Alexander Albon pobjednik je lude glavne utrke Formule 2 u Bakuu!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 0 komentara

Alexander Albon stigao je do svoje prve pobjede u karijeri u ludoj utrci na ulicama Bakua. Iako je startao s pole positiona, put to prve pobjede u karijeri nije mu bio nimalo lagan.

Start utrke ponovo je bio pun vozača koji nisu uspjeli krenuti – Lando Norris (trebao biti 2. na gridu) i Tadasuke Makino (10.) nisu uspjeli krenuti ni u krug zagrijavanja, dok na samom startu nisu uspjeli krenuti Jack Aitken s 6. pozicije i Roberto Merhi s 11. pozicije. Svi su na kraju krenuli u utrku.

George Russell sjajno je startao s druge pozicije te je uspio proći Albona u prvom zavoju, no do kraja kruga Albon je uspio vratiti vodstvo. Na samom startu odustao je Louis Deletraz nakon kontakta s Maxom Guntherom koji je u 7. krugu odustao.

Luca Ghiotto iz Camposa završio je utrku u zidu nakon što je izgubio kontrolu nad bolidom na izlazu iz 16. zavoja. Zbog toga smo od 2. do 4. kruga na stazi imali sigurnosni automobil.

Potom smo gledali sjajnu borbu između Albona i Russella koja je završila Russellovim ulaskom u boks u 8. krugu. Većina vozača pratila je Britanca i to se prvotno pokazala kao bolja strategija jer je Alex Albon koji je ušao u boks krug kasnije pao na 5. mjesto.

U 18. krugu došlo je i do drugog izlaska sigurnosnog automobila nakon što je u zidu završio Roy Nissany koji je do tad vozio sjajnu utrku na 5. mjestu.

Ključan trenutak utrke dogodio se na restartu – Nyck de Vries je kočio prekasno u prvom zavoju te je pritom izgurao Russella sa staze. Russell je do tog trenutka imao mirno vodstvo, a na kraju je utrku završio izvan bodova kao 12., dok de Vries nije završio utrku. Artem Markelov im se također pridružio u izletnoj zoni, on se sam prekočio te kasnije odustao zbog eksplozije motora.

U vodstvo je tako izbio Charouzov Antonio Fuoco koji je startao 12. i činilo se da ide ka prvoj pobjedi za sebe i momčad, no u 25. krugu stigao je puno brži Alexander Albon koji ga je prestigao u prvom zavoju i zadržao mirno vodstvo do cilja.

Drugo mjesto na kraju je pripalo senzacionalnom Jacku Aitkenu, jednom od vozača koji nije uspio krenuti na startu, u kaotičnoj utrci probio se do samog vrha i u završnim krugovima prošao Camaru i Fuoca za drugo mjesto.

Nicholas Latifi je sa samog začelja također profitirao od kaosa ispred sebe, završio je peti, a nije loše prošao ni Lando Norris odmah iza njega. Ralph Boschung bio je sedmi u cilju, a osmo mjesto i pole position za sprint utrku pripao je Robertu Merhiju. Makino i Gelael zatvaraju top 10.

Sutra se u 11:10 vozi sprint utrka, prvih 8 iz današnje utrke starta obrnutim redoslijedom, a ostali kako su i završili.

Vozač Momčad Krugovi Zaostatak
1 A. Albon DAMS 29  –
2 J. Aitken ART Grand Prix 29 1.992
3 A. Fuoco Charouz Racing System 29 2.958
4 S. Sette Câmara Carlin 29 5.846
5 N. Latifi DAMS 29 7.099
6 L. Norris Carlin 29 7.612
7 R. Boschung MP Motorsport 29 12.698
8 R. Merhi MP Motorsport 29 14.324
9 T. Makino RUSSIAN TIME 29 15.619
10 S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing 29 20.826
11 S. Ferrucci Trident 29 45.720
12 G. Russell ART Grand Prix 29 59.009
13 N. Fukuzumi BWT Arden 29 115.517
N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing 24
A. Markelov RUSSIAN TIME 22
R. Nissany Campos Vexatec Racing 17
A. Maini Trident 7
M. Günther
BWT Arden
6
L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 0
L. Deletraz Charouz Racing System 0

 


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.