Kakvo ludilo od utrke. Vratili su nam za sve sta smo cekali do ove utrke. Vratili sve i dali jos malo vise.
Neznam sta reci , odakle krenuti.
Znam da je prva utrka sezone , i da su tada klasicni problemi oko pouzdanosti komponenata. Ali ovo danas je bilo malo tuzno gledati kako bolidi otpadaju.
Cestitke Bottasu od srca. Od starta do cilja je bio dominantan. I svi mi smo mu najvise zamjerali manjak koncetracije pod pritiskom , ali danas nas je sve zajedno debelo demantirao. 3 Safeta , svaki put ti prijeti od iza , ne bilo tko , nego Lewis. I ostao je hladan do kraja. Bravo.
Vettel je , pretpostavljam , imao preveliku zelju kod one greske i desilo mu se ono po cemu mu je mozda i dio karijere obiljezen. To je naravno spin. Steta zbog njega.
Leclercu svaka cast. Imao je , realno , los bolid. Ali kako je i sam rekao , iskoristilu su apsolutno sve sta im se u utrci nudilo i zasluzeno P2.
Najvise mi je zao Albona , Hamiltonova glupost ga je kostala druge stepenice. A vrlo vjerojatno bi se borio i sa Bottasom do kraja , ipak je Bottas imao probleme bolida a sta je jos vaznije Albon je bio na softu. A mozemo misliti kako bi to njemu znacilo poceti sezonu drugim mjestom ili jos bolje pobjedom.
Nemogu se sjetiti vise nicega nego moram se napokon osvrnuti na McLaren i moje reakcije na pocetku ovog komentara.
Znaci ne pamtim kada sam se zadnji put ovako osjecao nakon utrke. Da ja placem , smijem se , trcim po stanu , plesem i skacem u istom trenu.
Prvo Lewis dobije kaznu i samo cekam kada ce Lando napasti Pereza pa da se nadam postolju. Jer Lando ima novije gume i realan je napad. Umjesto toga dolazi Leclerc , obilazi Landa , lupam po stolu , ljut ko pas i izgovaram rijeci koje nisu za forum. Pa se Carlos i Landa naganjaju po stazi. I iako je bila fenomenalna borba , jasno je da se gubi vrijeme za bolidima ispred. Pa Perez dobiva kaznu. Live timing pokazuje vise od 6 sekundi izmedu Landa i Lewisa. I pomislio sam to je to , dalje neide. Smanjit zaostatak za Mercom je nemoguce. Lewis prolazi ciljem , zaostatak pada 5,7 , 5,1 , 5,038 i BUM 4,8 ako se dobro sjecam. I cekam par sekundi da nisam krivo vidio. I onda se vracam na pocetak komentara i ovu sliku. Nevjerojatan osjecaj. Stvarno sam zaboravio kako mogu biti sretan nakon utrke.
Da spomenem i Carlosa. Odlicno otpeljano takoder. Nema mu se sta za prigovorit. Jedino sam bio siguran da ce njega zvati u istom krugu u box , kod safety cara , kada i Landa. Ali on je isao tek sljedeci , i onda se par bolida ubacilo ispred njega i tu je kasnije izgubio dosta. Ali to nije njegova greska.
Suma sumarum , za McLaren ,fantasticna utrka. Rekao sam prije utrke da mozemo biti prezadovoljni ako budu oba bolida top 6. Ali ovaj podijum je nesto nestvarno. Normalno , bilo je tu kazni , odustajanja itd. Ali to je sve dio utrke.