaren ,fantasticna utrka. Rekao sam prije utrke da mozemo biti prezadovoljni ako budu oba bolida top 6. Ali ovaj podijum je nesto nestvarno. Normalno , bilo je tu kazni , odustajanja itd. Ali to je sve dio utrke.
slikaslika slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Dani je napisao/la: 05.07.2020., 17:09 Crash bode u oči da je mercedes sa starim hard gumama i bolidom u safe modu odvozio jednako brzo kao drugi na novom softu. Zato i mislim da ovo nije realna slika. Iako je ovo u zadnjih par godina jedna od najboljih utrka.
Austrija prošle sezone bolja masu puta.. danas je pod SC-om odveženo 20% utrke..

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Drago mi je sto Pinkcedes nije zavrsio na podiju, to kopiranje proslogodisnjih bolida drugih timova mi je jadno.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Vettel-Ferrari je napisao/la: 05.07.2020., 17:28 Vettel je fakat napravio glup potez, srećom opet samo sebe koštao na kraju.
Ali i meni definitivno nešto nije bilo u redu s njim danas, ili je totalno propao, ili se iz nekog razloga nije mogao sastaviti s bolidom. Ali budemo već idućeg vikenda imali dosta bolji uvid u to, borbu sa Russelom, Giovinazzijem i Kvyatom je danas bilo sramotno gledat.
Alex Brunetti koji inače prati Ferrari on-board i team radio i što sve ne kaže da je bolid bio očajan on-board i da su sve pokušali mijenjati u boksu kao i na volanu.
https://twitter.com/deadlinex/status/1279797425583071235 Prevod:
I didn't write it by chance. One thing that cannot be said about Seb is that he is dishonest. He just said, "I was amazed that I only turned around once!" Guys, on sight, I can guarantee you, he wasn't on the track. When braking (I mean braking) ...
https://twitter.com/deadlinex/status/1279797766676516868 Blocked forward and broke down behind. They also tried from the box to do everything. Brake shaping, brake balance, dif in, dif mid, and all in different combinations. Every three laps they tried to combine the values by mixing them but nothing. It wasn't right! it is not usual ...
https://twitter.com/deadlinex/status/1279798045954256896 Asking in a pit stop to go down two clicks of the front wing to try to make it less incisive but at least to glue it to the rear but that didn't help either (Leclerc did not touch the wing in the pits). So either a mechanical or unexplained problem
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Dani je napisao/la: 05.07.2020., 17:09 Crash bode u oči da je mercedes sa starim hard gumama i bolidom u safe modu odvozio jednako brzo kao drugi na novom softu. Zato i mislim da ovo nije realna slika. Iako je ovo u zadnjih par godina jedna od najboljih utrka.
Ma jasno.. Ne pase im bas staza a i ono sta se izdesavalo im isto nije islo na ruku..
Jasno je svima da je Mercedes team to beat s tim da mislim i da ga se ne moze dobit u normalnim okolnostima a kao sto rekoh, kakve su okolnosti sezone, tko zna sta se moze dogodit..
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
U jednu ruku Hamsta pokazuje da ga se ne moze tek tako preticati, pokazuje zube novoj generaciji pokazuje im ko je i dalje gazda, ali ipak nije se zabio u Albona.....u drugu nije ostavio dovoljno prostora i kazna je manje vise ok.

Sustinski nije puno izgubio i da ga je Albon prosao bio bi opet treci ili cetvrti, ali bi Albon mozda otkinuo bodove Bottasu koji bi trebao biti glavni rival za titulu. Opet ko zna....rijetko luda trka ..
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Nego, je li Bottas namjerno usporio u zadnja dva kruga kako bi vratio Hamiltona natrag u konkurenciju? :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Izgleda da je Hamsta speedao i u utrci pod duplim žutim...nadoknadio 2 sekunde za Bottasom

Da sam McLaren odmah bi se žalio i pokušao zaraditi Sainzu 4. poziciju.
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Komentari ispod videa :rofl: :rofl:
Hamilton seems to be yellow colourblind this weekend.
Yellow flags matter.
FIA vjerojatno sama neće reagirati, tako da se nadam da netko iz McLarena ili Red Bulla prati Reddit :chill:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Red Bull bi se zalio to sigurno. McLaren , nisam toliko siguran. Tim vise zbog promjene motora u buducnosti i sve to skupa.
Ali ako se ne zale onda nisu normalni. 3 i 4 mjesto im je nadomak ruke , ako to propuste neznam sta bih rekao.

A sta se tice Bottasa , osobno bih htjeo da je namjerno usporio jer je time pomogao McLarenu.
Ali mislim da se nebi on toga sjetio u tom trenutku haha
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 05.07.2020., 18:11 Nego, je li Bottas namjerno usporio u zadnja dva kruga kako bi vratio Hamiltona natrag u konkurenciju? :mrgreen:
Iskreno se nadam da je to razlog :zubo:
Zadnja izmjena: CrashOverride Verified, dana/u 05.07.2020., 18:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 05.07.2020., 18:12 Izgleda da je Hamsta speedao i u utrci pod duplim žutim...nadoknadio 2 sekunde za Bottasom

Da ne ponavljam sta je reka Albon za Lewisa :mrgreen:
Fino Alla Fine

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Charles Leclerc je najbolji vozac na gridu! 😁

Ova "trabakula" od bolida na drugom mjestu! 😄
Hahhahahahah
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Onboard Vettela i kako mu je bolid izgledao danas

slika slika

Wehrlein94
GP3
GP3
Ferrari je napisao/la: 05.07.2020., 18:12 Izgleda da je Hamsta speedao i u utrci pod duplim žutim...nadoknadio 2 sekunde za Bottasom

Ne izgleda nego zbilja je "speedao" ... kakav pokvarenjak, to je užasno

Ferrari
Formula 1
Formula 1
:facepalm:
Čujem da će neki dijelovi doći sljedeći tjedan već za Ferrari...TREBAJU nam. https://twitter.com/deadlinex/status/1279825624719392768
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 05.07.2020., 19:41 Onboard Vettela i kako mu je bolid izgledao danas

Vec sam reka da sam vidio nekoliko puta kako lovi bolid a nisam bas toliko pozorno pratio utrku..

