Red Bull RB14 bit će dovršen pet dana prije planiranog

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Red Bullov šef Christian Horner je rekao da će jednosjed za sljedeću godinu biti predstavljen pet dana prije planiranog, ali da će njegova ekipa zahvaljujući tome imati veliku beneficije.

Podsjetimo, austrijska ekipa je ove godine imala relativno slab start u sezonu zbog kasno otkrivenih problema s korelacijom podatka iz zračnog tunela, ali je bitno unaprijedila performanse ovogodišnjeg RB13 kako je sezona odmicala. Kako bi se to u budućnosti spriječilo, Red Bull je odustao od prakse što kasnijeg predstavljanja bolida u svrhu duljeg razvoja, te će umjesto toga novi bolid dovršiti pet dana ranije nego što su to radili prethodnih godina, a sve kako bi momčad na početku sezone bila u povoljnijoj situaciji.

“Usredotočeni smo na nešto raniji datum predstavljanja, što uključuje samo pet dana, ali proizvodni rasporedi su tako tijesni pa je tih pet dana zapravo dosta vrijedno da bismo sezonu dočekali spremni. Naša namjera je pokušati na prvom testu odraditi oko 100 krugova”, rekao je Horner.

Red Bull je pobijedio na dvije od zadnje četiri utrke, a na posljednjoj su se čak borili za pole position. Budući da sljedeće godine nema velike promjene pravila, Horner vjeruje da ekipa ovu formu može zadržati i u 2018.

“Imamo stabilan pravilnik pa će lekcije naučene na RB13 biti proslijeđene na RB14. Nadamo se da će se performanse i pouzdanost motora popraviti tijekom zime, što za nas predstavlja temeljne aspekte.”

“Pokazali smo da imamo prilično kompetitivnu šasiju. Mislim da smo nakon Mađarske bili jako, jako snažni. Prema tome, kao što sam rekao, ako naučeno možemo prebaciti na bolid za sljedeću godinu, onda sezonu možemo započeti bolje nego početkom ove godine kada smo u Melbourneu bili sekundu iza vodećih.”

Uz jednak broj utrka koje njihovi vozači nisu završili nakon ljetne stanke, Red Bull je od tog trenutka dosad osvojio više bodova od Ferrarija (156:137).


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    I onda krece pohod na Lewisa Hamiltona.



    9
    9

    0
  2. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Ovu momčad ja nebi podcjenjivao jer šta su radili u V8 eri a bogami i sada sa Renaultovim motorom oni izvlače barem sekundu na šasiji,gledajuči ostale momčadi sa Renaultovim motorom.
    A naravno i Max i Riciardo su super vozači koji izvuku sve iz tog bolida.
    Trebalo bi ih se pribojavati za 2018.barem tko ne navija za njih.



    18
    18

    0
  3. Red Bull
    Maxi09 Prikaži

    Sjetimo se kako se ismijavao Horner nakon komentara da će u drugoj polovici probat osvojit više bodova od Ferrarija. Karma.



    21
    21

    0
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Definitivno znaju svoj posao i najbolji su ali opet ce poprilicno ovisiti o novom motoru iz Enstona koji je opet, nov..



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.