Latifi odlazi iz Williamsa na kraju sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 41 komentara

Williams je upravo objavio da Nicholas Latifi od iduće sezone više neće biti njihov vozač. 27-godišnji Kanađanin je u ekipu došao 2020. godine i do danas je osvojio sedam bodova. Ipak, u ogromnoj većini utrka nije pokazivao dovoljno brzine poput timskih kolega Georgea Russella i Alexa Albona, pa stoga ova odluka rijetko koga iznenađuje.

“Htio bih iskoristiti priliku da se zahvalim svima u Williamsu, svim ljudima u tvornici i na stazi. Hvala na zadnje tri godine.”

“Moj debitantski nastup je bio odgođen zbog pandemije, ali smo napokon krenuli u Austriji i iako nismo ostvarili rezultate kojima smo se nadali – ovo je svejedno bilo fantastično iskustvo.”

“Nikad neću zaboraviti svoje prve bodove u Mađarskoj prošle godine. Sad slijedi novo poglavlje u mojoj karijeri, a u sjećanju ću uvijek imati ove posebne trenutke s Williamsom.”

Williamsov šef Jost Capito je opisao Latifija kao sjajnog timskog igrača:

“U ime cijele ekipe želim reći ogromno hvala Nicholasu na tri godine marljivog rada u Williamsu.”

“On je sjajan timski igrač s odličnim ponašanjem prema kolegama i zalaganjem. Njega svi vole u ovom poslu. Naš zajednički put je došao do kraja i nadam se da ćemo dati sve od sebe do kraja sezone. Želimo mu sve najbolje i puno sreće za budućnost.”


Odgovor

41 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Skuzili su da je prebrz.



    34
    33

    1
  2. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Ocekivano… cini se kao dobar lik, ali nije ni blizu levela F1, jedna od vecih blamaza vozaca u zadnjem desetljecu sigurno



    24
    23

    1
  3. Ferrari
    TJ7 Prikaži

    Živio ti nama kralju i povedi sunarodnjaka di god da ideš



    31
    30

    1
  4. Fernando Alonso 14
    Orao Prikaži

    Nažalost izgleda da je kod njega jedino bilo dobro to što je bio dobar timski igrač kako kažu, ali je svejedno predugo ostao u F1. Pa svi kolege su ga dobivali bez jbmti, na kraju čak i De Vries na jednoj utrci na koju je uletio sasvim slučajno i odmah bodovi. Pametnom dosta.



    17
    16

    1
  5. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Više je De Vries pokazao u jednoj utrci nego ovaj u 3 sezone.



    25
    24

    1
  6. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    GOATifiju sve najbolje van F1.



    17
    16

    1
  7. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    fucking finally



    12
    11

    1
  8. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    dionice williamsa skocile za 150%



    24
    24

    0
  9. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Plot twist

    Hamilton ide u mirovinu i Goatifi ga mijenja u Mercedesu. Osvaja naslov i trofej poklanja Hamiltonu da se iskupi za AD 21.
    Ipak je u Mađarskoj bio bolji od Russella, Maxa i Kimija.

    G.O.A.T.



    20
    18

    2
  10. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Generalno ok kao osoba, ali nedovoljno talentiran za vozača formule 1. Izložen prijetnjama, kritici i izrugivanju nakon AbuDhabija. Što svakako niti jedno ljudsko biće ne zaslužuje!



    26
    23

    3
  11. Formula 1
    Ayla7 Prikaži

    Napokon. Iako je dobar timski igrač i čini se kao dobra osoba, mjesto u F1 je zaslužio čak manje i od njegovog sunarodnjaka.
    A sad opet da potegnemo pitanje, ko dolazi umjesto njega? Daniel, De Vries ili..?



    10
    10

    0
  12. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Neeeeeeeeee Goatifi hhahahah sad je Strol glavni zaduzeni za krs i lom



    4
    1

    3
  13. Fia
    Realista Prikaži

    F1 je izgubila veliko ime. Steta.



    20
    19

    1
  14. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Svi se pozdravljaju s njim, a možda čovjek ide u Haas ili Alpine :D



    9
    9

    0
  15. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    Stroll i Lafiti zaslužuju zajedničku momčad. Stroll Lafiti Grand Prix Racing iliti SLGPR team. Boja bi trebala biti zlatna glossy i neograničeni budžet.



