Yuki Tsunoda pobjednik sprint utrke nakon dodira Schumachera i Švarcmana!

Formula 2 / Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 3 min 9 komentara

Yuki Tsunoda je pobjednik sprint utrke, koju je vodio svega tri kruga, nakon što su Mick Schumacher i Robert Švarcman imali kontakt koji je koštao Rusa bodova. Nijemac je zadržao drugu poziciju, dok je Jack Aitken došao do treće pozicije.

Louis Deletraz je došao do četvrte, dok su se iza njega smjestili Guanyu Zhou te vodeći u prvenstvu Callum Ilott. Dan Ticktum je odvozio sjajnu utrku, te se uspio domoći sedme pozicije, a zadnji bod je uzeo Nikita Mazepin.

Sean Gelael nije ni započeo utrku te je svoj bolid parkirao u boks nakon formacijskog kruga. Na startu nije bilo većih promjena, dok je najveći posao napravio Ticktum, koji je napredovao šest mjesta. Schumacher je u drugom krugu probao s unutarnje strane zavoja Becketts proći Švarcmana, no nije uspio do kraja izvršiti svoj napad.

Roy Nissany i Pedro Piquet su imali borbu za poziciju u zavoju 5, a deblji kraj je izvukao Brazilac koji se izvrtio na stazi. Schumacher se opet uspio približiti svom momčadskom kolegi na tri desetinke, no na izlasku iz Brooklands, izgubio je bolid te pao na zaostatak od sekundu i pol.

Najveća borba se vodila u samoj sredini poretka. Lundgaard je prijavio probleme sa zadnjim gumama te je iza sebe napravio kolonu od četiri bolida. Danac je napravio grešku što je iskoristio Deletraz, a krug kasnije i Zhou, koji je sjajnim potezom na ulazu u zavoju Maggots, prešao Danca. Ilott je uspio proći Mazepina za osmo mjesto, no dvojac je imao dodir što je iskoristio Ticktum, koji je također uspio proći Rusa, koji je otišao van staze. Četiri kruga prije kraja, Lundgaardu je puknula prednje lijeva guma te je morao otići u boks i tako ostao bez bodova na današnjoj utrci.

Na kraju utrke smo vidjeli borbu između dvije Preme. Švarcman se počeo mučiti s gumama, dok je Schumacher čekao priliku da napadne. Nijemac je ,tri kruga prije kraja, prošao s vanjske strane u zavoju Brooklands, no prerano je počeo ulaziti u zavoj te je tako Švarcmanu zatvorio prolaz te mu slomio prednje krilo. Obojica su otišla van staze, a cijelu situaciju je iskoristio Tsunoda koji je na kraju odnio pobjedu na sprint utrci. Rus je na kraju završio utrku na 12. poziciji bez bodova te prilike da se približi Ilottu u poretku.

Tsunoda je postao tako peti različiti pobjednik sprint utrke ove sezone, dok su suci odlučili kako je dodir između Prema bio trkaći incident.

Konačni poredak Formule 2 2020.

Konačne rezultate možete pogledati ovdje.


Odgovor

9 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Ne mogu vjerovati što je Mick napravio prema Švarci…

    Mick je kriv 100% i nevjerojatno je što suci nisu dali kaznu.



    6
    -1

    7
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Ne znam di je mislio proc. Znaci mjesta nije bilo ni za muhu



      3
      1

      2
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Bilo je mjesta, ali Mick je krivo procijenio prostor i pokupio je Roberta.

        Prostora je svakako bilo, ali Mick ga je na najgori mogući način iskoristio.



        3
        1

        2
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Švarcmanu očigledno nije ni sekunde palo na pamet da popusti.
          Ovaj je bio završio preticanje.
          Može proći pod trkaći incident.
          Bezveze izgubiše 15 bodova.
          Mick je za razliku od oca, izgleda malo “ponizniji” i “skromniji”.

          Neko jučer nahvali Ilotta i Švarcmana, od Ferrarijevih klinaca.
          Jedino Ilott (zasad) zaslužuje pohvale.
          Švarcmana smo uzdigli, a izvrtio se sam na početku sprint trke u Austriji, čini mi se, pa evo dva katastrofalna vikenda na Silverstoneu (ni Mick nije puno bolji, ali barem je uzeo 20ak bodova više od Rusa).
          Micka,da nije spopala ona glupost sa PP aparatom, bio bi u 10 bodova sa timskim kolegom.

          I fino na forumu @kaiser napisa (aludirajući na kontakt) “Spremni su za Ferrarija” :rofl:



          3
          2

          1
      • Aston Martin
        tiptronic Prikaži

        Prvo sam procitao clanak …pa ovih nekoliko komentara ..i to me ponukalo da pogledam trku .
        Zola ..molim te pogledaj sporni momenat ponovo ..Švarcman je 100 % krivac …zašto – zato što nije pratio zavoj nego je išao pravo da zatvori Micka koji bio ispred za skoro cijelu dužinu bolida. Tim potezom je jedva uspjeo prednjim spojlerom zakaciti Mickovu zadnju lijevu gumu ..slomiti spojler i uništiti sebi trku.
        Što se tice toga da nije mogla muha proci ..sa lijeve Švarcmanove strane je bilo prostora za jedan i po bolid.
        Mick je samo pratio zavoj ..prostora je bilo više nego dovoljno.
        Razumijem i Švarcmana ..voditi cijelu trku i izgubiti je krug prije kraja je frustrirajuce ..ali da je pustio Micka i probao zadržati Tsunodu imao bi drugo mjesto ..
        Napomena: ne pratim F2 ..i ne navijam ni za jednog ..samo vidim da su komentari ne adekvatni incidentu



        3
        2

        1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ferrari, od tebe se nisam nadao ovakvoj izjavi. Malo mi je što se naslušam hrpu likova koji blage veze o ovom sportu nemaju…

      Mick je ušao u tu krivinu najšire što je mogao. Naravno, neće ići toliko široko kao da će aktivirati Attack Mode ko u Formuli E. :D Ali išao je šire nego se ulazi u tu krivinu. I bio je skoro čitavim bolidom ispred. U ovim situacijama je uvijek kriv vozač koji je iza. Pogledaj samo za šta je kažnjen Zarco u MotoGP-u…
      Izgleda da će biti popularno optuživati Micka za svašta, kao i Vettela. Ne znam ima li njihova nacionalnost veze sa tim… Gdje je Švarcmanu timska kolegijalnost da izbije pobjedu timskom kolegi. Ovo je očigledno njegova greška.



      4
      3

      1
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Mick sta si mislio sa onim potezom. Malo ciganski



    4
    0

    4
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Formula 2 mi je zanimljivija od Formule 1.. Tu se stalno nešto događa.. Izmjenjuju se vodeći.. Više raznih pobjednika.. Nema dosadne dominacije jednog tima.. Super.. Prebacujem se na njih.. Formula 1 je postala predosadna.. Sve se već zna nakon zimskih testova.. Koma..



    2
    -5

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.