VN MEKSIKA (30.10.-01.11.)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
slika

Mehiko <3 <3 <3
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
E, ove su vrh. :klanjam:
Svi se potrude u vezi ovih dama, ali ove Meksikanke su mi vrh.
A možda je to i osvježenje.
Ipak, tamo nije bilo trke 23 godine. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Ferrari1345 je napisao/la:slika

Mehiko <3 <3 <3
Skužite Hamiltona :rofl: :rofl:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Cast plavkama, ali gare su gare i nema dalje :P

...

Malo sam razocaran ovom utrkom, nevjerovatno mocna staza, a tako malo aktivnosti na njoj. Navijacinsu bili za 10, mislim da su najvise oni sebe zabavljali nego vozaci na stazi.

Show se ugasio odlaskom Vettela u rani box, jer mi je Hamilton bio dosta rezervisan, pogotovo na stazi koja je jako brza, a ujedno i tehnicki zahtijevna. Mislim da je ovaj put pomogao Rosbergu, da se malo smiri situacija nakon US-a, a ujedno Mercedes da kompletira sampionat sa oba vozca na vrhu!

Sto se tice Kimija i Bottasa, sve dok se oba vozaca ne kazne gledat cemo jos ovakvih situacija, mislim da su oba vozaca tvrdoglava, niko od njih nece da popusti, ali ako je Kimi bio kaznjen za previse ambiciozan potez, koji je kostao Bottasa da odustane, onda isto tako i Bottas je zasluzio kaznu. Nije prvi put da suci zakazu.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Brumica je napisao/la:
Ferrari1345 je napisao/la:slika

Mehiko <3 <3 <3
Skužite Hamiltona :rofl: :rofl:

Hehe, fakat. Utopio se u masu.
Dame su zasigurno sve odreda visoke a kao dodatak vjerovatno su na štiklama, pa zato ovaj izgleda kao da se propinje pa virka :rofl: :rofl:

Rekoh ja da Kimi i Bottas trebaju da odu da "popričaju po jednu-dvije" i malo se smire.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
dakako je napisao/la:
Lady je napisao/la:
Ferrari je napisao/la:@Dakako

Ja samo tražim jednaki kriterij.
Ono u Rusiji je bio trkači incident kao što je i ovdje bio, ali je u Rusiji jedan dobio kaznu, a ovdje Bottas nije.
Ma kakav trkaći incident u Rusiji?! Pa ne da je Raikkonen bio kriv, nego kriv na kvadrat!
Stvarno dobro kaže kolega @dakako,malo objektivnosti ne bi škodilo kad se radi o našem timu ili pulenima.....
Po meni je i danas kriv Raikkonen, samo ga nisu kaznili jer je sam sebe kaznio odustajanjem.

Lady zbog ovakvih postova kod mene imas respekt na kvadrat. Da je vise ljudi poput tebe atmosfera bi na forumu bila kudikamo bolja,al sta se moze.
Buu, nemate vi pojma.
Kimi je u Rusiji vidio prostor i napao. A Bottas ga naglo zatvorio, i ovaj nije imao kuda. Potpuno isto kao i danas u suprotnim ulogama. Nije uopšte bitna brzina kojom su se kretali. Slažem se da su obojica sebe kaznila ovako bespotrebnim zatvaranjem i ne ostavljanjem prostora vozaču iza sebe. Ali imamo isto tako bespotrebnu kaznu za Kimija u Rusiji. A ja sam daleko od Kimijevog navijača. Ista situacija koju sam navodio sa Hulkom i Massom u Singapuru. Hulk je pogriješio sa naglim zatvaranjem. Ali je time kaznio sam sebe. I onda su mu bespotrebno dali kaznu za sljedeću utrku...