    7
    6

    1
  16. Williams
    Davor13 Prikaži

    Ova vijest me nije iznenadila, ali je zanimljivo što se u F2 borio za tituli, a kad je došao u F1 totalna truba.



    4
    4

    0
  17. Michael Schumacher
    Lovac Prikaži

    Od trenutno 25 komentara, Latifi je 26.



    17
    17

    0
  18. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Najbolji rezultat za Williams u posljednjih 5 godina je ispisao ovaj čovjek – 7. mjesto na Hungaroringu 2021. Ne znam govori li to koliko je slabašan današnji grid (posebno u odnosu na onaj iz 1995.-2005.) ili koliko je Latifi kvalitetan vozač. Naginjem ovom prvom.



    3
    3

    0
  19. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    A dobro, biće u WEC-u mjesta za par godina kada svi ovi konstruktori uđu koji su najavili. Svaki tim po dva auta, a u svakom autu po 3 vozača. Da pokupe sve vozače koji su slobodni, opet će ih faliti. Pa možda i GOATifi uleti u jedan. 😀



    2
    2

    0
  20. Mclaren
    Nevskiiy Prikaži

    Znači li to dolazak Ricciarda u W? 🤔



    1
    1

    0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Nadam se da ne. Vidjeli smo jasno na primjeru Nicka De Vrisa da za dobro sviju nas treba dati priliku mladim vozačima jer oni željni dokazivanja idu preko svih limita.

      Dok bi se ovih istrošenih vozača koji žive na osnovu slave od prije 5-6 sezona trebalo pod hitno rješavati.

      Šta je to Ricc dobro uradio osim pobjede u Monzi zadnjih 5 sezona? Ne sjećam se stvarno.

      Znaci Vettel, Ricc, Stroll, Latifi,Magnussen,Bottas sve napolje i dovesti ove nove kao De Vries, ako ne ide nakon 2 sezone max mijenjati i njih.

      Ima tamo negdje sigurno još Hamiltona i Verstappena kojima se ne da prilika kao ovoj dvojici sa 17-22 godine



      2
      -2

      4
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        -svez ricca u zadnjih 5 godina osim pobjede u monzi:
        dvije pobjede, dva treća mjesta, dva pp-a.



        3
        3

        0
      • Mclaren
        Nevskiiy Prikaži

        Hmm replika ima potencijala i za plus i za minus, doduše više naginjem prema minusu.. Riki je u zadnjih 5 godina napravio mnogo stvari, u zadnje 2 mimo 6-7 trka ne. RB i Renault 👌. F1 bez iskusnijih vozača bi bila dječje igralište punih Tsunoda i Mika. Momčadi bi morale poduplati budgete xd. S druge strane F1 svijet bez Strolla, Latifija… gdje treba potpisati za to :)


