Hamilton: Borba kroz poredak je tisuću puta zabavnija od lagane pobjede

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 21 komentara

Lewis Hamilton kaže da je njegov put od 19. prema 5. mjestu na Velikoj nagradi Italije bio puno zabavniji od nekih “laganih pobjeda” s pole positiona.

Hamilton je dobio novu pogonsku jedinicu i uslijed toga i kaznu da mora krenuti sa začelja poretka. Pošto ove godine Mercedes nije u drugoj ligi u odnosu na sve druge bolide – Hamilton je imao nešto više posla nego inače.

“Bilo je tisuću puta zabavnije boriti se ovako s ljudima. Kad sam započeo s karting karijerom imao sam stari kart i uvijek smo morali kretati sa začelja sa starim gumama. Uvijek sam uživao u tome.”

“Ovakve bitke su puno zabavnije nego kretanje s najbolje pozicije i odlazak u daljinu. Ovo je drukčiji izazov. Puno mi je draže boriti se s ljudima.”

“Pobjede su nešto sasvim drukčije, osjećate ponos u ime cijele ekipe. Volim ideju napretka. Danas sam imao osjećaj da sam napredovao, to je dobra stvar.”

Hamilton je od prvog kruga imao oštećenje na pokrovu kotača:

“Mislim da nisam dodirnuo nikoga. Nečiji dijelovi bolida su se otrgnuli i doletjeli u mom smjeru. Mislim da sam oštetio pokrov s prednjeg kotača. Niti ne znam čemu služe te stvari. Ali, lamatale su zbog oštećenja i smetaju vam jer su u vidnom polju, to je sve.”

Hamilton je na kraju komentirao i sigurnosni automobil koji je dugo kružio stazom:

“Moj soft je polako opadao i mislim da su oni otišli po novi set guma, tako da vjerojatno ne bih mogao proći ispred Sainza. Svejedno, uživao sam u svim borbama, lagano napredujući s ovim bolidom. Bio je izazov od samog početka.”

“Kao trkač – uvijek želite više vremena za utrkivanje, htio sam izazvati Ferrari ispred sebe i vidjeti mogu li osvojiti još jednu poziciju.”

“Na kraju krajeva – mislim da je bio dobar završetak utrke. Zaista sam zahvalan što sam se oporavio krećući iz posljednjeg startnog reda.”

Hamilton je trenutno na 6. mjestu u vozačkom poretku, te zaostaje 19 bodova za petoplasiranim Sainzom i 36 bodova za timskim kolegom Georgeom Russellom.


Odgovor

21 komentara

  1. Mata93 Prikaži

    to sad kaže kad više ne pobjeđuje



    14
    8

    6
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ajde, ovo je napredak od izjave prije utrke kad se zajebavo da će uzet ipad i gledat got ako zapne u drs trainu.



    8
    6

    2
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Tješi se ;)



    4
    -1

    5
  4. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Siguran sam da bi odmah mijenjao ovakvu zabavu za lagane pobjede. Najljepše je Maxu, on se zabavlja borbama kroz poredak i lagano pobjeđuje



    27
    24

    3
  5. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Jbt kak je čovjeku onda bilo dosadno godinama…



    17
    16

    1
  6. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Slede godine plakanja cmizdrenja i na kraju pemzija



    4
    -5

    9
  7. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Tko te ne zna skupo bi te platio ;)
    Mislim da je Mercedes našao slabosti bolida i za sljedeću sezonu se vraćaju u borbu za pobjede, zato je odmah bolja atmosfera u ekipi.
    Možda se Lewis i umirovi ako budu dominantni, nikad se ne zna…



    12
    11

    1
  8. Fernando Alonso 14
    Orao Prikaži

    Šteta što to nije znao kad su imali godinama dominantan bolid, vjerujem da bi svaki put startao sa začelja kad je tako zanimljivo i probijao se kroz grid. Bilo bi zanimljivo da krene u Monaku sa 19 pozicije pa da vidimo kako je to zabavno i dokle bi dogurao, lako je to u Monci 🤔



    11
    9

    2
  9. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Znaci sada kad je borba za naslov daleko onda je to sve dobro i zabavno se probijat kroz poredak opet protiv bolida koji su sporiji pola sekunde ili vise, zanimljivo kako mu nakon imole nije bilo zabavno.
    Dok je imao dominantan bolid uvijek je tupio da prizeljkuje konkurenciju i kad je Ferrari bio blizu onda su mu bile zanimljive taktike i kako oni varaju jer ne mogu oni bit bolji od njega i Mercedesa, prosle godine je pola vremena lobirao kako RB vara, a kad su oni uhvaceni sa ilegalnim bolidom sutio je ko zaliven, a usput njihova prednja krila leprsala ko u jata roda pri sezonskoj selidbi.

    Dvolicno kao i inace.

    Inace to je govorio i kad je Seb sa RB pobjedjivao pa se usutio kad se on vozikao naprijed sa pola gasa.



    36
    33

    3
  10. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži
    x1

    Reporter: “Lewis koliko je 2+2?”
    LH: ” Danas je možda važnije da ekipa shvati koliko je 2+2 pa da iz toga možemo nešto naučiti i rasti kako bi došli do cilja. Ja sam se zabavljao računajući i mogu reći da poruka koju bi ovim putem poslao je ta kako samo treba vjerovati. Jer ovaj rezultat nije samo moj već za svu djecu koja nemaju digitrone doma. Svakako bi napomenuo kako ne toleriram nasilje nad svima onima koji ne znaju rezultat jer ako sam nešto naučio i što učimo kroz akademiju #LH #memyself&I onda je to da svi moraju biti ravnopravni. Hodajući po vrućem pijesku svojih predaka osjetio sam vrelu krv koja mi je rekla nećeš robovati ničijim izračunima i slobodan si poput vjetra i 2+2 može biti ono što si sam zacrtaš ispred sebe. Sad se idem povuć u osamu daleko od očiju ljudi i kamera pa me možete pratiti na Instagramu!”



    65
    62

    3
  11. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ovaj portal profitira sa naslovima ovakve vrste………. sve OK, ali ove izjave ne treba objavljivati na F1puls.



    5
    1

    4
    • dejan_s Donator Prikaži

      Slažem se u cjelini naročito što više izjava ove vrste može imati loš uticaj na kognitivini razvoj mladih = djeluje destimulirajuće. Da britanski mediji zaista žele dobro Hamiltonu već bi mu šapnuli na uho da treba imati savjetnika koji će mu suflirati što treba ( i kada) reći.



      2
      -5

      7
  12. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Heroj, kakve bitke vodi.
    Schumi je 92. iz boxa došao peti… bez drsa, ko nije gledao može pronaći.



    12
    11

    1
  13. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Pošto ove godine Mercedes nije u drugoj ligi u odnosu na sve druge bolide – Hamilton je imao nešto više posla nego inače.

    Sada nisu u drugoj ligi u odnosu na sve, ali jesu u odnosu na skoro sve. Tako da se sada ne probija do prvog nego samo do petog. :D

    A vidi ovog naslikavanja glavnih FIA i F1 faca sa Mercedesovom ekipom. Brawn kao da nije ni otišao iz te ekipe…



    2
    2

    0
  14. Bernie Ecclestone
    Ronaldinho Prikaži

    Boli Alonsova izjava na TR više nego san mislio



    6
    5

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.