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
dajte ba ne budite slijepi, dvije potpuno različite situacije, Kimi je bio daleko iza i pokušao je napasti, preambiciozan potez koštao i njega i Bottasa, a ovo sad su bili skoro točak uz točak, Kimi je bio malo ispred samo zato što je imao bolju liniju, bili su otprilike rame uz rame i Kimi mu zatvori prostor, a zna da je tu odmah kraj njega... u oba slučaja bi jedino Kimija kaznio, Bottas tu nije ništa mogao + situacija je kao i ona Massa Hulk u singaupru.
slikaslika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Zanimljiv razgovor izmedu Mensella i Hamiltona i kako ovaj sebe vidi u glazbi :facepalm:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
joj kako ovom Vettelu dobro idu piruete sa hibridima, prošle godine Mađarska, ove godine Mexiko :prcnjau:
slikaslika

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Dosta dobra utrka, obilježile su ju greške Ferrarijevih vozača i odlični navijači. Prvo čestitke pobjedniku i dečkima na postolju, po meni zasluženo. Mercedes je ipak bio u svojoj ligi, a Willy izvukao najviše moguće. Da Ferraristi nisu imali žute minute oba bi se borila za postolje, puknutoj gumi unatoč. Kimi već neko vrijeme nije sav svoj, odličan tempo na utrci, sigurno za postolje. Po mojem mišljenju i ovdje je mala njegova krivica, je tvoj je zavoj, ispred si, ali pa ne može ovaj iza jednostavno stati i propustiti te, pogotovo kad ste praktički kotač uz kotač. Vettel si je sam natovario nesreću na leđa lošim startom, Riki nije ništa kriv, nije imao gdje. Šteta jer je imao strašan tempo nakon toga, dostigao bi Red Bull i Wiliams, skidao im je više od sekunde po krugu. Odličan tempo, ali slaba koncentracija, vjerojatno i doza ljutnje i greška je normalna posljedica. Malo mi žao Kvyat-a, mislio sam da će dogurat do postolja, odlično parira Rikiju, čak vodi 9:8 u utrkama.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

sportskatribina
Karting
Karting
S nama već: 10 god 2 mj
Kontakt:
Kolumna: Sjevernoamerička turneja

TEKSAŠKI VATERPOLO

Već jako jako dugo se nije dogodilo da zbog općeg potopa dio vikenda bude neodržan. Zadnjih godina je bilo nekoliko prekida utrke i kvalifikacija zbog kiše – VN Malezije 2009., VN Kanade 2011…., ali ovakav biblijski višednevni potop se većinom viđa za vrijeme monsuna u Aziji, a ne u Teksasu. “Subotnje kvalifikacije” su momčadi iskoristile za zabavu, te smo imali prilike vidjeti koliko su pojedine ekipe dobre u veslanju, nogometu, plesu…, neki su slavili rođendane, a Arrivabene se brinuo da njegova momčad ne bi dala dojam da su neozbiljni i da ni slučajno netko ne bi pomislio da izgledaju kao cirkusanti.

Prave kvalifikacije su se održale u nedjelju, nekoliko sati prije utrke, ali su i one bile prekinute zbog lošeg vremena. U tom cirkusu prvo startno mjesto je zauzeo Rosberg ispred Hamiltona, a u drugom redu su se smjestila 2 Red Bulla – Kvyat i Ricciardo.

JOŠ JEDAN PRVI ZAVOJ ZA ROSBERGA

Srećom, za vrijeme utrke vrijeme se smilovalo i dopustilo utrkivanje. Na startu je Lewis bolje krenuo te su vozači Mercedesa u prvi zavoj ušli poravnati. Međutim, Lewis nije ostavio ni mikrometar prostora za Nicu koji je bio izguran sa staze i izgubio još nekoliko pozicija. Poštovanje Lewisa prema Rosbergu je ravno nuli, ali nije to prvi put da Lewis nimlo ne poštuje svog momčadskog kolegu. Izgleda da ga je jedino iskusni Button uspiješno podnosio.

Vratimo se na prvi zavoj. Situacija je bila slična onoj iz Japana otprije nekoliko tjedana, samo što je Lewis sad bio još očitiji u svojoj namjeri da izgura Rosberga. Nakon takvog trenutka mogu zamislit većinu vozača, a posebno Alonsa kako vrište na team radio o izgurivanju i kazni za Lewisa. Također mnogi bi mu zatvorili vrata, te bi zajedno napustili stazu i utrku nakon sudara. Također, razmišljam što bi legendarni Schumacher napravio u toj situaciji i odmah pomislim da bi on vjerojatno izbio Lewisa sa staze još prije nego li Britanac i pomisli na izgurivanje sedmerostrukog.

