VN SAD-a (COTA), 1.-3. studenog 2019.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
To je bio Leclerc, ne Vettel.
- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Citao sam na komentarima da je neka Nizozemska tv objavila. Posto kupio, poto prodao....Ferrari je napisao/la:Nije bilo kontakta.
To je netko prosuo priču.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Mislim da nije bilo kontakta.f1_zg je napisao/la: 04.11.2019., 12:01 Navodno je bio kontakt Albon/Vettel u 1 krugu, ima netko snimku?
Ima snimak gdje je Vettel poskočio preko "ležećeg" u 2. krugu.
Teško je reći šta je uzrok pucanja ovjesa ... meni se čini da je u ovoj situaciji nezgodno doskočio sa zadnjim desnim točkom.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
McLaren izgleda kao da je na pravom putu. Očekujem da bi iduće godine mogli biti lagano u svojoj ligi u konstruktorima, iza top 3, ispred zadnjih 6.MSC je napisao/la: 03.11.2019., 23:57 Mclaren se čini kao da se budi. Ricci prosipa talent u Renaultu.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ma ništa to...Har Kl je napisao/la: 04.11.2019., 12:08Mislim da nije bilo kontakta.f1_zg je napisao/la: 04.11.2019., 12:01 Navodno je bio kontakt Albon/Vettel u 1 krugu, ima netko snimku?
Teško je reći šta je uzrok pucanja ovjesa ... meni se čini da je u ovoj situaciji nezgodno doskočio sa zadnjim desnim točkom.
To je normalna linija + tu je samo prednjim desnim kotačem taknuo tu kobasu.
Svejedno i da je, ovjes ne bi trebao puknuti. Grbe na stazi su puno gore od tih malih kobasica.
Rekli su da je od prvog kruga Seb osjetio da nešto nije u redu s bolidom na desnoj strani.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Svi su se zalili na stazu, a ako nije bilo kontakta i odmah je osjetio da nesto ne valja, ocito je ovjes ostecen (eto da ne ispadne da sam optuzio voljenog mi Sebastiana, jer nisam ni jucer al nema veze) dan ranije. Druga opcija je da je ovjes ostecen u formacijskom krugu.Ferrari je napisao/la:Ma ništa to...Har Kl je napisao/la: 04.11.2019., 12:08Mislim da nije bilo kontakta.f1_zg je napisao/la: 04.11.2019., 12:01 Navodno je bio kontakt Albon/Vettel u 1 krugu, ima netko snimku?
Svejedno i da je, ovjes ne bi trebao puknuti. Grbe na stazi su puno gore od tih malih kobasica.
Rekli su da je od prvog kruga Seb osjetio da nešto nije u redu s bolidom na desnoj strani.
I dalje mi nije bas jasno da se poprecno rame razleti samo tako. Pa svi su vozili po kvrgavoj stazi i nikom nista.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Kad pogledaš poprečne deformacije koje su se desile nakon što je desnim kotačem udario po ležećem (vidi se na usporenom snimku) uvidjet ćeš da se nije radilo o normalnom udarcu. Bilo je tu još nešto. Meni liči na doskok zadnje osovine na kobasicu.Ferrari je napisao/la: 04.11.2019., 12:11Ma ništa to...Har Kl je napisao/la: 04.11.2019., 12:08Mislim da nije bilo kontakta.f1_zg je napisao/la: 04.11.2019., 12:01 Navodno je bio kontakt Albon/Vettel u 1 krugu, ima netko snimku?
Možda se desilo tzv. poklapanje frekvencija jer osovina je već trpila poprečne sile ...
Sve na nivou špekulacije, ali u cijelom snimku jedino se vidi ovaj udarac u bolid. Nema drugog logičnog objašnjenja...
Grbe na stazi jesu opasne, ali da proizvedu lom ovjesa ...

Samo se Vettelu to desilo... a svi su vozili po istim grbama.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ovjes se rijetko kada mijenja.
Svakih možda 10-11 utrka ili nešto.
Ko zna koliko je ovaj ovjes bio na bolidu...ali tako je za svakoga. Jbg neki zamor materijala, nešto popusti kako su cijeli vikend vozili po ovoj stazi i pukne.
Ne bi trebao, ali dogodi se. Isto kao i kod PU-a... nešto procuri, senzor zakaže, nešto se protrese preko grbe i popusti.
