Tanka crvena linija, Spašavanje vojnika Rayana, Mladi Lavovi, Vod smrti, Full Metal Jacket, Apokalipsa danas, Das Bot - to su mi u kategoriji najbolji od najboljih.
Istaknuo bi i jedan koji nema ni r od rata Jarhead (isti redatelj kao i u 1917). Radi se o obuci marinaca sličnoj kao u Full Metal Jacket, gdje je cilj vojnika pretvoriti u hladnokrvnog stroja, samo što ovi marinci nisu vidli ništa od borbe, i to je upravo ono što prosječni marinac i prolazi, film je dobio pohvale od samih marinaca.
Ostali: The Front Line, Letters from Iwo Jima, Land of Mine, The Kill Team, Lone Survivor Casulties of War, The Big Red One
Dokumentarci: They Shall Not Grow Old (prvi svjetski rat, fantastičan), The Hornet's Nest, Korengal,
Od serija ratnih definitivno Združena braća i Pacific, remek djela Hanksa i Spielberga.
Što se tiče ostalih serija Generation Kill je odlična, nešto slično Jarheadu sa vrlo malo akcije, i također vrlo realistična.
Uglavnom volim ratni film koji na kraju ostavi anti ratnu tematiku, uzaludnost ratovanja i njegove stvarne posljedice po čovjeka, nemam ništa protiv malo hollywooda, ali neki filmovi su zaista previše. Npr Američki snajper za koju ne znaš na kraju koju poruku nosi. ratnu ili antiratnu, uz to još i dosta netočnosti kod samih borbi. Hurt Locker je možda i najveće sranje što sam gledao, dobio je oscara
Budem pogledao Midway, taman neki dan vidio.
Btw jel netko gledao Greben spašenih? Nekako sam taj film potpuno ignorirao i zaboravio da uopće postoji dok nisam neki dan naišao na njegov trailer. Zanimaju me mišljenja.