No unatoč cirkusu u prvom zavoju, tokom utrke gdje smo vidjeli izlijetanja, sudare, VSC i pravi SC, Rosberg se uspio stvoriti ispred Lewisa i imao je priliku doći do pobijede. Ali, tada je proklizao sa staze i gotovo razbio bolid. To je, naravno, bilo dovoljno da Hamilton prođe naprijed i osigura pobijedu i 3. naslov prvaka. Nico je zadnjih par krugova proveo pazeći da ne izgubi i drugo mjesto od Vettela.

Gledajući prošle dvije sezone, Rosberg je morao ranije pokazati zube Lewisu, te mislim da je sad već prekasno da se unutar momčadi išta promijeni. Nici bi bilo najbolje da potraži neku drugu momčad jer Lewisa može pobijediti samo ako Britanac bude imao hrpu pehova i kvarova druge godine. Osim toga, podsjetimo se da Alonso, sad već davne 2007., nije dao nimalo prostora Hamiltonu u međusobnim borbama kad su bili u istoj momčadi. I tada je, kao i danas, momčad stala iza Lewisa, samo što tada Alonso nije čekao u McLarenu još koju sezonu već se vratio u Renault i pomno gradio reputaciju arogantnog, ali izuzetno pouzdanog, brzog i proračunatog vozača.

VIVA LA MEXICO

Povratkom F1 cirkusa u Meksiko nakon 23 godine i s meksičkim vozačem koji konstantno postiže dobre rezultate, prepune tribine su bile zajamčene. Iako je i ovdije postojala prijetnja kiše i nevremena, to se nije ostvarilo te su navijači mogli uživati u utrkivanju ne obazirući se na vremenske prilike.

Prvi je ponovo startao Rosberg, ali ovoga puta ipak nije popustio pod pritiskom i predao vodstvo momčadskom kolegi. Da stvari u Mercedesu ne budu previše dosadne pobrinuo se Hamilton propitkujući strateške odluke, ne željeći prepustiti Nici ni najmanju šansu za pobijedu. Nico je na kraju pobijedio, ali Lewis bi definitivno trebao razmisliti o svom odnosu prema momčadi. Čak je veliki M.Schumacher, nakon osiguranog naslova, radio sve u interesu momčadskog kolege i pomagao mu da dođe do pobijeda u završnici sezone.

Ferrari će ovu utrku htjeti što prije zaboraviti. Bio je to prvi put od Australije 2009. da oba vozača nisu završila utrku. Odnosno, prvi put od Australije 2006. da oba Ferrarija nisu kvalificirani u konačnom poretku.

Sebastian je na press konferenciji prije utrke provocirao Mercedesove vozače. Poželio im je da se sudare i da on može proći naprijed. Međutim, jedini koji se sudario u prvom zavoju bio je upravo on, te je morao u box zbog probušene gume, kasnije je morao propuštat Mercedese koji su ga zaobilazili za krug, a na kraju je uspio i zabit svoj Ferrari u ogradu – doduše tek iz drugog pokušaja.

Da je karama zeznuta stvar osijetio je i Kimi Raikkonen. U Rusiji je on izbio Bottasa iz utrke u zadnjem krugu, a sad u Meksiku vozač Williamsa se pobrinuo da mu ne ostane dužan. Time smo u manje od mjesec dana imali čak dva sudara Finaca u F1. Također, Bottas je kasnije u utrci uspio osigurati i zasluženo pobjedničko postolje pored “nemam brzine na pravcima” Red Bulla.

Izvor: sportska-tribina.info
Sportska tribina - Sport na pravom mjestu

http://sportska-tribina.info/

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Napokon sam u prilici da prokomentiram utrku...Po meni, utrka je bila onako, "ni vrit ni mimo", ni predosadna, ni predobra, malo su me "razmazile" utrke u SAD-u i Rusiji pa mi se ova utrka ne čini kao odlična :D Nico je napokon pobijedio, začudilo me kad sam shvatio da mu je to prva pobjeda još od Austrije. Šteta što nije bilo neke borbe između njega i Lewisa, nekoliko puta se činilo da bi mogli vidjeti neki fajt, ali nije bilo ništa od toga. Ponovo je sredina poretka bila najzanimljivija, opet smo vidjeli svašta u tom dijelu... :)

Vidjet ćemo što će na ponuditi Brazil iduće nedjelje, F1 se sad spušta na mizernih 800 m nadmorske visine... :mrgreen:

