VN Velike Britanije (Silverstone) 12.-14. Srpnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 16:43 Prilično sam zadovoljan
Prilično si zadovoljan? Šta treba više :mrgreen:
trka za 10 :thumbs:
AlkY je napisao/la: 14.07.2019., 16:43 Po meni fantasticna utrka. Puna akcije od starta do finisa. McLaren opet sjeo na 6to mjesto , jedino ostaje nezadovoljstvo zbog lagane "ludosti" u strategiji Norrisa. Da su mu dali hard gumu imao bi McLaren opet lagano oba bolida u top 10 , velika steta.
Ali sta se tice voznje Landa i Carlosa , vise nego dobra. Oboje odlican start imali , kasnije nisu nikakve velike greske radili.
Norrisa su prvo zeznuli sa prvim boxom, nisu smjeli dopustiti Renaultu undercut, morali su odmah pokrivati. Kasnije tokom SC su trebali obojicu na bijele staviti i do kraja utrke vozit. Sainzu svaka čast na vožnji, nije dao Ricciardu ni polušansu, pratio sam zadnjih 20 krugova Daniela, ma ni sa DRS ne može ništa McLarenu na pravcu, a na krivinama su tu negdje.
avetma je napisao/la: 14.07.2019., 16:45 Sjajna utrka! Šteta za Bottasa, sjajno se branio u početku iako je izgledalo da je Lewis očito brži. Lik stvarno nema sreće nimalo, mislim da će ga to uništiti psihički.

Veliki palac gore za Leclerca. Ovo je srednji prst sucima i cijeloj F1. Max je bio očito brži, ali se sad vidi - kad ovaj ispred odluči igrati prljavo, nema teorije da se prođe, pa čak ni na ovakvoj stazi. Vidjelo se da Red Bull ima brzine, ali je LEC sjajno gurao preko granice. Izgleda da ga je Austrija jako jako opekla i sad je odlučio igrati drukčije. I neka je.

Vettel pogriješio, ali nema iznenađenja velikih oko toga, ovaj vikend nije bio dovoljno brz, a on se još mora naučiti u kojoj mjeri ići na nož kad su u pitanju mlađi beskompromisni vozači. Max i Lec to usavršavaju, a stara škola poput Vettela kao da računa da su im vozači dužni nekakav prostor ili nešto, nisu, i što prije to nauči - bolje za njega.

Gasly napokon dobar!
Po meni Lewis nije bio brži koliko je imao zavjetrinu tokom cijelog kruga, čak iako je brži bio, to je marginalno bilo, skoro pa zanemarivo. Borba je bila fantastična, Valtteri pokazao zube.

Za Leclerca i Maxa ogroman palac gore, oba su vozila lukavo i prljavo, ali po meni je sve bilo u granicama žestokog utrkivanja, i ona guranja i istjeravanja i mjenjanje smjera na pravcu, pred kočenje, na kočenju, ma sve je bilo vrhunski. A u Austriji ako si pogledao pressicu, Leclerc je po izjavama meni odmah djelovao kao da je shvatio koju igru igra Max i da je ta igra dopuštena. Baš se vidjelo po njegovom govoru tijela "aaa ok, ako ćemo se tako igrat, igrat ćemo se"

Vettel jeste po meni pogriješio, ali na replay je očito da je se Max OPET PREKASNO POMJERIO NA KOČENJU. Prostora je bilo taman da se provuče, a ovaj je i to zatvorio, vidi se na onboardu, Max gleda u retrovizor, čim je Seb skrenuo, i on je pomjerio volan lijevo. Ne znam koliko je za kazne ovo, jer slična stvar je se dogodila i u Bakuu, samo u Bakuu je još smješnije, jer se Max pomjerio 2 puta, a proglašen je trkaći incident :mrgreen:

Lord je vozio obećavajuće, preticanje Vettela je vrhunski obavio :thumbs:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@Heat
Ja pratim Formulu 37-u godinu.
Daleko je ovo od ocjene 10, za mene.
Ali da je trka vrlo dobra i da može proći kao neka solidna 7 (eventualno da navučem 8), to može.
To su neki moji kriteriji.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 17:09

