Prilično si zadovoljan? Šta treba više

trka za 10

Norrisa su prvo zeznuli sa prvim boxom, nisu smjeli dopustiti Renaultu undercut, morali su odmah pokrivati. Kasnije tokom SC su trebali obojicu na bijele staviti i do kraja utrke vozit. Sainzu svaka čast na vožnji, nije dao Ricciardu ni polušansu, pratio sam zadnjih 20 krugova Daniela, ma ni sa DRS ne može ništa McLarenu na pravcu, a na krivinama su tu negdje.AlkY je napisao/la: 14.07.2019., 16:43 Po meni fantasticna utrka. Puna akcije od starta do finisa. McLaren opet sjeo na 6to mjesto , jedino ostaje nezadovoljstvo zbog lagane "ludosti" u strategiji Norrisa. Da su mu dali hard gumu imao bi McLaren opet lagano oba bolida u top 10 , velika steta.
Ali sta se tice voznje Landa i Carlosa , vise nego dobra. Oboje odlican start imali , kasnije nisu nikakve velike greske radili.
Po meni Lewis nije bio brži koliko je imao zavjetrinu tokom cijelog kruga, čak iako je brži bio, to je marginalno bilo, skoro pa zanemarivo. Borba je bila fantastična, Valtteri pokazao zube.avetma je napisao/la: 14.07.2019., 16:45 Sjajna utrka! Šteta za Bottasa, sjajno se branio u početku iako je izgledalo da je Lewis očito brži. Lik stvarno nema sreće nimalo, mislim da će ga to uništiti psihički.
Veliki palac gore za Leclerca. Ovo je srednji prst sucima i cijeloj F1. Max je bio očito brži, ali se sad vidi - kad ovaj ispred odluči igrati prljavo, nema teorije da se prođe, pa čak ni na ovakvoj stazi. Vidjelo se da Red Bull ima brzine, ali je LEC sjajno gurao preko granice. Izgleda da ga je Austrija jako jako opekla i sad je odlučio igrati drukčije. I neka je.
Vettel pogriješio, ali nema iznenađenja velikih oko toga, ovaj vikend nije bio dovoljno brz, a on se još mora naučiti u kojoj mjeri ići na nož kad su u pitanju mlađi beskompromisni vozači. Max i Lec to usavršavaju, a stara škola poput Vettela kao da računa da su im vozači dužni nekakav prostor ili nešto, nisu, i što prije to nauči - bolje za njega.
Gasly napokon dobar!
Za Leclerca i Maxa ogroman palac gore, oba su vozila lukavo i prljavo, ali po meni je sve bilo u granicama žestokog utrkivanja, i ona guranja i istjeravanja i mjenjanje smjera na pravcu, pred kočenje, na kočenju, ma sve je bilo vrhunski. A u Austriji ako si pogledao pressicu, Leclerc je po izjavama meni odmah djelovao kao da je shvatio koju igru igra Max i da je ta igra dopuštena. Baš se vidjelo po njegovom govoru tijela "aaa ok, ako ćemo se tako igrat, igrat ćemo se"
Vettel jeste po meni pogriješio, ali na replay je očito da je se Max OPET PREKASNO POMJERIO NA KOČENJU. Prostora je bilo taman da se provuče, a ovaj je i to zatvorio, vidi se na onboardu, Max gleda u retrovizor, čim je Seb skrenuo, i on je pomjerio volan lijevo. Ne znam koliko je za kazne ovo, jer slična stvar je se dogodila i u Bakuu, samo u Bakuu je još smješnije, jer se Max pomjerio 2 puta, a proglašen je trkaći incident

Lord je vozio obećavajuće, preticanje Vettela je vrhunski obavio