Hamilton: George i ja smo stalno pozivali ekipu da razmisle o promjeni koncepta

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 11 mjeseci 3 min 2 komentara

Lewis Hamilton kaže da su on i timski kolega George Russell opetovano pozivali ekipu da razmisle o prebacivanju na tuđi koncept dizajna bolida, a što smo konačno i vidjeli prošlog vikenda u Monaku.

Mercedes je u novoj eri pobijedio na 1 od 28 održanih utrka, što je očigledno bilo dovoljno da odustanu od svog “zero-pod” koncepta.

Hamilton kaže da su on i Russell htjeli znati zašto se njihov bolid toliko razlikuje od rivala:

“Ekipa je sa mnom i s Georgeom kroz zadnjih godinu dana konstantno razgovarala u smislu – zašto to tako izgleda i zašto mi ovako izgledamo; ili – jesmo li probali možda to rješenje?”

W14 je u Monaku doživio vidljivi redizajn i sad je bliži onome što se vidi na pobjedničkom RB19.

“Sad imamo šire bočne usisnike koji slijede primjer Red Bulla. To nije bila moja odluka.”

Ekipa se riješila problema s dupinjanjem, ali na drugim područjima nije pronašla dovoljno brzine:

“Jasno je bilo odmah od početka da je ovogodišnji bolid identičan prošlogodišnjem, osim što je s ovim bilo riješeno poskakivanje. Zaista, ovo je kao sestrinski bolid koji bolje izgleda. No, i dalje su tu slične karakteristike, osim poskakivanja.”

“Pribilježili smo gdje stojimo i što je pošlo po krivu. Sad malo po malo radimo na tome kako bismo opet bili na vrhu. Nažalost, to je dugačak proces.”

Hamilton se već ranije ekipi požalio na njegovu poziciju u bolidu koja mu ne odgovara da vozi onako kako bi htio:

“Po tom pitanju se ništa ne može učiniti dok se ne uvede nova šasija. Tako je kako je. Jedino što možete učiniti je usporiti rotaciju, odnosno, stabilizirati stražnji kraj. To je nešto što morate pokušati učiniti kroz mehanički balans.”

“Međutim, ograničeni smo alatima koji su nam u rukama. Isti su kao prošle godine. Ipak, novi ovjes je za mene bio pozitivna stvar. Prošlog vikenda mi je pružio puno više samopouzdanja i nadam se da će se to nastaviti i na ovoj stazi.”

Usporedio je performanse Mercedesa s performansama Red Bulla:

“U uvjetima utrke razlika je oko jedne sekunde. Ova nadogradnja nije to riješila, ali je korak u pravom smjeru. Prošlog vikenda sam osjetio malo više povjerenja u bolid, mogao sam se malo više osloniti na zavoj. Nadam se da će to biti slučaj i tu u Barceloni. Tu je puno više srednje brzih i brzih zavoja. Nadam se da je bolid bolji u tom segmentu i da se možemo malo bolje pratiti.”

“Jako puno rada je uloženo u ovo i nadam se da nas to vraća na pravi put. Mijenjanje tračnice koje mogu pomoći da dobijemo tu jednu sekundu.”

“Znam da i Ferrari i Aston imaju nadogradnje ovog vikenda. Netko je tako rekao. Pretpostavljam da ćemo sutra saznati koliko su dobre te nadogradnje. Što se nas tiče – možda će nas naše nadogradnje dovesti točno tamo gdje su oni bili, ali – prije njihovih nadogradnji. Vidjet ćemo koliko će oni napredovati ovog vikenda. Još uvijek se nadam da se možemo utrkivati s njima, ali to je velika nada.”


Odgovor

2 komentara

  1. Petronas
    Janez Prikaži

    Vi stalno pričate kako naporno radite,to jos nismo vidjeli na stazi



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.