Filmovi i serije

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: McLaren
Dragi forumaši koje i kakve filmove volite ? Preferirate li dobre trilere, lude komedije ili napete akcijske filmove?

Ja ću za početak sastaviti svoju top listu filmova i serija pa možete i vi!

1) Inception - Moj najdraži film svih vremena. Čisto remek djelo Nolana i Di Capria. :klanjam:
2) The Departed - Napeta policijsko-mafijaška priča sa sjajnim glumcima. Htio bih vidjeti više ovakvih filmova u kinima danas no..
3) Blood Diamond - Očito mi se sviđa Di Caprio i njegov način glume kada mi je i treći film sa njim u top 3. Stvarno odličan film.
4) The Prestige - Opet Nolan opet čudo !
5) Into The Wild - Pošto obožavam prirodu i provoditi vrijeme vani, planinariti... Nekako sam se se pronašao u ovom filmu iako je itekako tužna priča.
6) The Intouchables - :klanjam: Čudnovate i nespojive kombinacije na kraju ispadnu najbolje, zar ne?
7) Interstellar - Opet Nolan opet čudo. Možda ne kao prva dva njegova filma na listi ali..
8) The Girl With The Dragon Tatto - Naravno da mi je knjiga bolja ali i film je meni osobno sjajan. Možda je težak ljudima koji nisu čitali knjigu prije ..
9) The Godfather - Svi po redu.. sjajni klasik
10) The Lord Of The Rings - svi 3 ( bez Hobita) :D

Volim još Hotel Rwanda, Shutter Island, A Beautiful Mind, Prisoners, The Usual Suspects, Seven, Tropa de elite 1 i 2...

Od serija

1) Rome - najbolja serija koju sam ikada gledao
2) Deadwood
3) Boardwalk Empire
4) Band Of Brothers
5) The Pacific
6) Lost

Nema Games of Thrones jer sam pročitao sve knjige prije . Sviđa mi se samo prva sezona serije

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Into The Wild je film koje se definitivno mora pogledati i to u visokoj kvaliteti. Prema istinitoj prici... Tuzan ali ustvari pozitivan film.

A od mene za sada preporuka za shutter island. Jednostavno odlican film. Jako mi je tesko sastviti bilo kakvu listu. Ali recimo da su tu kvalitetni trileri kao i sve od martina scorsesea.
No!

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 3 mj
Kontakt:
Nolana ne volim uopće jer mi je upropastio Batmana. Od nabrojanih mi je The Departed sjajan, Shutter Island i Seven. Zapravo skoro bilo što od Martina Scorsesea mi je sjajno, izuzev Vuka s Wall Streeta. Volim i Woodyja Allena, i novo i staro. Kad sam spomenuo Batmana, sjajni su mi oni stariji iz 1989. i 1992. dok ih je radio Tim Burton, a Michael Keaton bio Batman. Čak je i onaj iz 1995. zabavan, ali je postao trash, kao i zadnji iz te serije gdje je Clooney u glavnoj ulozi. Nolan kao da nije dovoljno zajebao situaciju pa je još morao staviti Balea da igra Batmana.

Što se tiče serija, za Rome se slažem, jedna od najboljih serija koje sam ikad gledao. Marko Antonije strašan lik, od prve do zadnje scene ostao zvijezda serije. Uz Pula i Vorena, jasno.
Dosta serija sam odgledao, od kojih su mi apsolutni vrh Curb Your Enthusiasm i Seinfeld. Jasno, od istog autora stižu obje. Od komedije još Californication i Boston Legal (ali samo prve sezone), a od ozbiljnijih House MD, Justified, House of Cards, Sherlock.

Osim filmova i serija volim pogledati i stand-up. Doduše, jednom kad sam naišao na genijalca zvanog Louis CK, sad mi je teško slušati bilo kog, čak i velike face poput Geoergea Carlina ili Billa Burra.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Drago mi je sto si spomenuo stand-up. Nije potrebno trositi rijeci na Carlina. Inace imam sve od njega... Jos od 60-tih ako se ne varam. Iz ove perspektive neke njegove komedije i nisu nesto ali za to vrijeme... Najbolje od njega je po meni sve nakon 2000-te do smrti 2008. Posebno taj zadnji nastup it s bad for ya.

E sada od novijih meni je najdrazi Jim Jefferies. Bukvalno obozavam tog covjeka. On je evolucija Carlina. Alcoholocaust je toliko dobar da sam ga odgledao barem 20 puta. A slusam samo audio kada sam u gradu ili u gradskom prevozu pa se smijem okolo... Naravno tu su i druge njegove komedije.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Dobra tema Luka :thumbs:

Što se tiče filmova, nije mi bitan žanr. Jedino što izbjegavam su horori, jednostavno ne vidim nikakvog smisla u tim filmovima.
Uratke koje bih istaknuo su Seven (izvrsna radnja i gluma), The intouchables (volim filmove prema istinitom događaju), Glup i gluplji (komedija koja jednostavno izuva iz cipela), Forrest Gump (uvijek nastojati, i ne stajati, jedan od najboljih koje sam gledao), Friends with benefits (lijepo pokazuje kako ego uništi vezu između dvoje ljudi, ali i da seks bez emocija ne postoji :trep: ), Blood diamond (surova realnost), Povratak u budućnost (malo fantazije, fora film), Good Will Hunting (životne pouke), Indecent Proposal (novac nažalost čini svoje) i Sex drive (parodija na kvadrat, preporučujem gledati s nekim otkačenim).