Nesretno i naravno opasno.
Seb se žalio na understeer nakon prvog kruga, ali ponajviše u desnim zavojima (pukao desni stražnji ovjes na kraju)...tako da može biti da se odmah dogodio disbalans i zato je i gubio onoliko i na kraju je puknuo ovjes.
Vidjet ćemo što istraga kaže, ali zasada sve ukazuje na to.
Svakih možda 10-11 utrka ili nešto.
Ko zna koliko je ovaj ovjes bio na bolidu...ali tako je za svakoga. Jbg neki zamor materijala, nešto popusti kako su cijeli vikend vozili po ovoj stazi i pukne.
Ne bi trebao, ali dogodi se. Isto kao i kod PU-a... nešto procuri, senzor zakaže, nešto se protrese preko grbe i popusti.
Nesretno i naravno opasno.
Seb se žalio na understeer nakon prvog kruga, ali ponajviše u desnim zavojima (pukao desni stražnji ovjes na kraju)...tako da može biti da se odmah dogodio disbalans i zato je i gubio onoliko i na kraju je puknuo ovjes.
Vidjet ćemo što istraga kaže, ali zasada sve ukazuje na to.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Fetel nije imao grip još od šaltanja u drugu brzinu....to se lepo videlo. Odmah nakon gašenja svetla je lepo krenuo.....ali još je do prve krivine gubio od ostalih bolida
I Binoto kaze da vozači nisu imali grip od njemu za sada nepoznatih razloga
I Binoto kaze da vozači nisu imali grip od njemu za sada nepoznatih razloga
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Gledam odluke sudaca na FIA siteu. To je nevjerojatno koji je diletantizam nastupio ove godine....
U utrci su donosili odluke o brisanju vremena kruga zbog napuštanja granica staze i pri tome se pozivali na članak pravilnika koji se odnosi isključivo na kvalifikacije
Poglavlje "Stewards decisions"
https://www.fia.com/events/fia-formula- ... rmation-16
U utrci su donosili odluke o brisanju vremena kruga zbog napuštanja granica staze i pri tome se pozivali na članak pravilnika koji se odnosi isključivo na kvalifikacije
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Meni nije bilo za kazne. Prvo. što ga je Kimi prisilio da siđe sa staze. Drugo, zato što je tim silaskom samo ostao pored Kimija. Nije ga prestigao tim potezom. Iako mu je kasnije zbog toga bilo lakše da ga prestigne. Opet, nije namjerno sišao sa staze, nego zato što mu Kimi nije dao mjesta.Frantic je napisao/la: 03.11.2019., 21:29 Hulk je sišao sa staze.
Ali neka mu najveća kazna bude to što će se Massi sjetiti za VN Brazila da je trebao biti kažnjen![]()
Ne
Ipak, nije to Max
Bilo je puno gorih duela koji nisu kažnjeni, čak i sa kontaktima... A na primjer onaj duel Kubice i Masse, gdje su obojica više puta napustili stazu, po meni isto nije za kaznu, a po ovome kriteriju trebali su obojica dobiti po par kazni...
- Pastor
- Formula 1
Ma imao je on problem sa ovjesom od starta. Odmah je i na radio rekao da misli da je nešto puklo, iako nije imao nikakvog kontakta. Kasnije se ispostavilo da je bio u pravu, kad je skroz otišao ovjes. A ovi koji misle da mu je pukao samo zbog onog prelaska preko ivičnjaka stvarno nisu za ovog sporta...Ferrari je napisao/la: 03.11.2019., 22:18 Mislim da je ovo bila naša najgora utrka sezone. Užas.
Ne znam što se dogodilo sa bolidom? Ova vozača kažu KRONIČNI nedostatak gripa, Seb imao nenormalni understeer, gume uopće nisu radile i još na kraju pukne ovjes. Katastrofa. Šokantno.
Trebamo objašnjenja. Gubili smo na trenutke i do skoro 2 sekunde po krugu.
Što se tiče Hamiltona, već smo mu čestitali na tituli tamo u šestom mjesecu, tako da...

- Pastor
- Formula 1
On ih spaljuje prije nego ih pređe.Mr.Spaceguy je napisao/la: 03.11.2019., 22:31 Max se osvrnuo na ferrarijevu predstavu:
"That's what happens when you stop cheating."
