Abiteboul: Azerbajdžan je bio Hulkenbergova jedina greška ove godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Nico Hulkenberg je i prošle i ove godine prerano završio VN Azerbajdžana. 2017. se zabio u zid u 7. zavoju i odustao u 25. krugu, a ove godine je u sličnoj maniri odustao dok je bio na petom mjestu nakon što se zabio u zid u 4. zavoju 10. kruga.

Carlos Sainz je na kraju završio peti, što je samo pokazatelj da je postojala realna mogućnost za osvajanje solidnih bodova i za Hulkenberga.

“50% sam zadovoljan. Nico nije imao sreće, ali to je njegova jedina greška ove godine. Prošle godine je također napravio ovdje jednu grešku.”

“Ako se ispostavi da će i ove godine imati samo ovu jednu grešku – rado ćemo mu oprostiti.”

Abiteboul nije pretjerano tužan ni ljutit zbog toga jer je Sainz osvojio vrijedne bodove.

“Nismo bili sigurni što možemo očekivati od ove utrke, ali 5. mjesto za Carlosa je sjajan rezultat. Naš najbolji otkad smo se vratili u F1 prije dvije godine.”

“Moramo priznati da su ovome posredovale neobične okolnosti, ali svejedno je vrlo pozitivan dojam. Carlos je odradio zrelu utrku, dobro upravljao gumama, a kroz utrku se borio s nekoliko bolida.”

“Ohrabrujuće je vidjeti kako se grid promijenio u odnosu na prošlu godinu. Zaostatak za Red Bullom i zaostatak Renaultovog motora je očigledan dokaz da smo napredovali i da napredujemo svakog vikenda.”

“Sve u svemu – ovo je bio dobar vikend. Osvojili smo solidne bodove i više od McLarena, tako da je naš zaostatak sad manji uoči europskog dijela sezone.”

Sainz se s ovim rezultatom pomaknuo na 10. mjesto vozačkog poretka, a Hulkenberg ostaje na 7. poziciji.

[vozac broj=”55″ ime=”Carlos Sainz” momcad=”Renault” sezona=”2018″]

[vozac broj=”27″ ime=”Nico Hulkenberg” momcad=”Renault” sezona=”2018″]


Odgovor

6 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Renault se s ovim rezultatom pomaknuo na 10. mjesto vozačkog poretka, a Hulkenberg ostaje na 7. poziciji.

    Sainz, ne Renault



    3
    2

    1
  2. avalon Prikaži

    istina da je baku bija jedina greška hulkenberga ove sezone ali sezona je još “mlada” . tek je “odrađena” 1/5 sezone . do kraja ima još 17 trka , a time i gomila mogućnosti za greške bilo kojeg vozača ili tima .



    1
    0

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Izjava nije dobro prevedena. Čovjek je rekao da je imao grešku i prošle godine u Bakuu, i da mu je to bila jedina greška u prošloj sezoni. I ako mu i ovo bude jedina greška u sezoni da će mu rado oprostiti.



      3
      3

      0
  3. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Meni to udaranje hulkenberga u zid i ne izgleda kao da je baš tako. S onboard snimke se čini kao da je izgubio kontrolu zbog probušene gume, a ne vozačke pogreške.



    1
    1

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Hulk kaže da je zbog naleta vjetra. Ni meni se ne čini da je njegova greška. A izgubio je bolid baš na toj strani gdje je imao kontakt na početku utrke. Pa sam odmah pomislio da mu je tada oštećena guma, ali nije odmah popustila.



      1
      1

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.