Što se tiče serija, tu nisam baš nešto jak, ali ako moram nešto izdvojiti, onda je to Mentalist. Strašna serija, evo upravo završila prošli tjedan.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Evo moje liste najdrazih filmova: :kokice:
1. War Horse
2. The Shawshank Redemption
3. Lord Of The Rings (sva 3 djela)
4. Forrest Gump
5. Rush
6. The Lion King (najbolji crtic ujedno i crtic koji je obiljezio moje djetinstvo)
7. Gladiator
8. Kings Speech
9. Saving Private Ryan
10. The Godfather
11. Bravehearth
12. The Hobbit
13. Intouchables
14. Saving Private Ryan
15. Good Will Hunting
16. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
17. One Flew Over the Cuckoo's Nest

To je to sto se tice filmova.
A ovo su najdraze serije:
1. The Big Bang Theory
2. Sherlock
3. Top Gear
4. Modern Family
5. Ramond

:mrgreen:
Pozdrav :pivo:
Zadnja izmjena: josip123, dana/u 25.02.2015., 20:57, ukupno mijenjano 1 put.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
serije:

1. Band of Brothers
2. House
3. sons of anarchi
4. Žica
5. suits
6. Blacklist
7. sherlock
8. top gear
9. stipe u gostima (zajebava)
10. Dinners driver in's and dives :mrgreen:

Lady
GP3
GP3
Od serija mi je jako ostala Supernatural. Inače sam slaba sa serijama, osim ovih kriminalističkih koje volim pogledat da mi brže vrijeme prođe...tipa..., CSI Las Vegas, Mentalist, Zakon i red...itd

Filmovi:

Gospodar prstenova (sva 3)
Kum (1 i 2)
Kill Bill (oba)
Kad Jaganjci utihnu
Zelena milja
Iskupljenje u Shawshanku
Bilo jednom u Americi
Predskazanje (starija verzija)
Sedam
Glup gluplji
Ace Ventura (1 i 2)
Halloween (1 i 2.., ostalo ništa ne valja)
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Da podjelim par filmova sa vama sto sam pogledao skoro...
Whiplash ustvari odlican film. Radi si o mladom bubnjaru koju radi na tome da bude uspjesan... Ne mogu reci da me film odusevio ali u svakom slucaju ga vrijedi pogledati. Njegov ucitelj je zeznuta stvar. :D Ako se sjecate serije OZ e onaj celavi nacista sto seksualno zlostavlja jadnog advokata. Inace zadnjih 10-ak minuta sam morao opet pogledati sa zvucnicima jer je jako dobro.

Zatim Wild. Ne znam... Into the wild je filmcina i jako je tesko tuci taj film. Jer imaju slicnu temu. U svakom slucaju mnogo bolji je ovaj drugi. Jedino sto mi je bilo dobro u filmu je pjesam od Simon and Garfunkel... Jednostavno nema tu hemiju i nije se moguce povezati sa glavnim likom dok u into the wild je suprotno i dovodi do suza ili barem na rub...

I preporuka za Dog Pound. Jednostavno dobar film. Ni on ne ostavlja bez daha ali vrijedi pogledati. Bas solidan film.
No!

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Sad nemam vremena gledati filmove, ali opet pratim jednu seriju o nekoj tvrtci koja posluje na relaciji Paris-New York-Peckham

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Vidim da je većina meni najdražih filmova već spomenuta :thumbs: Uz Seven, LOTR, Forresta Gumpa, The intouchables i Kralja lavova nadodala bih još i Pijanista te Život je lijep, ta dva su mi možda i najdraži od svih navedenih. Od završenih serija su mi najdraže Prijatelji i Allie McBeal, a od onih koje se još prikazuju Uvod u anatomiju. Stavila bih i Mentalista na popis, ali sam prestala gledati nakon što su zeznuli kraj priče s Red Johnom, ne sjećam se koja je to sezona točno bila. :thumbsd:

@Ex Ako ti je Friends with benefits bio dobar, onda će ti se svidjeti i No Strings Attached. Film je na istu foru pa pogledaj ako već nisi :)
They see me strollin', they hatin' :cool:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
raca je napisao/la:Sad nemam vremena gledati filmove, ali opet pratim jednu seriju o nekoj tvrtci koja posluje na relaciji Paris-New York-Peckham
Odlična! :thumbs:
Brumica je napisao/la: Stavila bih i Mentalista na popis, ali sam prestala gledati nakon što su zeznuli kraj priče s Red Johnom, ne sjećam se koja je to sezona točno bila. :thumbsd:
U Mentalistu su par puta "završavali" priču oko Red Johna. Ako misliš na ono na kraju treće (jel treća?) onda to i nije pravi kraj, pogledaj malo dalje. :) Iako da, neću spoilat, ali meni nikako ta priča oko Red Johna nije dobro završila...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Moram se složiti sa Explorerom što se tiče hororaca. Kad gledam film ili seriju onda me isti(a) moraju zadržiti uz monitor ili TV, moraju me zabaviti, a ne me činiti napetim. Ne želim nakon sat i pol filma biti izheban u zdrav mozak. Nedavno sam gledao ajmo reći jedan horor film, ali to je bio izbor frendova, pa nisam htio biti partibrejker. Film je stvarno dobar, ali inače ga osobno nikad ne bih pogledao. Radi se o www.imdb.com/title/tt2321549/ .
Listu najboljih filmova i serija ću napraviti kroz neko određeno vrijeme. Želim pogledati još par dobrih hit serija....
Zadnje što sam gledao je Modern Family. Stvarno odlična serija. Krenuo je gledati zbog Sofije Vergare :mrgreen: (zaljubio sam se u njen engleski akcent i još nešto :zubo: ), ali onda sam se s vremenom manje usredotočio na nju i stvarno počeo gledati ovu izvrsnu seriju. Valjda ne moram spomenuti TV legendu Ed O'Neill. :thumbs:

Brumica
GP3
GP3
avetma je napisao/la:
U Mentalistu su par puta "završavali" priču oko Red Johna. Ako misliš na ono na kraju treće (jel treća?) onda to i nije pravi kraj, pogledaj malo dalje. :) Iako da, neću spoilat, ali meni nikako ta priča oko Red Johna nije dobro završila...
Pogledala sam do sredine 6. sezone, na taj kraj sam mislila :) Uništili su cijelu seriju s takvim krajem, Red John koji je cijelo vrijeme prikazan kao mastermind, skončao je kao najveća budala. :bang:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Problem kod Mentalista je bio što su svi imali ogromna očekivanja, ali ako zbrojiš dva i dva, čovjek koji je radio sva ta s*anja je morao biti netko tko zna Janea i tko je radio s njim cijelo vrijeme. Pa nije to mogao biti neki lik koji sjedi u ogromnoj stolici, cijeli u crnom i kosom u ruci.
Jbg. kraj za Red Johna je realan. Vjerujem nekako da voliš sretne završetke, pa ti lijepo preporučam da Mentalista pogledaš do kraja, neće te razočarat.

No strings attached sam isto gledao hehe (baš čudno :P ). Dobar mi je, ali ne kao friends koji mi je dosta humorističniji. Bit priče je ista kod oba, izlizana priča haha

Brumica
GP3
GP3
Naravno da smo imali ogromna očekivanja jer je serija bila predobra :D Nisam ni očekivala da to bude netko tko ga ne poznaje, jasno da će biti netko iz užeg kruga ljudi koji su radili s njim ili koje je često susretao. Meni čak i nije problem što je ta osoba ispala Red John, nego mi je kraj priče s njim baš loše osmišljen.

I meni je Friends with benefits bolji, a Mila i Justin su mi bili bolji kao par. Ma nek je izlizana, te romantične komedije su savršene za pustiti mozak na pašu :mrgreen:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Kod Mentalista mi nije bio loš kraj priče sa Red Johnom, već onaj drugi kraj priče.

*Spojler
Ljetos sam pregledao cijelu šestu sezonu, sjajne epizode, sve do zadnje, kada su najvećim mogućim klišeom upropastili sve. Kao Jane lovi Teresu na avionu kojim ona leti drugom muškarcu i osvaja ju. Pif, mlakonje :p

Odgledao sam prve dvije ep sedme sezone i nisam više ni gledao, niti namjeravam...
Obrigado Felipe

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Brumica je napisao/la:
avetma je napisao/la:
Pogledala sam do sredine 6. sezone, na taj kraj sam mislila :) Uništili su cijelu seriju s takvim krajem, Red John koji je cijelo vrijeme prikazan kao mastermind, skončao je kao najveća budala. :bang:
Aha, taj kraj :) Ja sam gledao nakon te epizode još malo, do scene kad su Jane i Tereza na krovu i tu sam stao, taj kraj mi je dovoljan, sad se mislim dal da gledam baš do kraja kraja.

Je li itko gledao House of Cards? Frank Underwood se vratio :jupije:

[ link do slike ]

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Bila predobra, baš to. Evo završila je prije 10-ak dana, baš onako kako bi trebalo, da se "isplate" sve loše stvari koje su mu se događale. Odlično je odglumija Patricka, svaka čast.
@felipe - Nemaš nimalo romantike u sebi, baš si smotan :zubo:

Btw. Serija je završila baš kada je i trebala, nije se "rasula" kao dosta njih.

Brumica
GP3
GP3
Bitno da su oni završili zajedno i da je happy end, a Felipe je još mlad, stigne postati romantičar :mrgreen:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