avetma je napisao/la: 05.11.2019., 21:44
Har Kl je napisao/la:Izvini ali to ti je nigdje veze misao.
Znači sad ćemo sve britanske novinare svrstati ili kao fanove Hamiltona ili kao hejtere svih ostalih (jer ostali su njegovi protivnici u ovom trenutku).
Opasna generalizacija s kojom se nikako ne mogu složiti.
To su ti kolege novinari. Oni žive od svog posla, Imaju svoje ime i prezime i stoje iza svojih tekstova. Nema veze ...
Ko su slijedeći na listi? Nijemci jer je Mercedes iz Njemačke? Italijani jer je Pirelli iz Italije?
Otići ćemo u OFF. Nisam pričao o ovoj sezoni. Nisam rekao da ste bili moćni.
Što se tiče kazni, brza vožnja pod crvenom zastavom je odavno kažnjiva. Mislim da je Vettelu puno lakše bilo oduzeti gas, nego meni što moram napisati ovu rečenicu.
Ne znam kad se zadnji put to desilo. Ne znam ni kad se zadnji put desilo ovakav pad forme konkurencije između dvije utrke.
Naravno da i dalje sve čitam i nađe se netko dobar i nešto dobro, ali su se nažalost pogubili. Pogledaj racefans, jednom izvrstan portal, a danas da nema Renckena tamo se više baš ništa pametno ne bi moglo pročitati.
Vettel je oduzeo gas, baš sam gledao video nekidan od tog videa. Kazna i kazneni bodovi su došli jer nije dovoljno usporio. Nigdje nikog na stazi, on uspori, ali suci odluče da nije dovoljno i kazne ga. Prije tjedan dana u Meksiku Verstappen prođe Magnussena potpuno van staze - nitko ne trepne, sucima to promakne. Suce više nitko ne uzima ozbiljno jer očigledno ne znaju što rade, a kao što sam rekao, internet ih učini smiješnima za pola sata s primjerima nekonzistentnosti. Bojim se da su to likovi koji se zatvore u svoj echo chamber i pričaju si koliko su važni i pametni, kao i ekipica Benson Collantine Buxton Croft Kravitz i slični, i onda je lako izgubiti vezu s realnoscu.
Pad forme se dogodio Mercedesu između Francuske i Austrije, sta ne? Ili Ferrariju s Kanade na Francusku. Ili Alfi s Mađarske na Belgiju. Ili McLarenu s Japana na Meksiko. Treba još? S druge strane, ja još nemam odgovor na svoje pitanje... Bilo tko?
Mislim da smo se i mi pogubili sa raspravom.
Bilo bi lijepo kad bi se rasprave bilo kojeg tipa ograničile na jednu temu. Tako bi lakše došlo do nekog zaključka.
Počeli smo sa raspravom da li je Vettel mogao doći do titule prošle godine, kad bi se isključile njegove greške.
Kad se došlo blizu 100 bodova (nije usaglašeno) rasprava se usput proširila i na to ko je vozio kakav bolid.
Izbacila se analiza novinara (za kojeg se svi slažu da nije pouzdan izvor, osim ako ne priča ono što vama odgovara) koji je stavio da je Mercedes bio brži u Austriji iako su oba Mercedesa završila pored staze zbog kvara bolida
Ako ću mehaničke kvarove izbacivati iz računice onda ću vam pokazati da je Ferrari bio bolji i 2017. To onda pogotovo nema kraja.
Otvoren sam i za raspravu u broju utrka da se vidi ko je bio brži Mercedes ili Ferrari. Baš me interesuje lista koja pokazuje 12 utrka gdje je Mercedes bio brži. Ali to mora biti posebno poglavlje.
Zatim ste proširili raspravu, na razloge grešaka, komfornu zonu vožnje, sudijske odluke, da li je trebalo pokazati crvenu zastavu ili ne, pad forme drugoplasirane ekipe u prvenstvu i njeno demoliranje na stazi koje se desilo btw. ove sezone.
Rasprava je bila super, jedna od rijetkih gdje smo sukobljavali mišljenja, a da se nije ništa dizalo na lični nivo, ali ja zaista ne mogu da vodim raspravu o toliko tema odjednom. Jednostavno nisam toliki kapacitet. A nema ni svrhe, jer evo protraćišmo jedno veče, a da nismo zaključili ništa. Plus većinom pišem s mobitela pa me smara pisanje (opet do mene)
Nikad se nije desio ovakav pad forme ekipe Ante. Od ekipe koja je bila favorit za osvajanje svih utrka u drugoj polovici sezone, došlo je do situacije gdje vas zamalo nismo pretekli za cijeli krug. Razlozi za to nemaju nikakve veze sa vozačkim greškama, kao ni sa pogrešnim set-up om. S obzirom da ne znamo zašto se to desilo, nema potrebe ni da pričamo o tome i da analiziramo.