VN SAD-a (COTA), 1.-3. studenog 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Pa i dok se nije bodovao najbrži krug, ima ga smisla brisati, čisto jer je "statististička kategorija" (uz pobjede, pp, podijume.....).
A ovako kad se boduje, naravno, ima smisla još i više.
Što se tiče ovoga sa pravilnikom, stvarno smiješno.
Ništa, treba doraditi pravilnik. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
wapi je napisao/la: 04.11.2019., 23:29
Pastor je napisao/la: 04.11.2019., 22:57
wapi je napisao/la: 04.11.2019., 15:49 Gledam odluke sudaca na FIA siteu. To je nevjerojatno koji je diletantizam nastupio ove godine....
U utrci su donosili odluke o brisanju vremena kruga zbog napuštanja granica staze i pri tome se pozivali na članak pravilnika koji se odnosi isključivo na kvalifikacije

Poglavlje "Stewards decisions"
https://www.fia.com/events/fia-formula- ... rmation-16
Oplako sam kad sam vidio onu grafiku da su obrisali krug u utrci. Mislim da su Magnussenu. :rofl:
Ali možda ima logike, u slučaju najbržeg kruga, jer se sada isti boduje. Ali ovo su uradili za neki prosječan krug, iz osrednje ekipe, i to na početku utrke. Nije bio najbrži krug ni u tom trenutku, a kamoli da bi ostao do kraja. Ali da ima smisla izbrisati krug na utrci zbog izlaska sa staze, ima.
Diletantizam je nevjerojatan u utrci se pozoveš na članak pravilnika koji vrijedi isključivo za kvalifikacije!?!?!?
A još čudnije je kaj ih nitko ne pita za ta sranja.
wapi, meni je drago da ti pratiš kao i ja ove odluke, ali ovaj put si u krivu, jer se pozivaju na race notes. a race note na koju se pozivaju kaže:

12) Track Limits
12.1 Turn 19 – Exit
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track and cutting behind the red
and white kerb on the exit of Turn 19, as judged by the detection loop in this location, will be invalidated by
the stewards.

više na: https://www.fia.com/file/105645/download
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
zekohonda je napisao/la: 05.11.2019., 09:14
wapi je napisao/la: 04.11.2019., 23:29
Pastor je napisao/la: 04.11.2019., 22:57

Oplako sam kad sam vidio onu grafiku da su obrisali krug u utrci. Mislim da su Magnussenu. :rofl:
Ali možda ima logike, u slučaju najbržeg kruga, jer se sada isti boduje. Ali ovo su uradili za neki prosječan krug, iz osrednje ekipe, i to na početku utrke. Nije bio najbrži krug ni u tom trenutku, a kamoli da bi ostao do kraja. Ali da ima smisla izbrisati krug na utrci zbog izlaska sa staze, ima.
Diletantizam je nevjerojatan u utrci se pozoveš na članak pravilnika koji vrijedi isključivo za kvalifikacije!?!?!?
A još čudnije je kaj ih nitko ne pita za ta sranja.
wapi, meni je drago da ti pratiš kao i ja ove odluke, ali ovaj put si u krivu, jer se pozivaju na race notes. a race note na koju se pozivaju kaže:

12) Track Limits
12.1 Turn 19 – Exit
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track and cutting behind the red
and white kerb on the exit of Turn 19, as judged by the detection loop in this location, will be invalidated by
the stewards.

više na: https://www.fia.com/file/105645/download
Pogledaj tekst odluke. Pozivaju se na članak pravilnika 34.1 to je brisanje vremena u *kvalifikacijama*!

wapi Verified
GP3
GP3
I novi komadić diletantizma točke 12.1.d i 12.1.f su identične od riječi do riječi.
Dakle, ovo što oni rade je pravni nered.

Baš me zanima koliko dugo će ovaj frajer raditi posao koji mu je očito pretežak za njegove sposobnosti.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
wapi je napisao/la: 05.11.2019., 09:24 I novi komadić diletantizma točke 12.1.d i 12.1.f su identične od riječi do riječi.
Dakle, ovo što oni rade je pravni nered.

