Alpineovi vozači podržali očekivane promjene parc fermea na sprint vikendima

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 mjeseci 2 min 0 komentara

Pierre Gasly i Esteban Ocon pozdravljaju najavljene promjene sprint formata koje uključuju i veću slobodu u podešavanju bolida kroz vikend.

F1 Komisija dogovorila je promjenu rasporeda sprint vikenda pa će tako petkom biti voženi trening i sprint kvalifikacije, subotom sprint utrka i kvalifikacije, a nedjeljom glavna utrka. Dosad su kvalifikacije za glavnu utrku bile vožene petkom, što je značilo da pravila parc fermea stupaju na snagu već nakon treninga, dok bi ova promjena, koja čeka formalno odobrenje FIA-je, trebala omogućiti promjene postavki između sprint utrke i kvalifikacija, s time da bi nakon treninga i dalje postojao parc ferme.

“Mislim da je to odlično i da nam je to definitivno nedostajalo. Prošle smo godine imali situaciju u kojoj sjajni, briljantni genijalci u petak popodne nisu smjeli dirati ništa na bolidu.”

“Bilo je pomalo tužno jer oni mogu puno više od jedne ili dvije promjene na prednjem krilu i promjene tlaka u gumama.”

“F1 je inženjerski vrhunac i mislim da je sjajno da im dajemo priliku da tijekom vikenda kontinuirano napreduju.”

Pierre Gasly

Gasly je dodao da su inženjeri bili frustrirani situacijom u kojoj su znali kako poboljšati bolid, a nisu smjeli napraviti to. S obzirom na okvir od samo sat vremena za podešavanje bolida, velik dio posla se pokušavao odraditi u simulatoru.

“Ako biste shvatili da niste započeli vikend s najboljim postavkama, vremenski okvir za reakciju bio je iznimno malen. Mislim da je za sport ovo definitivno ispravna promjena.”

Promjenu je podržao i Esteban Ocon:

“Bilo bi dobro da odradimo sprint kvalifikacije i onda imamo parc ferme za sprint utrku, a zatim da otvorimo sve prije kvalifikacija.”

“Mislim da bismo to trebali raditi. Vikend bi bio puno zanimljiviji i vidjeli bismo puno manje grešaka s glupim stvarima poput istrošenosti ploče na podnici”, zaključio je Francuz aludirajući na prošlogodišnje diskvalifikacije Lewisa Hamiltona i Charlesa Leclerca s VN SAD-a.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.