Albon: Iznenadilo me što sam bio brži od Alonsa u zadnjoj fazi utrke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 3 min 0 komentara

Alexander Albon je na Velikoj nagradi Velike Britanije završio na vrlo dobrom 8. mjestu, što je donekle prošlo ispod radara zbog senzacionalne forme druge domaće ekipe – McLarena. Međutim, za Williams su ti bodovi imali ogroman značaj jer su im donijeli dvije pozicije u konstruktorskom poretku. Tako se trenutno nalaze na sedmom mjestu.

Također, to je Williamsu najbolji rezultat na domaćem terenu još od 2015. godine. Albon je očekivao dobru formu bolida s obzirom na karakteristike staze, ali je nakon slobodnih treninga ipak očekivao još i više:

“Mislim da smo na početku vikenda odmah uhvatili dobru formu, ali su kroz slobodne treninge i prve dvije kvalifikacijske runde i drugi pronašli dobar balans. Siguran sam da su donekle i skrivali brzinu prije toga.”

“Završili smo uglavnom tamo gdje smo i očekivali da ćemo biti, barem nakon petka. Svejedno, ovo je nevjerojatan rezultat i ne bismo vam vjerovali da ste nam rekli da će se ovako vikend odviti.”

Albon kaže da se bolid jako mučio u drugom i trećem sektoru koji su puni brzih zavoja, a krivac za to su prednje gume koje su degradirale brže nego su htjeli:

“Kao da postoje neke stvari koje shvaćamo i neke koje ne shvaćamo. Moramo ovo istražiti i proanalizirati. Važno je shvatiti zašto ste spori kad ste spori, ali isto tako treba proanalizirati i zašto ste brzi.”

“Na početku utrke sam se malo mučio, a imao sam i loš start zbog cementa na stazi koji je nanesen nakon utrke Porschea. Možda je to bio uzrok nedostatka gripa. Jednom kad je utrka krenula – bili smo ok.”

“Ferrari je imao tvrđe gume i uspio sam proći Carlosa. Nakon toga sam imao bolji tempo od Fernanda, što me donekle iznenadilo. Ali – Charles me također sustizao pred kraj. Bila je to turbulentna utrka u kojoj sam gledao i naprijed i natrag. Svejedno – ne bih volio da je trajala čak i jedan krug više nego što jest.”

“Da smo imali još jedan krug – mislim da bi me Charles prošao. Da smo imali još dva kruga – prošao bi i mene i Alonsa. To je moja teorija.”

“Zaključio je da Williamsu odgovaraju staze na kojima se često vozi punim gasom i s nižom razinom downforcea. Također, odgovaraju im niže temperature i manje kočenja tijekom kruga. Po toj najavi, u Groveu vjerojatno žele odmah izbjeći Mađarsku i otputovati u Belgiju kojom će se i završiti ovaj prvi dio sezone.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.