Šta ja to "silujem"?
I živ bio, "ne persiraj me" (tj. ne spominji me u množini ;) ), tj. ne generalizuj.
Pa eto, i ja se otvoreno šprdam sa ovim "Najbolja publika na svijetu...."
Nisam ništa drugo spomenuo. :rofl:

Vrlo dobra trka, jedna od boljih zadnjih par godina, Benz klasa za sebe, Lewis je ipak neupitno bolji od Bottasa, i zasluženo razvaljuju, za Ferrari sam otpisao sezonu prije 4-5 trka, totalni diletanti, bolid tu negdje na nivou Red Bulla (trenutno), strategija katastrofa zadnjih par godina, Leclerc i Max budući prvaci, sa odličnim borbama, Vettel totalno down (vjerovatno on to ispoljava na skroz drugačiji način od npr. Alonsa, koji je sipao drvlje i kamenje na ekipu, dok Vettel uvijek staje uz ekipu). Meni je lično drago (najiskrenije) što je nabio Maxa. Da je Bog'do to uradio Kimi prije 3 godine u Spa.

Eto, ima li šta ovdje nerealno, nenormalno i neiskreno?
Ja sam se svima vama obratio, a ti si odgovorio i sad kazes ne pisi nam svima, mislim odluci se drug, nemoj da jedan u tebi govori jedno, drugi drugo :mrgreen: Nego idu mi malo na damare ove teorije, te Max se pomicao na kocenju (a Lec kad to radi to nista).... te Botas pustio Lewisa da uzme FL...slozit ces se da je to bezze...

No hard feelings, da mi se sta ne naljutis, zeza je ovo sve. :pivo:

Meni je lakse, priznajem, moji se ne bore za vrh :thumbs:
slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Jedna od boljih utrka u zadnjih 5 godina, a i duže. Napokon malo starog dobrog oktanskog adrenalina.

Leclerc odličan, bolji od Maxa (možda ne i brži al bolji svakako), nadam se da če zadržati ovakav gard, školu je platio. Pretjecanje Gaslya jedno od najljepših koje sam vidio. Drž se mali, svaka čast! (y)

Max je super vozio, na svoj način kao i obično. Karma ga sustigla u obliku jednog umornog, starog "šampiona popišanih pantalona" koji je najviše kaznio sam sebe u svom očajničkom pokušaju preticanja Verstappena.

Vettel, kao što sam gore napisao, ajde više se makni, nemaš više pod dupetom RBR koji je pola klase bolji od ostalih bolida na stazi, pa ti nešto ne ide.

Mercedesi su klasa za sebe, šteta za Bottasa, puno ga više cijenim od ove sezone.

Čekamo Njemačku, možda Vettel proradi pred domaćom publikom :koska: :rofl:
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

LH44
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 17:16 @Heat
Ja pratim Formulu 37-u godinu.
Daleko je ovo od ocjene 10, za mene.
Ali da je trka vrlo dobra i da može proći kao neka solidna 7 (eventualno da navučem 8), to može.
To su neki moji kriteriji.
Dobro, za 10 je Suzuka 2005 recimo, ali ova trka je po meni za barem 8.5, ako ne 9.
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kakva utrka, zahvaljujući Charlesu i Maxu 10/10 :thumbs: Šteta stvarno što je taj SC izašao kad je izašao, imali bi borbu i za pobjedu da nije. Glupo je što je Hamilton pobijedio na takav način, ali ne možeš kriviti čovjeka jer ima sreće. Žao mi je Bottasa, odlično se branio i mislim da bi pružio dobar otpor i u nastavku utrke.

