Alonso: Alpine je bio prezadovoljan četvrtim mjestom; Szafnauer: Fernando je s nama slavio to četvrto mjesto

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 1 godinu 2 min 15 komentara

Nastavlja se saga koja traje od trenutka kada je Aston Martin najavio dolazak Fernanda Alonsa prošloga ljeta. Španjolac od tada ne prestaje sa suptilnim ili nesuptilnim podbadanjima na račun bivše momčadi Alpinea i njihova šefa Otmara Szafnauera.

Tako je bilo i u ponedjeljak na otkrivanju Aston Martinovog bolida AMR23.

„Ovo je puno drugačije od bilo koje momčadi u kojima sam bio u zadnjih nekoliko godina. Tamo su možda imali neke uspjehe u prošlosti i sad su zadovoljni s onime što imaju. Završili su četvrti i bili zadovoljni s time. Kad su završili peti, slavili su. Da smo završili sedmi i to bi se vjerojatno slavilo. Ovdje ne, ovdje se ne slavi dok se ne pobijedi i to mi je privlačno.“

Fernando Alonso

Otmar Szafnauer nije ostao dužan i na Alpineovom otkrivanju bolida A523 odgovorio je na Alonsove komentare te rekao kako se on nema što žaliti jer je zajedno s momčadi slavio kad su završili četvrti i peti.

„Kad smo završili četvrti, ako bolje pogledate, vidjet ćete kako je on također bio sretan i slavio baš kao i ostatak momčadi.”

“Kad jednu sezonu završite peti, vaš cilj za sljedeću sezonu trebao bi biti barem četvrto mjesto, što nije jednostavno. Morali smo poraziti McLaren. Bio sam u njihovom sjedištu u Wokingu i kad prolazite tamo imate što za vidjeti; ogromna vitrina s trofejima duž skoro cijele zgrade. Tako da ne, oni nisu lagani protivnici.“

“Mislim da trebate slaviti svoje uspjehe i nakon što si kažete: „Ja želim biti četvrti, a ne peti!“ te zatim ostvarite to, mislim kako ipak imate pravo reći: „Da, ostvarili smo to i proslavili smo.“ Ako ove sezone budemo bliže trećem mjestu nego što smo bili lani, proslavit ćemo i to. Ako smo bliže i razmak bude manji, to je znak kako smo na dobrom putu prema našem cilju.”

Otmar Szafnauer

Aston Martin je 2022. sezonu završio na sedmoj poziciji poretka konstruktora s 55 bodova, 118 bodova iza Alpinea. Medijska prepucavanja poput ovog sa sobom mogu donijeti novi motiv u borbi sredine poretka u novoj sezoni Formule 1 koja kreće na VN Bahreina 5. ožujka 2023.


Odgovor

15 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Klasika. Alonso i bivše ekipe.



    20
    19

    1
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Moj Alonso, bilo bi dobro kada bi ti ta bockanja imala pokriće. AM je momčad kojoj treba čuda da bi bila na P4. U F1 je sve moguće, ali svi maksimalno bruse koplja i Alpine po meni ima puno bolju prednost na temelju prošlogodišnjeg bolida, nego AM koji uporno pokušava kopirati druge umjesto razviju nešto što ima smisla i potencijal za daljni razvoj.



    5
    5

    0
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Valjda Lance neće biti prebrz.



    3
    3

    0
  4. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Koliki je koef. da ćemo dogodine u ovo doba čitati članak u kojem pljuje po Aston Martinu? 1.05, 1.10…?



    10
    10

    0
  5. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Da Alonsa ima neki ventil u sebi koji će se zatvoriti kad god želi dati neku izjavu s ciljem da bocne nekog. Jer od tog nema neke koristi, a može donijeti samo lose.
    Vjerujem da bocka jer je osjetio nepravdu prema sebi zbog novog ugovora i sve…ali sta nije lijepse sav prkos prema nekom pokazati rezultatima na stazi.



    1
    1

    0
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ne bojim se ja za njega da će sav “prkos prema nekom pokazati rezultatima na stazi.” Ako je neko uvijek bio naložen i maksimalno u utrci to je onda Fernando Alonso. Istina, bilo je sa Ferrarijem nekih mušica gdje je izgubio nemoguće naslove, tipa Petrov itd, ali mislim da nema na gridu vozača koji će toliko dati od sebe u utrci i koji toliko želi pobijediti kao Alonso. Opasan je taj i kad spava.



      6
      6

      0
  6. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Alonso i ribarsko prigovaranje. Klasični roman.



    1
    1

    0
  7. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bas se sa svakom bivsom momcadi mora zakaciti :D



    4
    4

    0
  8. Lotus
    zion11 Prikaži

    veliki vozač, ali čovjek sitne duše



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.