Filmovi i serije

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@majki Eee sad ću je baš odgledati cijelu kad si toliko ponizio neke od navedenih

Btw. House of Cards ti je o čovjeku koji se kroz razne spletke u Bijeloj Kući provukao do predsjednika SAD, glavni lik serije je kao da Makijavelija ubaciš u Bijelu Kuću pa ih on sve redom pravi budalama. Pogotovo je interesantno kad usred scene se okrene prema kameri pa odradi monolog...

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Je li tko gledao od Tarkovskog šta?
Ja sam nedavno pogledao Solaris, Stalker i Ogledalo.
Solaris mi se posebno dojmio kao ljubitelju SF-a, ali to je dosta ozbiljniji SF film i pravo remek djelo :)

Par dana prije ove situacije oko korone sam bio na projekciji japanskog filma Sabaibaru famirî (Survival Family) u sklopu dana japanskog filma koje je trajalo u 3 dana u Sarajevskom lokalu s kino dvoranom. I poprilično mi se dojmio, a bavi se temom koja je u neku ruku slična ovoj oko korone, nije pandemija, ali nekako otkad su počele mjere zbog korone vučem paralelu s tim filmom.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 14.04.2020., 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

Dodi napalm
Karting
Karting
S nama već: 5 god 3 mj
Navija za: Schumacher
prije dva dana prvi put čuo za seriju, danas čujem tu o njoj i krenem skidat, odem na index a kad tamo čitav članak ..
https://www.index.hr/magazin/clanak/34- ... 73762.aspx

:prcnjau: :prcnjau:
Never give up, never surrender.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
Ja sam jedno vrijeme mislio da je to film :zubo: Bilo je na spisku za pogledat ali je otpalo kad sam vidio da je serija 😁 Nema mjesta za novu trenutno..
Nista novog necu rec ali eto, vecina ih to razvuce do negledljivosti..
Jbg, samo pare se gledaju..
Nije mi jednom to upropastilo neki serijal..
A sad sta je kome dobro/odlicno/remek djelo to je za svakog od nas poseban slucaj..
Fino Alla Fine

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
LH44 je napisao/la: 14.04.2020., 14:09 @majki Eee sad ću je baš odgledati cijelu kad si toliko ponizio neke od navedenihslika

Btw. House of Cards ti je o čovjeku koji se kroz razne spletke u Bijeloj Kući provukao do predsjednika SAD, glavni lik serije je kao da Makijavelija ubaciš u Bijelu Kuću pa ih on sve redom pravi budalama. Pogotovo je interesantno kad usred scene se okrene prema kameri pa odradi monolog...

Nisam Černobil popljuvo. Samo sam rekao da nije usporedivo. Serija je napravljena po stvarnom događaju i vrhunska je. Od braking bada sam očekivo više kemije, a na kraju se ispostavilo da je serija zapravo oborbi kartela. Bez neke napetosti. Plus onaj sin njegov. Ja beskorisniju ulogu nisam vidio od njega. Samo sjedi jede piša i sere..... :rofl:
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

LH44
Formula 1
Formula 1
Majki2111 je napisao/la: 14.04.2020., 14:59
LH44 je napisao/la: 14.04.2020., 14:09 @majki Eee sad ću je baš odgledati cijelu kad si toliko ponizio neke od navedenihslika

Nisam Černobil popljuvo. Samo sam rekao da nije usporedivo. Serija je napravljena po stvarnom događaju i vrhunska je. Od braking bada sam očekivo više kemije, a na kraju se ispostavilo da je serija zapravo oborbi kartela. Bez neke napetosti. Plus onaj sin njegov. Ja beskorisniju ulogu nisam vidio od njega. Samo sjedi jede piša i sere..... :rofl:
Šta bi trebao da radi momak koji je jedva pokretan...
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
I meni Chernobly nije usporediva s npr. GoT ili Peaky Blindersima (Breaking Bad nisam gledao).
HBO je izbacio Chernobly odmah nakon završetka GoT-a, vjerujem i zbog tog da iskoriste tu bazu gledatelja koje je imao GoT i serije su se neki uspoređivale iako ne mogu zajedno ni pod razno.

LH44
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 14.04.2020., 15:53 I meni Chernobly nije usporediva s npr. GoT ili Peaky Blindersima (Breaking Bad nisam gledao).
HBO je izbacio Chernobly odmah nakon završetka GoT-a, vjerujem i zbog tog da iskoriste tu bazu gledatelja koje je imao GoT i serije su se neki uspoređivale iako ne mogu zajedno ni pod razno.
slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
btw. ne znam kad će ovaj Netflix skontati da se u traileru ne otkriva cijela radnja jbmu miša, svaki puta sadržaj trailera otkrije sve i onda nema smisla ni gledati film, znaš šta će biti :chill:
Pa ja bi im mogao to napraviti za male pare mjesečno :rofl:
slikaslika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Eto dok smo jos u toku. Dosada me natjerala da i trecu sezonu "Papela" odgledam u danu.
Slazem se i sa jednom i drugom stranom. Kvalitetom je ispod prve i druge nedvojbeno , ali ipak nije bas negledljiva.
Iako ima stvari koje su mozda nejasne , mozda smjesne , nebulozne , ali ipak i dalje postoji neka doza zanimljivosti i napetosti.
Rezime , kvaliteta je pala i ima vise dosadnih dijelova nego prethodne sezone ali onaj tko zeli sve sezone pogledati moze slobodno. Nece se nikome zivot srusiti nakon toga :rofl:

