Službeno: Piastri u McLarenu od 2023!

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 13 komentara

Saga oko budućnosti Oscara Piastrija, te McLarenove vozačke postave dobila je svoj (očekivani) rasplet. Nakon Alonsovog bombastičnog prelaska u Aston Martin uslijedio je cijeli niz događaja u kojem je francuska momčad Alpine ispala veliki naivac – u neodlučnosti pri odabiru vozačke postave izgubili su dva glavna pretendenta za 2023. a posebno su se osramotili zbrzanom reakcijom na Alonsov odlazak kad su objavili da će Piastri biti njihov vozač za 2023. što je mladi Australac opovrgnuo na svojim društvenim mrežama.

Piastri, Alpineov podmladak i prvak Formule 2 iz 2021. samoinicijativno je pronašao vozačko mjesto u McLarenu, a FIA-in odbor za provjeru valjanosti ugovora utvrdio je da Piastri više nije imao obvezu potpisati s Alpineom i tako osnažio njegov ugovor s McLarenom.

Ovaj put, osim McLarenove službene izjave imamo i Piastrijevu potvrdu tako da cijelu sagu možemo smatrati zaključenom.

“Veoma sam uzbuđen oko svog F1 debija za vrlo prestižnu momčad kao što je McLaren i jako sam zahvalan za pruženu priliku. Momčad ima dugu tradiciju pružanja prilike mladim talentima i raduje me što ću surađivati s Landom u guranju momčadi prema vrhu poretka. Koncentriran sam na svoj debi 2023. i početak karijere u boji papaje.”

Oscar Piastri

“Cijela momčad ushićeno pruža dobrodošlicu Oscaru Piastriju u McLaren. Oscar ima impresivne uspjehe u svojoj vozačkoj karijeri i sigurni smo da će nas, uz Landa, pogurati prema ostvarenju naših ambicija. I dalje imamo važan posao ove sezone, na što će momčad ostati fokusirana, prije nego što osiguramo Oscarovu integraciju u momčad što je prije moguće. Veselimo se 2023. i zajedničkim izazovima.”

Andreas Seidl

“Oscar je jedan od najsvjetlijih talenata iz nižih serija i oduševljeni smo njegovim pridruženjem momčadi za 2023. Osvojiti F3 i F2 u uzastopnim sezonama je veliki uspjeh i pokazatelj talenta u jednosjednom utrkivanju. U Landu i Oscaru imamo mladu i uzbudljivu postavu s ogromnim potencijalom, što nas stavlja u dobru poziciju za ostvarenje naših ciljeva. Oscar je uzbudljiv dodatak našoj McLaren obitelji, i veselimo se vidjeti njegov razvoj u našoj F1 momčadi.”

Zak Brown

Odgovor

13 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Odlicno za McLaren. Kud imas 2 mlada velika talenta od kojih mogu izrasti veliki vozaci , kud im nece vjerojatno morati davati velike novce. Bar ne jos :D



    12
    12

    0
  2. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Dobar potez McLarena, a također i za mladog Piastrija, uzbudljivo će bit gledati kako će se mladi Piastri snaći u F1, a talenta ima. Alpine je ovdje ispao namagarčen samo tako i to ponajprije svojom krivnjom, htjeli su sjediti na dvije stolice, na kraju ispali s obje. Mislim stvarno, objaviti da je jedan vozač potpisao za njih i onda daih on odmah demantira nije nešto što vidimo svaki dan i ne služi na ponos Alpineu.



    14
    14

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Što se prije Alpine riješi Rossija to bolje. Kakav klaun.



    11
    9

    2
  4. Sebastian Vettel
    Facooo Prikaži

    Oni kao napravili dobar bolid pa falilo im je vozac haha



    7
    6

    1
  5. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    kolko je prašine diga Oscar kod ulaska u F1, da ocekujem odmah od starta da bude uz rame Landu… više nereda je napravio čak i od Mazepina



    2
    1

    1
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    S obzirom da je napustio Alpine tako kako je nije mi simpatičan uopće.
    Na stranu kakav je Alpine i ljudi u njemu, ali ipak su mu dali priliku za razvoj i za testiranje bolida i uveli ga u svijet F1.
    Sve u svemu koliko je prašine dignuo mora već dogodine biti tu negdje s Landom inače mislim da će vrlo brzo napustiti oktanski cirkus.
    Alpine će se okrenuti Riccardu vjerojatno ili Micku.



    6
    4

    2
  7. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Neću ništa komentirati, ustvari evo izgleda da oću sad…definitivno znam ko mi je najmrži vozač na gridu.


    0
    -3

    3
    • Bmw
      Matej Prikaži

      Zasto kolega ako sam ja skuzio imo je ugovor koji je isteko, ovi bili neodlucni a mclaren brz i odlucan… Svak gleda svoju buducnost i ti kad si dolazio u remizu da je bilo bi ne bi od njih a ZET te zove i govori dodji vozit ceka te poso i plata ne bi se mislio vele bar moje misljenje….



      4
      4

      0
  8. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Izuzetno mi je drago.. Al najdraže mi je šta je Otmar opet bio u krivu… Laje na sve strane, a sve krivo.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.