Pa i dok se nije bodovao najbrži krug, ima ga smisla brisati, čisto jer je "statististička kategorija" (uz pobjede, pp, podijume.....).
A ovako kad se boduje, naravno, ima smisla još i više.
Što se tiče ovoga sa pravilnikom, stvarno smiješno.
Ništa, treba doraditi pravilnik.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
wapi je napisao/la: 04.11.2019., 15:49
Gledam odluke sudaca na FIA siteu. To je nevjerojatno koji je diletantizam nastupio ove godine....
U utrci su donosili odluke o brisanju vremena kruga zbog napuštanja granica staze i pri tome se pozivali na članak pravilnika koji se odnosi isključivo na kvalifikacije
Oplako sam kad sam vidio onu grafiku da su obrisali krug u utrci. Mislim da su Magnussenu.
Ali možda ima logike, u slučaju najbržeg kruga, jer se sada isti boduje. Ali ovo su uradili za neki prosječan krug, iz osrednje ekipe, i to na početku utrke. Nije bio najbrži krug ni u tom trenutku, a kamoli da bi ostao do kraja. Ali da ima smisla izbrisati krug na utrci zbog izlaska sa staze, ima.
Diletantizam je nevjerojatan u utrci se pozoveš na članak pravilnika koji vrijedi isključivo za kvalifikacije!?!?!?
A još čudnije je kaj ih nitko ne pita za ta sranja.
wapi, meni je drago da ti pratiš kao i ja ove odluke, ali ovaj put si u krivu, jer se pozivaju na race notes. a race note na koju se pozivaju kaže:
12) Track Limits
12.1 Turn 19 – Exit
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track and cutting behind the red
and white kerb on the exit of Turn 19, as judged by the detection loop in this location, will be invalidated by
the stewards.
Oplako sam kad sam vidio onu grafiku da su obrisali krug u utrci. Mislim da su Magnussenu.
Ali možda ima logike, u slučaju najbržeg kruga, jer se sada isti boduje. Ali ovo su uradili za neki prosječan krug, iz osrednje ekipe, i to na početku utrke. Nije bio najbrži krug ni u tom trenutku, a kamoli da bi ostao do kraja. Ali da ima smisla izbrisati krug na utrci zbog izlaska sa staze, ima.
Diletantizam je nevjerojatan u utrci se pozoveš na članak pravilnika koji vrijedi isključivo za kvalifikacije!?!?!?
A još čudnije je kaj ih nitko ne pita za ta sranja.
wapi, meni je drago da ti pratiš kao i ja ove odluke, ali ovaj put si u krivu, jer se pozivaju na race notes. a race note na koju se pozivaju kaže:
12) Track Limits
12.1 Turn 19 – Exit
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track and cutting behind the red
and white kerb on the exit of Turn 19, as judged by the detection loop in this location, will be invalidated by
the stewards.
wapi je napisao/la: 05.11.2019., 09:24
I novi komadić diletantizma točke 12.1.d i 12.1.f su identične od riječi do riječi.
Dakle, ovo što oni rade je pravni nered.
Baš me zanima koliko dugo će ovaj frajer raditi posao koji mu je očito pretežak za njegove sposobnosti.
za ovo se slažem.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Suvišno je tući po sucima, oni su jedini faktor još uvijek gori od Pirellija. Najgore od birokracije su uzeli da odlučuje o najboljem od utrkivanja. Nemaju znanje, nemaju poniznost odbiti da sude, a sustav je postavljen da se ne koristi tehnologija koja bi u par minuta mogla izvući sve slične prošle situacije i pomoći oko odluke. Ne, nego je pametnije dosuditi kako ti prvo padne na pamet i onda ostaviti Masiju da se nemušto objašnjava novinarima kasnije. Super, palilo bi da je 1995. i da nema interneta, ali sad svi vidimo koliko su smiješni.
Btw ovo je bila domaća utrka portala, server nam je u Teksasu
Mogući razlog za lom ovjesa kod Vettela? Prije utrke dok su svi u parc fermeu ekipe mogu promijeniti određene dijelove, ako vide da imaju nekakvo oštećenje, mogućnost da se pokvari i slično. Ferrari je na Vettelovom bolidu mijenjao stražnji DESNI kočioni "bubanj"...što znači da moraju razmontirati stražnji dio ovjesa da bi to promijenili.
Može biti da je netko u procesu napravio grešku pa nešto prejako ili preslabo zategao i zato je ovjes pukao nakon 9 kruga tj. odmah na startu se vidilo da auto nije u redu.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Ferrari je napisao/la:Mogući razlog za lom ovjesa kod Vettela? Prije utrke dok su svi u parc fermeu ekipe mogu promijeniti određene dijelove, ako vide da imaju nekakvo oštećenje, mogućnost da se pokvari i slično. Ferrari je na Vettelovom bolidu mijenjao stražnji DESNI kočioni "bubanj"...što znači da moraju razmontirati stražnji dio ovjesa da bi to promijenili.
Može biti da je netko u procesu napravio grešku pa nešto prejako ili preslabo zategao i zato je ovjes pukao nakon 9 kruga tj. odmah na startu se vidilo da auto nije u redu.
Ovo vec ima smisla.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
Nije isto kvale i utrka...ne znam što se sada svi čude. Opće je poznato da nismo tako dobri na gumama od početka godine, a u kvalama se nekako složimo za jedan krug.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Nadam se da neće napraviti bolid koji je loš i na kvalama i u trci
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
According to the regs its legal, I don't think the FIA have written and enforced the flex rules well enough for the front wing. It also seems that some teams are now pushing the rear wing to flex at speed as well.
https://twitter.com/_papasauce/status/1191171830276509696