Ja sam vjerojatno nakon svega bio dobro pripremljen na pad kvalitete pa sam imao manja ocekivanja i samim tim manje razocarenje :).
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
1917.
Iako je ovaj film vani već dugo, onima koji nisu gledali, a vole ratnu tematiku ovo je stvarno fantastičan film.
Inače sam veliki obožavatelj ratnih filmova i mogu slobodno reći da mi je ovo u top 5 ikada. Nekako sam izbjegavao gledanje ovog filma jer sam bio uvjeren da će me razočarati poput zadnjih većih ratnih filmova (malo previše hollywooda). Na sreću bio sam u krivu.
Film se čini kao da je snimljen u jednom kadru, glavni glumci nisu zvučna imena što mi se jako svidilo, a i dugo nisam vidio film koji pokazuje ovako realan prikaz ratnih strahota i uvijeta. Inače priča nije po istinitom događaju već je inspirirana sličnim istinitim događajem.

slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Daj 5 ili vise tebi najboljih ratnih filmova.

Gledao 1917 i da, dobar film

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

AlkY
Formula 1
Formula 1
1917 je fantastican film. Gledao u kinu , a prije toga sam gledao Bitku za Midway. Film nije los opce , ali nekako kao da se bas u kinu mora pogledati jer efekti su dosli do izrazaja pa sam u tom pogledu bio odusevljen. Neznam kako bi izgledalo kad se gleda na kompu ili TVu :)
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
1917 - odličan (drama) :klanjam:
Midway - onako (akcija, sa CGI-em, ali dobro odrađenim)
Prvi karakterističan za Sama Mendesa, drugi oličenje Rolanda Emericha....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Tanka crvena linija, Spašavanje vojnika Rayana, Mladi Lavovi, Vod smrti, Full Metal Jacket, Apokalipsa danas, Das Bot - to su mi u kategoriji najbolji od najboljih.
Istaknuo bi i jedan koji nema ni r od rata Jarhead (isti redatelj kao i u 1917). Radi se o obuci marinaca sličnoj kao u Full Metal Jacket, gdje je cilj vojnika pretvoriti u hladnokrvnog stroja, samo što ovi marinci nisu vidli ništa od borbe, i to je upravo ono što prosječni marinac i prolazi, film je dobio pohvale od samih marinaca.
Ostali: The Front Line, Letters from Iwo Jima, Land of Mine, The Kill Team, Lone Survivor Casulties of War, The Big Red One
Dokumentarci: They Shall Not Grow Old (prvi svjetski rat, fantastičan), The Hornet's Nest, Korengal,

Od serija ratnih definitivno Združena braća i Pacific, remek djela Hanksa i Spielberga.
Što se tiče ostalih serija Generation Kill je odlična, nešto slično Jarheadu sa vrlo malo akcije, i također vrlo realistična.

Uglavnom volim ratni film koji na kraju ostavi anti ratnu tematiku, uzaludnost ratovanja i njegove stvarne posljedice po čovjeka, nemam ništa protiv malo hollywooda, ali neki filmovi su zaista previše. Npr Američki snajper za koju ne znaš na kraju koju poruku nosi. ratnu ili antiratnu, uz to još i dosta netočnosti kod samih borbi. Hurt Locker je možda i najveće sranje što sam gledao, dobio je oscara :facepalm:

Budem pogledao Midway, taman neki dan vidio.
Btw jel netko gledao Greben spašenih? Nekako sam taj film potpuno ignorirao i zaboravio da uopće postoji dok nisam neki dan naišao na njegov trailer. Zanimaju me mišljenja.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Hacksaw Ridge ako pogledaš ući će ti u top 5 stranih ratnih filmova, toliko o tom filmu

A najbolji strani ratni film je meni Das Boot, kako je to samo prejak film...

slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Pogledao 1917. još dok se prikazivao u kinima. Generalno jako dobar film, pogotovo tehnika snimanja, po tome mi ima posebnu vrijednost. Ali film dosta promjeni u tempu nakon očite promjene kadra u filmu i odtad je nekako izgubio specifičnost koja ga je krasila u prvom dijelu, pogotovo onaj razrušeni grad po noći mi nikako nije vizuelno pasao filmu, previše valjda specijalnih efekata, što dotad nije bio slučaj i meni osobno je ubilo imerziju.

I da, kad sam ga pogledao zapitao sam se zašto taj naziv filma?!

AlkY
Formula 1
Formula 1
Hacksaw Ridge je takoder fenomenalan. Svakako preporuka za pogledat.
slikaslika slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
AlkY je napisao/la: 15.04.2020., 10:06 Eto dok smo jos u toku. Dosada me natjerala da i trecu sezonu "Papela" odgledam u danu.
Slazem se i sa jednom i drugom stranom. Kvalitetom je ispod prve i druge nedvojbeno , ali ipak nije bas negledljiva.
Iako ima stvari koje su mozda nejasne , mozda smjesne , nebulozne , ali ipak i dalje postoji neka doza zanimljivosti i napetosti.
Rezime , kvaliteta je pala i ima vise dosadnih dijelova nego prethodne sezone ali onaj tko zeli sve sezone pogledati moze slobodno. Nece se nikome zivot srusiti nakon toga :rofl:

Ja sam vjerojatno nakon svega bio dobro pripremljen na pad kvalitete pa sam imao manja ocekivanja i samim tim manje razocarenje :).
Javi kakva ti je četvrta sezona
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
The Deer Hunter
The Thin Red Line
Apocalypse Now
Full Metal Jacket