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        da , treba mladima dat priliku , dobro je to zaključija NRteamLH44 na primjeru de vrisa . nyck će za malo više od 4 miseca navršit 28 godina , vršnjak je latifija , zapravo latifi je nešto mlađi od nycka . od 20 aktualnih vozača tek ih je 8 starije od de vrisa , 12 je mlađe . od toga su npr norris , yuki 5 godina mlađi od de vrisa , mick , zhou , stroll 4 , leclerc , russell , max 3 , ocon , gasly , albon godinu mlađi . čak je i latifi nekoliko miseci mlađi , a carlos je nekoliko miseci stariji od nycka . ako je on mlad vozač ( da po “stažu” ne i po godinama života ) onda su navedeni manje više vrtić , a norris i yuki jaslice .
        šta je to spektakularno uradija de vris u monzi ? osvojia 2 boda , zaosta za vodećim tek 7 s i zato zaslužuje kokpit 2023. ? da , naravno ,odličan rezultat ako ZANEMARIMO da je trka završila pod SC . tako je i russell lani u spa odvozija fenomenalnu trku zar ne ? završija 2. tek 1,9 s iza maxa . nema veze šta su obe trke završene “pobjedom” SC :)
        latifi zaista nije puno pokaza ali u williamsu to nije ni russell . bez onog komičnog podija/bodova u belgiji george bi lani osvojia 7 bodova isto ka i latifi . znači , sa williamsom se nije moglo puno . a je li se moglo i može li se sa aston martinom koji je ove sezone lošiji , nekonkurentniji nego 2021. ? je li haas konkurentan ali kevin ne vozi na nivou ? naravno , konkurentnost bolida nije važna stavka za NRteamLH44 ako takve bolide voze stroll , kevin pa i latifi ALI je konkurentnost važna ako relativno nekonkurentan bolid vozi lewis . jer da je MB konkurentan RB ne bi 7 X prvak sada zauzima 6. misto sa 167 bodova zaostatka za vodećim maxom zar ne NRteamLH44 ? njemu “oprostimo” jer MB nije ove sezone top bolid , a kevina , strolla “ukopajmo” iako su haas i aston “trotineti” i za ovakav MB .
        bottas .. u MB je sve sezone završava među prva 3 . čak bi i 2018. na kraju završija 3. da nije bilo odustajanja u bakuu sa P 1 3 kruga prije kraja trke . ove sezone , sada je alfa 6. zahvaljujući bottasu . samo u 4 trke ( od 16 ) koje je završija nije osvaja bodove . u svojoj prvoj sezoni alfe 6 trka prije kraja VB je osvojia 46 bodova . zadnje 2 sezone 2020. i 2021. su kimi i giovinazzi zajedno osvojili 21 bod . 2019. je kimi na kraju prvenstva za alfu osvojia 43 , VB 6 trka do kraja ima osvojenih 46 bodova , 3 više od kimija i on bi treba napolje u korist mladih “tipa” de vrisa koji će uskoro navršit 28 ?!?!??!
        VB je svoje misto u kokpitu MB zaslužija izvedbama u willaimasu . u statistici/povijesti F 1 VB je npr 31. po broju pobjeda od 112 vozača koji su pobjeđivali , 15. od njih 105 koji su osvajalo PP , dijeli 16. misto po broju najbržih krugova , a na listi je 135 vozača . 215 vozača je na listi onih koji su makar jednom bili na podiju , VB je na 10. mistu sa 67 osvojenih podija i na kraju ima 2X hat trics = 23. na
        listi od 47 vozača . da se ima uvid u karijeru , dosege VB možda bi ga se više cijenilo jer znamo da u vrime MS ( da ne idem još dalje u povijest F1 kad je fangio bija nepobjediv ) niko nije moga do titule osim njega , isto je bilo u eri seba i LH . ako računamo i alonsa u zadnjih 20 sezona dominirala su tek 4 vozača . znači li to da su ostali bili loši ? da nisu zaslužili da se takmiče ka i navedeni DR , stroll , kevin , seb , bottas pa i latifi koji je preko oca drža williams na životu donešenim novcem ? a bi li treba uz ove nabrojene također napolje , a d anjegovo misto zauzme npr norris koji je 15 godina mlađi od lewisa i koji je u “debelom” padu ove sezone čak i u odnosu na početnika u MB russella ? jer od njega su bolji ( makar sada ) i perez i carlos koji po nekim ai nisu top gun vozači ;)
        ipak se na kraju slažem sa NRteamLH44 .. treba dovoditi mlade makar oni bili i na pragu 28 ka de vris koji je u napetoj završnici monze dokaza da treba dobiti kokpit F 1 , a DR , seb ( ma on odlazi i sam ) stroll , kevin , bottas napolje iz F 1 jer su pokazali da ni u vrhunskim bolidima kakve voze ove i proteklih sezona jednostavno su “papci” koji pojma nemaju . pravi vozači i u “kantama” su osvajali titule … to svi znamo i sjećamo ih se ali ih neću sada nabrajat jer bi niz bija dug….. go , GO mladi nyck , tek si na pragu 28 .



        2
        1

        1
  21. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Šteta što nije pokazao više brzine, ovako se čini kao dobar i korektan lik. Jbg, da je neki ljigavac bio bi na gridu i sledećih sezona. Srećno mu bilo gdje god da ode, mogao bi u Indy možda 🤔



    3
    2

    1
  22. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Količina komentara na ovaj članak je najbolji Latifijev rezultat u F1



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.