Još jednom moram pohvaliti Leclerca i Verstappena, dečki su fenomenalni, hard racing na najjače, uživao sam u krugovima njihove borbe kao i u onima Alonsa i Vettela prije 5 godina na istoj stazi :klanjam: Veseli me budućnost s njima u glavnim ulogama, već sam napisao za vrijeme utrke, ako želite instant rješenje za zanimljivije utrke, stavite njih dvojicu u Mercedes pa nek se ovako kolju za pobjedu svaki put, bravo za obojicu!

Šteta zbog Verstappena i sudara s Vettelom, teško mi je procijeniti koliko je kasno bilo ono micanje, ali činjenica jest da se pomaknuo vrlo kasno i da je to riskantan potez u svakom slučaju. Ipak smatram da je Vettel glavni krivac, trebao je biti oprezniji i ranije kočiti. Lijepo od njega što se kasnije došao ispričati. Drago mi je da je Max uspio nastaviti utrku, iako je P5 daleko od podija kojeg je trebao osvojiti. Eto ovako Lorda ispred njega po prvi put :mrgreen: Šalu na stranu, jako dobar vikend za Gaslyja, napokon je bio na prihvatljivom nivou.

Čestitke Sainzu na novoj pobjedi u F1.5, čini mi se da je on uvjerljivo najčešći pobjednik u toj klasi. Imao je i on sreće sa SC-om, ali sjajno se branio od Riccija do kraja. Pohvale naravno i Kimiju i Kvjatu, a za Hulka ne znam što se dogodilo, u jednom je trenutku naglo usporio pa nastavio, imao sam problema s internetom taman pa sam propustio taj dio utrke. Koliko sam shvatio, Norris je žrtva SC lutrije i strategije McLarena da odu na medium, prikladno je ispala onda ova grafika s gumama kod njega (S-M-H) :mrgreen:

Williamsi gore, Vettel i Perez ko plitak potok :fakjea: Haasovi katastrofa zahvaljujući vozačima, ali tvitove ovog genijalca Storeyja ne treba previše komentirati :facepalm:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Btw, meni je prošlogodišnja utrka bila malo bolja. Ne bunim se doduše.

Evo da stavim i tu, ovo pored Bakua 2018. Ista stvar....

Kako je jedno kazna, a drugo ne...beyond me..
Zadnja izmjena: f1zd, dana/u 14.07.2019., 17:24, ukupno mijenjano 1 put.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
_bataziv_0809 je napisao/la: 14.07.2019., 17:18
Frantic je napisao/la: 14.07.2019., 17:09

Šta ja to "silujem"?
I živ bio, "ne persiraj me" (tj. ne spominji me u množini ;) ), tj. ne generalizuj.
Pa eto, i ja se otvoreno šprdam sa ovim "Najbolja publika na svijetu...."
Nisam ništa drugo spomenuo. :rofl:

Vrlo dobra trka, jedna od boljih zadnjih par godina, Benz klasa za sebe, Lewis je ipak neupitno bolji od Bottasa, i zasluženo razvaljuju, za Ferrari sam otpisao sezonu prije 4-5 trka, totalni diletanti, bolid tu negdje na nivou Red Bulla (trenutno), strategija katastrofa zadnjih par godina, Leclerc i Max budući prvaci, sa odličnim borbama, Vettel totalno down (vjerovatno on to ispoljava na skroz drugačiji način od npr. Alonsa, koji je sipao drvlje i kamenje na ekipu, dok Vettel uvijek staje uz ekipu). Meni je lično drago (najiskrenije) što je nabio Maxa. Da je Bog'do to uradio Kimi prije 3 godine u Spa.

Eto, ima li šta ovdje nerealno, nenormalno i neiskreno?
Ja sam se svima vama obratio, a ti si odgovorio i sad kazes ne pisi nam svima, mislim odluci se drug, nemoj da jedan u tebi govori jedno, drugi drugo :mrgreen: Nego idu mi malo na damare ove teorije, te Max se pomicao na kocenju (a Lec kad to radi to nista).... te Botas pustio Lewisa da uzme FL...slozit ces se da je to bezze...