Bogami Max spaljuje mostove brže od Alonsa.![]()

- Pastor
- Formula 1
Oplako sam kad sam vidio onu grafiku da su obrisali krug u utrci. Mislim da su Magnussenu.wapi je napisao/la: 04.11.2019., 15:49 Gledam odluke sudaca na FIA siteu. To je nevjerojatno koji je diletantizam nastupio ove godine....

Ali možda ima logike, u slučaju najbržeg kruga, jer se sada isti boduje. Ali ovo su uradili za neki prosječan krug, iz osrednje ekipe, i to na početku utrke. Nije bio najbrži krug ni u tom trenutku, a kamoli da bi ostao do kraja. Ali da ima smisla izbrisati krug na utrci zbog izlaska sa staze, ima.
- Pastor
- Formula 1
E da još dodam. Da nije bilo te nepotrebne borbe sa Kimijem, uhvatio bi i Sainza do kraja. Skinuo mu je bruku vremena u par zadnjih krugova. Mislio sam nema šanse, ali kad je napokon prešao Kimija zaostajao je preko 10 sekundi. Da bi na kraju smanjio na manje od 4 sekunde. Razmak se drastično topio. Pa i Norris umalo da uhvati Ricciarda, a bio je ispred Sainza mislim preko 5 sekundi.Pastor je napisao/la: 04.11.2019., 22:47Meni nije bilo za kazne. Prvo. što ga je Kimi prisilio da siđe sa staze. Drugo, zato što je tim silaskom samo ostao pored Kimija. Nije ga prestigao tim potezom. Iako mu je kasnije zbog toga bilo lakše da ga prestigne. Opet, nije namjerno sišao sa staze, nego zato što mu Kimi nije dao mjesta.Frantic je napisao/la: 03.11.2019., 21:29 Hulk je sišao sa staze.
Ali neka mu najveća kazna bude to što će se Massi sjetiti za VN Brazila da je trebao biti kažnjen![]()
Ne
Ipak, nije to Max
Bilo je puno gorih duela koji nisu kažnjeni, čak i sa kontaktima... A na primjer onaj duel Kubice i Masse, gdje su obojica više puta napustili stazu, po meni isto nije za kaznu, a po ovome kriteriju trebali su obojica dobiti po par kazni...
Neobične strategije. Prošlu utrku Pirelli predvidi dva odlaska u boks. Nisu čak ni za onu "slowest" ostavili mogućnost za jedno zaustavljanje. I onda na utrci hard traje čitavu utrku. Ovdje Pirelli predvidi jedan odlazak u boks. A neki su čak i tri puta išli. Hard nije bio ni bilzu kao na prošloj utrci. Neki su ga mogli razvući do kraja, ali uz preloš tempo.
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Diletantizam je nevjerojatan u utrci se pozoveš na članak pravilnika koji vrijedi isključivo za kvalifikacije!?!?!?Pastor je napisao/la: 04.11.2019., 22:57Oplako sam kad sam vidio onu grafiku da su obrisali krug u utrci. Mislim da su Magnussenu.wapi je napisao/la: 04.11.2019., 15:49 Gledam odluke sudaca na FIA siteu. To je nevjerojatno koji je diletantizam nastupio ove godine....
https://www.fia.com/events/fia-formula- ... rmation-16![]()
Ali možda ima logike, u slučaju najbržeg kruga, jer se sada isti boduje. Ali ovo su uradili za neki prosječan krug, iz osrednje ekipe, i to na početku utrke. Nije bio najbrži krug ni u tom trenutku, a kamoli da bi ostao do kraja. Ali da ima smisla izbrisati krug na utrci zbog izlaska sa staze, ima.
A još čudnije je kaj ih nitko ne pita za ta sranja.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ovo nije ni blizu pravom diletantizmu kojeg smo (nažalost) viđali od sudaca. Ovo je zapravo obična tehnikalija koja nije ni bitna jer su donesene odluke ispravne - @Pastor je već spomenuo, sad kad se najbrži krug boduje, itekako ima smisla brisati krugove, odnosno vremena u utrci. Ja se sjećam obavijesti samo za Albona, a mislim da je upravo on tad i odvozio najbrži krug. Ostalima se očito automatski brisalo jer se sustav koristio tijekom cijelog vikenda, kad nije bitan samo najbrži krug.