Automobilska industrija

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Šef :zubo:
Sisu (fin.)

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Nisam nažalost imao prilike probati QV izvedbe, samo običnu Giuliu i Stelvio. Ali sjajan mi je opis Giulie QV koji je dao poznanik, inače kolekcionar oldtimera. Uzeo je jednu preko vikenda na test i oduševio se kao malokad (a inače vozi aktualni Maserati Ghibli kao svakodnevni auto). Na povratku prema Zagrebu je u glavi slagao kombinacije kako će dati Maseratija pod staro za novo, uzimati ovo... a onda je počeo razmišljati kada bi i za što koristio te performanse. Bi li, kada nedjeljom ujutro, dok porodica spava, uzeo ključ od tog auta ili od nekog oldtimera (Alfa, Triumph, Porsche...) za guštanje?
Uglavnom, do dolaska doma shvatio je da mu taj auto naprosto ni za što ne treba u životu, iz oldtimera dobiva više gušta i adrenalina pri manjim brzinama, a klati takav auto po gradu uistinu nema smisla. I načelno se slažem s njim... U svakom sportskom autu koji sam imao prilike voziti podjednak mi je gušt bio nekoliko sati ili dana guštati u vožnji, kao i vratitti ključeve na kraju. Dobro, možda bih razmislio o 595 Competizione kao o opciji za svaki dan po gradu...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Mislim da znam o kojem gospodinu govoriš - ima li Maserati zaštitnu foliju na prednjem braniku kojim slučajem?
Inače, nove Alfice su super, vozio sam se u Giulii kao suvozač i baš je bio gušt, a vozač je bio dosta spretan pa je bila i zabavna vožnjica... ;)
Sisu (fin.)

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Ne znam za foliju, nisam ga dugo vidio, a i kad jesam, bude s nekim oldtimerom...
Ja imam vrlo suprotne dojmove o novim Alfama, Giulia me jako razočarala. a Stelvio oduševio.
Ponajviše zbog mjenjača, ručni mjenjač u Giuliji bio je nedostojan marke, nisam vjerovao da ću doživjeti da promjene brzina u nekom modelu te marke budu mučenje, a ne gušt. U Stelviu sam imao ZF-ov automatik, koji je izvrstan, a i čitav mi se auto doimao daleko bolje složenim od Giulie. Obožavao sam 156, volio 159, a Stelvio mi je vratio većinu tih osjećaja.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Slažem se za mjenjače, dosta su nespretni kod novijih Alfinih modela. Vozim alfu i očekivao bih malo sportskiji i lakši korak mjenjača. To je možda i jedina stvar koja me smeta što se vožnje tiče na mom autu. Tata mi vozi Lanciu s istim motorom al drukčijim i još gorim mjenjačem koji mi je zadnji put ostavio dojam TAMića. :zubo:
Čini mi se da su se jako preusmjerili na automatike (nisam siguran, ali čini mi se da su ljudi generalno jako zadovoljni njima) i zapostavili ručne mjenjače u novijim serijama.
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Har Kl je napisao/la: 18.05.2020., 10:12 .....
Nije kažnjivo.
Kažnjivo je preko 10km/h.
To po ovom novom (tj. izmjenama i dopunama) od sredine 2017. godine? :shock:
Ok, super :thumbs:
Uglavnom se vozim do 10 km/h preko ograničenja, tako da me te stvari ne tangiraju.
Meni se navedeni slučaj desio prije toga., a možda i tada seronja nije imao nikakvog osnova, pa me htio uhvatiti na foru, hehe.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Nije, odavno je to, ... Samo nije raja znala, a naleti uvijek neko ko voli da mu daš na kafu jer te "pusti".
U moru nelogičnih zakona, imamo zakon koji propisuje max. brizine na putevima, ali kazne za nepoštivanje ograničenja su propisane od 11km/h pa na više.
od 11-20 je 50KM *50% = 25KM
od 21-30 je 100KM + vozačka 1 mjesec.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ma jasno ovo za od 11 preko ograničenja pa naviše.
Zato se i vozim do 10 preko ograničenja :mrgreen:
Mada sam mislio da i 1-10 preko ide neka kazna (doduše smiješna), ali da je nikada ne pišu zbog tolerancije i zbog toga što je baš ono "smiješna", još ako se upolovi.....
Dobro, onda sam postupio (u neznanju) kao Ross Brawn :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Nije za pohvaliti, ali ja sam jednom pokupio kaznu za +36km/h preko ograničenja, koja je ako se na varam bila: 400KM, 3 mjeseca oduzimanje vozačke i 2 kaznena boda.