No hard feelings, da mi se sta ne naljutis, zeza je ovo sve. :pivo:

Meni je lakse, priznajem, moji se ne bore za vrh :thumbs:
Pa što se čudiš za Bottasa? Mercedes je imao namjeru zamjeniti gume Hamiltonu kao i Bottasu te su dali Bottasu jednu ili dvije šanse da napadne FL tako da ne napravi undercut na Lewisa, ukoliko su željeli ići u boks.

Zato i Bottas nije išao skroz ludo (vjerojatno u slabijem modu rada misleći da je siguran do kraja) i dovezao je bolid do kraja...

Kakva zavjera? Daj se okani gluposti i ne nerviraj se oko toga ko koga voli i ko za koga navija. Nepotrebno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 17:24
Pa što se čudiš za Bottasa? Mercedes je imao namjeru zamjeniti gume Hamiltonu kao i Bottasu te su dali Bottasu jednu ili dvije šanse da napadne FL tako da ne napravi undercut na Lewisa, ukoliko su željeli ići u boks.

Zato i Bottas nije išao skroz ludo (vjerojatno u slabijem modu rada misleći da je siguran do kraja) i dovezao je bolid do kraja...

Kakva zavjera? Daj se okani gluposti i ne nerviraj se oko toga ko koga voli i ko za koga navija. Nepotrebno.

Aha. Pa sto mu ne rekose ne radi FL nikako da ne ugrozis Lewisa?
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 14.07.2019., 17:23 Koliko sam shvatio, Norris je žrtva SC lutrije i strategije McLarena da odu na medium, prikladno je ispala onda ova grafika s gumama kod njega (S-M-H) :mrgreen:
Norrisa su prvo zeznuli pustivši Renaultu da ih preskoči kroz boxeve. A onda su i SC ukenjali što ga nisu zvali u box odmah po hard, nije imalo logike nastavljati na medium kad moraš opet u box, a razmaci isparili pod Safetom. Da su se bar kasno sjetili kao Rueda i Ferrari, imali bi oba bolida u bodovima i Ricciarda bi opkolili :D
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 14.07.2019., 17:31
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 17:24

Aha. Pa sto mu ne rekose ne radi FL nikako da ne ugrozis Lewisa?
Zato što su željeli Hamiltona u boks prije i poslije Bottasovog zaustavljanja...valjda su mislili da je Bottasovo vrijeme dovoljno za FL odmah kada ga je napravio i vjerojatno su rekli da dovede bolid do cilja jer nema smisla + što bi vjerojatno Hamilton pao iza Bottasa da je ovaj nastavio redati krugove ukoliko bi Hamilton ušao u boks.

Nije ovo bilo nikakva "štela" za Lewisa...već se nažalost za Bottasa tako poklopilo jer ovaj nikad nije ušao u boks.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 14.07.2019., 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Nitko ne spominje hondu koja cev dvije utrke na poprilicno power stazama ima ferrari.. odlicno za njih i za rbr... A ni kvarova bas nemaju kao prije...

Bottasu je ovaj fl hamiltona vjerojatno jos veci udarac nego p2. Ne kuzim kako ke mogao to dopustiti. Dokaz da se protiv hama ne smije opustiti niti sekundu...

Leclerc odlican. Mali je top top i vjerujem da ce zavrsit isored seba na kraju sezone. Seb se malo pogubio... O ito ferr to cini vozacima sa svim mogucim greskama...

I haas... Obojica vani grosjean, trenutno, najgori vozac u f1... Danas kontakt.. neki dan se u boxu razbije... Dno dna... Da bar obojicu najure a ako imalo pemeti imaju, i hoce... Pa samo grosjean im je milione izbio od kad ue sa njima... Puste milione...

Spomimje se hamova sreca.. sta tek za groznog reci. Koliko tek on ima srece da je jos u f1 i sto je najbolje u je bas tako losim momcadima a realno nije ni za williams u ovoj sezoni...

Mclaren dobar vec par utrka!!