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
senja je napisao/la:
Lady je napisao/la:
Ferrari je napisao/la:@Dakako

Ja samo tražim jednaki kriterij.
Ono u Rusiji je bio trkači incident kao što je i ovdje bio, ali je u Rusiji jedan dobio kaznu, a ovdje Bottas nije.
Ma kakav trkaći incident u Rusiji?! Pa ne da je Raikkonen bio kriv, nego kriv na kvadrat!
Stvarno dobro kaže kolega @dakako,malo objektivnosti ne bi škodilo kad se radi o našem timu ili pulenima.....
Po meni je i danas kriv Raikkonen, samo ga nisu kaznili jer je sam sebe kaznio odustajanjem.
Buu, nemate vi pojma.
Kimi je u Rusiji vidio prostor i napao. A Bottas ga naglo zatvorio, i ovaj nije imao kuda. Potpuno isto kao i danas u suprotnim ulogama. Nije uopšte bitna brzina kojom su se kretali. Slažem se da su obojica sebe kaznila ovako bespotrebnim zatvaranjem i ne ostavljanjem prostora vozaču iza sebe. Ali imamo isto tako bespotrebnu kaznu za Kimija u Rusiji. A ja sam daleko od Kimijevog navijača. Ista situacija koju sam navodio sa Hulkom i Massom u Singapuru. Hulk je pogriješio sa naglim zatvaranjem. Ali je time kaznio sam sebe. I onda su mu bespotrebno dali kaznu za sljedeću utrku...
Znas ko buce,ako ne znas proguglaj malo. Vec kad mi nemamo pojma,bas se nesto kontam kako je bas sreca da imamo tebe da nam sve pojasnis. Molim te da me(nas) ni ubuduce ne lisavas svojih vidjenja situacije.Neznam kako bi spavao veceras da ti nisi ovdje iznjeo ove usporedbe koje su uzgred budi receno ne usporedive. Mozemo slobodno donjeti zakljucak da jedino zajednicko u ova dva incidenta je to da su oba vozaca Finci. :facepalm:

Mozda da modovi daju anketu vezano za ova dva "identicna" incidenta.
Timski igrac

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Možda je Bottas ipak trebao biti kažnjen jer je Raikkonenu ubio koji bod ( makar ne vjerujem da bi završio trku Kimi ) . Naravno da je netko nervozan kada je brži od ovog ispred sebe ( trenutno Kimi ).... Ali Kimi je zatvorio vrata i sam se kaznio :cool:

Moje mišljenje
slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Iako smatram da je to bio trkaći incident, što ako, ali ovo je baš ono čvrsto ako, suci nisu kaznili Bottasa da bi povratili troboj za četvrto mjesto u ukupnom poretku?
Obrigado Felipe

Lady
GP3
GP3
Jok!

Evo vam dokaza:

Slika 1: Voze paralelno i onda Kimi skreće u Bottasa, isto kao i Hulk u Massu u Singaporeu (kasnija slika)
[ link do slike ]

Slika 2: Ovdje se točno vidi kako Kimi ne ostavlja ništa prostora i izbija Bottasa
[ link do slike ]

Slika 3: Ista stvar iz Singaporea kad je Hulk kažnjen
[ link do slike ]

Slika 4:
[ link do slike ]

Slika 5: Rusija - Ovdje točno vidimo da Kimi uopće nije na trkaćoj putanji i da nema šanse da prođe....
[ link do slike ]

Slika 6: Rusija - onboard
[ link do slike ]

....................

Usporedite sve onboard slike pa ćete vidijet razliku.....
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Felipe je napisao/la:Iako smatram da je to bio trkaći incident, što ako, ali ovo je baš ono čvrsto ako, suci nisu kaznili Bottasa da bi povratili troboj za četvrto mjesto u ukupnom poretku?
Znaci suci po nalogu od nekoga iznad, sjede i cekaju da se ta dva vozaca sudare u idealnoj situaciji, dvije ipo utrke prije kraja, a da se ne moze dokazati kako je njihova namjera, da bi vratili "super ekstra" zanimljivu borbu za ta tako "vazne pozicije" u prvenstvu, jer eto, citav svijet bruji i ne moze spavati od uzbudjenja ko ce uzeti NO.4 u poredku... Manite se zavjera, cak i kada je cvrsto ako u pitanju.
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