A ovo ritanje bolida cim pomirise da ce bit kocenja :zubo:
Fino Alla Fine

Wehrlein94
GP3
GP3
Čovječe,kako je imao tolko problema sa podupravljanjem Seb ? Da mu nisu u Ferrariju podmetnuli takav set up sada kada više nije broj 1 ?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Utrka (tj. kompletan trlaći vikend) se, uz pomoć 3 Safeta, na kraju pretvorio iz stanja u kojem sam u petak smatrao da ćemo imati Benzovih 1-2 (Ham-Bot i ukupno 44 boda), te Maxa na 3. mjestu, uz potencijalno užasnu i negledljivu trku sa Hamovih 5-10sec prednosti ispred Bottasa, zatim Maxom na 30sec, te Ferrarijima između 5. i 10. mjesta sa krugom zaostatka, u jednu vrlo zanimljivu i uzbudljivu trku.

Kao prvo, opet da "pohvalim" suce (iako sam se "složio" sa njihovim objašnjenjem nekažnjavanja Hamiltona), jer im je trebalo 3 sata da ponište krug, koji se inače poništava za 10sec, zatim za "revnost" u smislu da su pregledali "sve" snimke (pa posljedično i "laganje"), i zatim za ne kažnjavanje Hamiltona propisanom kaznom (jer nije trebao biti peti na gridu).

Ferrari je katastrofa, međutim Charlie je bio strpljiv i smiren (za razliku od Seba kojem težak bolid za upravljanje nije opravdanje za napad i ulijetanje u prostor u koji ne bi uletio čak ni sam Senna). Moramo biti iskreni pa reći da je Ferrari (Charleija) pomazila i sreća i okolnosti na stazi, što jest, jest.
Međutim, ne mogu se oteti utisku da je bolid malo "proradio" pred kraj trke.

RP su solidno zajebali Pereza sa taktikom (nemam ništa protiv, ne zbog Sergia, već zbog toga što je jednim dijelom i Charlie profitirao od toga).

Mclaren, iako mi (kao što reče kolega @Ferrari) "vjera" ne dozavoljava da navijam za njih, prilično mi je drago zbog njihovog današnjeg rezultata.
Mislim da nisam nikad onako propratio live timing zadnjeg kruga (naravno, prateći razmak između Hamde i Lande :mrgreen: ), te mi je drago što Norris odradio onakav zadnji krug. Što zbog njega samog, što zbog Hamiltona, i to iz dvostrukog razloga - jer ostao kraći za 6 bodova i jer je ujebao (opet) postolje Albonu. Sainz takođe solidan.

Vezano za njihov kontakt, kazna čista ko suza. Prije 20-25 godina ovo je bio trkaći incident, po današnjim mjerilima Hamiltonov prekršaj.
Da se razumijemo, i ono od Maxa prošle godine je bilo (po meni) za kazne, ali ovo bi u tom slučaju bilo za još veće kazne.
Jedina smješnija, ujedno jadnija i žalosnija, stvar ovog vikenda, od Ferrarijeve forme su navijači Mercedesa/Hamiltona i njihovi komentari u članku o Albonovom komentaru o kontaktu sa Hamiltonom.
Jbte, pa sa onime su nadmašili nas, navijače Ferrarija. A nas (i naša "sektaška" shvaćanja, kako neki vele) je vrlo teško nadmašiti.
Samo, svaka čast Hamiltonu za jednu stvar, a to je da se on nikada ne izvrti (dobro, za ovo danas fizika bi objasnila da je puno veća vjerovatnoća izvrtanja bila za Albona, što se i desilo).
I ne razumijem zašto se uopšte spominje "kako Hamilton uopšte nije trznuo volanom prema Albonu"?
Niđe veze. Čovjek ga prošao sa pola bolida, ovaj na finjaka/hinjaka pustio da bolid "prirodno" klizi prema Albonu, ne ostavljajući mu dovoljno prostora, a fizika na kraju odradi svoje.

Da se osvrnem i na pobjednika.
Precizan kao mehanizam Patek Philippe-a sa 27 (ili koliko već) dragulja, izdržao pritisak, 4 (1+3) starta, zatim imam osjećaj (vidim, nisam jedini) da je vrlo promišljeno malo usporio i "bacio" Hamiltona u "promet" i skinuo mu par bodova. Ostaje pitanje, koliko će biti konstantan, da li će puknuti, da li ima snage da izvede Rosberga. Ide mu na ruku što je i sezona kraća. :kokice:

RB, svaka čast za pritužbe, pokazali ljudi Ferrariju kako se tužaka, prigovara i kmeči. Neki likuju kako im se sve to fino vratilo u trci. Da je bilo sve "po planu", hladno bi imali 3-4, ali ništa više od toga, dok ovako krompir. Maxa mi nije žao (klasika), dok Albona jeste.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ne mogu više edit
Jednostavno ne znam šta bi rekao Charlijevo drugo mjesto u kontekstu Binottove guzice.
Da li će mu dati "elana" za napredovanje i nadogradnje ili "elana" za isprazne prie tipa "Vidite, nismo baš na nivou Benza, ali u trci se može svašta desiti, opet mlada smo ekipa....".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