Što je najgore desilo se kad sam putovao na let iz Dubrovnika na nagradno putovanje u Antaliju (Tursku). Vozio dan prije putovanja i nije bilo potrebe za prevelikom žurbom, ali sam negdje oko Žitomislića (nikad ih neću zaboraviti, a dotad nisam znao za to mjesto) naletio na mobilnu kameru gdje je ograničenje bilo 50km/h. Dok mi nije došla kazna nisam imao pojma da sam išao negdje toliko preko ograničenja.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Vettel-Ferrari je napisao/la:Nije za pohvaliti, ali ja sam jednom pokupio kaznu za +36km/h preko ograničenja, koja je ako se na varam bila: 400KM, 3 mjeseca oduzimanje vozačke i 2 kaznena boda.

Što je najgore desilo se kad sam putovao na let iz Dubrovnika na nagradno putovanje u Antaliju (Tursku). Vozio dan prije putovanja i nije bilo potrebe za prevelikom žurbom, ali sam negdje oko Žitomislića (nikad ih neću zaboraviti, a dotad nisam znao za to mjesto) naletio na mobilnu kameru gdje je ograničenje bilo 50km/h. Dok mi nije došla kazna nisam imao pojma da sam išao negdje toliko preko ograničenja.
Nije +36km/h nego +26km/h, ne računaj tolerancijuslika

Vala kako sam i ja vozio preko ograničenja, dobro i mene nisu hvatali, samo jednom me je uhvatilo gore u Maglaju +13km/h(+3km/h štobserekloslika)

Da su jedanput stavili na jednom pravcu Zavidovići-Žepče, imao bih +90km/h preko, a stavljali su prije, ljudi ga nagaze na pravcu, a radar postavljen na 80km/hslikaslikaslika

Inače nije za pohvaliti se nikako, sad ne bih smio ići toliko na tom pravcu, na kojem je cesta neravna i zakrpljena na 100 mjesta i na samom kraju ima most od nekih 10m koji je podignut par cm gdje auto bukvalno odskoči pri 120-140km/hslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Ja sam paranoičan pa u svakom autu i stupu vidim policiju i kameru. Zna biti dosta iritantno frendovima kad oni voze a ja svako malo - pazi murja! :zubo:
Dovoljno reći da i majci idem na živac već i prestala je tražit da ju u shopping vozim (bar nešto :rofl: )
Sisu (fin.)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
LH44 je napisao/la: 18.05.2020., 13:01 Nije +36km/h nego +26km/h, ne računaj tolerancijuslika
Poprilično sam uvjeren da u kazni uvijek piše prekoračenje iznad ograničenja, a ne tolerancije. Pokušao sam neku kod sebe pronaći, ali nisam uspio, a primjer kazne iz BiH na netu ima samo nekome za presporu vožnju :prcnjau:

Što se tiče paranoje o kojoj @Ferrari Maniac priča ja imam običaj naglo zakočiti kad vidim one crne "crte" po cesti, koje su za starije stacionarne kamere senzori za prekoračenje brzine, ali ih stavljaju i na mjestima gdje nema kamera (nikad nisam dokučio zbog čega) gdje ja nerijetko znam naglo zakočiti jer mislim da je kamera kontrole brzine tu, pogotovo kad je vidim na slabije poznatim rutama.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Samo laganini ljudi....
Nema potrebe čekat da se oženite i dobijete djecu :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Ma nemogu vozit 50 km/h nikako, osim kad izlazim iz parkinga, a onda idem i sporije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
zjurina je napisao/la:Ma nemogu vozit 50 km/h nikako, osim kad izlazim iz parkinga, a onda idem i sporije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa to je to, treba da se uvede i minimum ograničenje brzine, ako ne možeš brže, kazna vozačka na godinu danaslikaslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
:rofl:
Sisu (fin.)

zjurina
Formula 1
Formula 1
Ma kvari mi se diferencijal kad se vozim sporije od 50 :zubo: :zubo: :rofl: :rofl: :rofl:

slika
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
slika a di je jos sport+ i bez klime slikaslika[ link do slike ]

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

zjurina
Formula 1
Formula 1
Sport+ ajd OK, al di nađe klimu spominjat :prcnjau: - klima ne utiče na brzinu nego na potrošnju :cice:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
zjurina je napisao/la: 18.05.2020., 21:24
Ima li ovaj tvoj MG mogućnost da se spusti imalo, a da ne struže? :zubo:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