Baš me zanima koliko dugo će ovaj frajer raditi posao koji mu je očito pretežak za njegove sposobnosti.
za ovo se slažem. :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ili je pravilnik prenatrpan i treba ga malo očistiti.
I dalje nije opravdanje, ali eto.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Suvišno je tući po sucima, oni su jedini faktor još uvijek gori od Pirellija. Najgore od birokracije su uzeli da odlučuje o najboljem od utrkivanja. Nemaju znanje, nemaju poniznost odbiti da sude, a sustav je postavljen da se ne koristi tehnologija koja bi u par minuta mogla izvući sve slične prošle situacije i pomoći oko odluke. Ne, nego je pametnije dosuditi kako ti prvo padne na pamet i onda ostaviti Masiju da se nemušto objašnjava novinarima kasnije. Super, palilo bi da je 1995. i da nema interneta, ali sad svi vidimo koliko su smiješni.

Btw ovo je bila domaća utrka portala, server nam je u Teksasu 🤠🤠 :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Mogući razlog za lom ovjesa kod Vettela? Prije utrke dok su svi u parc fermeu ekipe mogu promijeniti određene dijelove, ako vide da imaju nekakvo oštećenje, mogućnost da se pokvari i slično. Ferrari je na Vettelovom bolidu mijenjao stražnji DESNI kočioni "bubanj"...što znači da moraju razmontirati stražnji dio ovjesa da bi to promijenili.

Može biti da je netko u procesu napravio grešku pa nešto prejako ili preslabo zategao i zato je ovjes pukao nakon 9 kruga tj. odmah na startu se vidilo da auto nije u redu.
slika
slika slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Ferrari je napisao/la:Mogući razlog za lom ovjesa kod Vettela? Prije utrke dok su svi u parc fermeu ekipe mogu promijeniti određene dijelove, ako vide da imaju nekakvo oštećenje, mogućnost da se pokvari i slično. Ferrari je na Vettelovom bolidu mijenjao stražnji DESNI kočioni "bubanj"...što znači da moraju razmontirati stražnji dio ovjesa da bi to promijenili.

Može biti da je netko u procesu napravio grešku pa nešto prejako ili preslabo zategao i zato je ovjes pukao nakon 9 kruga tj. odmah na startu se vidilo da auto nije u redu.
slika
Ovo vec ima smisla.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Puno šarafljenja, netko nije dobro zategnuo sponu... valjda se večera hladila a Chianti grijao. Da nije isti lik zadužen i za svjećice slika

[ link do slike ]
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Možda u pauzi od šarafljenja radi kao strateg? 🤔
#DankeSeb

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Mi nismo ni jedan prvi startni red pretvorili u pobijedu, baš žalosno...

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Kako nismo u Italiji i Belgiji kao i Singapuru?

Nije isto kvale i utrka...ne znam što se sada svi čude. Opće je poznato da nismo tako dobri na gumama od početka godine, a u kvalama se nekako složimo za jedan krug.
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Jesmo u Belgiji :zubo:
U Italiji i Singapuru nismo imali front row lockup, mozda grijesim ali mislim da je na to mislio kolega @Sarma
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Dada, pobrkao sam malo :bonk: mislio sam kad smo imali P1 i P2 ali Belgija je...

Jbgaa, ne možemo ubost, prije smo bili jaki u tempu i gumama, a problemi na kvalama, sad kontra...

Uvijek bih prije potpisao npr. drugi startni red, ali jak trkački tempo i dobar na gumama...

EDIT: @Crash :thumbs: :pivo:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
A gle.. To smo vec imali pa je bila prica se ne moze proc na stazi i da bolid mora nekad i subotom bit brzi..

Sredinu cu valjda do penzije vidit od Ferrarija 😱
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nadam se da neće napraviti bolid koji je loš i na kvalama i u trci :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
According to the regs its legal, I don't think the FIA have written and enforced the flex rules well enough for the front wing. It also seems that some teams are now pushing the rear wing to flex at speed as well.
https://twitter.com/_papasauce/status/1191171830276509696

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 05.11.2019., 17:12 Nadam se da neće napraviti bolid koji je loš i na kvalama i u trci :chill:
:rofl:
Vidis, nismo razmisljali da nas i to moze snac..
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Prednje krilo se svima toliko pomjera, nije to ništa novo da je razlika par centimetara pri 300kmh i 70kmh :chill:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