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
LH44 je napisao/la: 14.07.2019., 17:32 Norrisa su prvo zeznuli pustivši Renaultu da ih preskoči kroz boxeve. A onda su i SC ukenjali što ga nisu zvali u box odmah po hard, nije imalo logike nastavljati na medium kad moraš opet u box, a razmaci isparili pod Safetom. Da su se bar kasno sjetili kao Rueda i Ferrari, imali bi oba bolida u bodovima i Ricciarda bi opkolili :D
Hvala na pojašnjenju :) Što se može, loše strategije nisu ništa novo u ovom sportu (pogotovo za neke :mrgreen: ), bit će valjda bolje u Njemačkoj.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 17:36
Zato što su željeli Hamiltona u boks prije i poslije Bottasovog zaustavljanja...valjda su mislili da je Bottasovo vrijeme dovoljno za FL odmah kada ga je napravio i vjerojatno su rekli da dovede bolid do cilja jer nema smisla + što bi vjerojatno Hamilton pao iza Bottasa da je ovaj nastavio redati krugove ukoliko bi Hamilton ušao u boks.
Dummy pit stop.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 14.07.2019., 17:37
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 17:36
Dummy pit stop.
Kome? Imali su 20 sekundi prednosti...uostalom to je zabranjeno, ako ćemo već striktno ulaziti u pravila.
slika slika

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Svaka cast Leclerc,odlican je bio . Max isto . Bottas pokusava ali daleko je to od Luje i nije in kalibar za prvaka .
Vettel u kombinaciji sa ovakvim Ferrarijem na videlo izlaze sve njegove mane i nedostatci. Jako tezak period za njega,nova generacija je def tu a on je u najtezem polozaju od svih ,nisam siguran da moze da preokrene stvari sledece god . Velike odluke su pred njim .

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 17:38 [
Kome? Imali su 20 sekundi prednosti...uostalom to je zabranjeno, ako ćemo već striktno ulaziti u pravila.
Jednom je dozvoljeno. Kome? A ne znam vidjecemo bice pres konferencije, ali mi to tvoje bas ne djeluje vjerovatno.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
klikerbgd je napisao/la: 14.07.2019., 17:39 Svaka cast Leclerc,odlican je bio . Max isto . Bottas pokusava ali daleko je to od Luje i nije in kalibar za prvaka .
Vettel u kombinaciji sa ovakvim Ferrarijem na videlo izlaze sve njegove mane i nedostatci. Jako tezak period za njega,nova generacija je def tu a on je u najtezem polozaju od svih ,nisam siguran da moze da preokrene stvari sledece god . Velike odluke su pred njim .
Za njegovo i opće dobro, neka se zamijeni sa Maxom.
Mislim da bi to bio show
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 14.07.2019., 17:41
Ferrari je napisao/la: 14.07.2019., 17:38 [
Jednom je dozvoljeno. Kome? A ne znam vidjecemo bice pres konferencije, ali mi to tvoje bas ne djeluje vjerovatno.
Nije nikako dozvoljeno. Ni jednom.
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 14.07.2019., 17:37
LH44 je napisao/la: 14.07.2019., 17:32 Norrisa su prvo zeznuli pustivši Renaultu da ih preskoči kroz boxeve. A onda su i SC ukenjali što ga nisu zvali u box odmah po hard, nije imalo logike nastavljati na medium kad moraš opet u box, a razmaci isparili pod Safetom. Da su se bar kasno sjetili kao Rueda i Ferrari, imali bi oba bolida u bodovima i Ricciarda bi opkolili :D
Hvala na pojašnjenju :) Što se može, loše strategije nisu ništa novo u ovom sportu (pogotovo za neke :mrgreen: ), bit će valjda bolje u Njemačkoj.
Ma briga me za neke, McLaren mora bolje ako misli 2021 da se približi. Ovo su baš dvije nepotrebne greške, hajde ovo pod SC, ali undercut su pustili da im prodaju, to je nedopustivo :gandalf:

Maxonji se sjedište pomjeralo posle crvenog torpeda :D https://twitter.com/SkySportsF1/status/1150426191788150784
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