Ricciardo o sunarodnjacima Webberu i Piastriju: To je posao, ne uzimam to osobno

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Daniel Ricciardo kaže da situacija s Oscarom Piastrijem i njegovim menadžerom Markom Webberom nije ništa osobno, iako su sva trojica sunarodnjaci.

Potvrđeno je da će Ricciardo napustiti McLaren na kraju ove sezone, godinu dana prije datuma iz ugovora, nakon što nije ostvario zacrtane ciljeve. Po paddocku se šuška da je plaća za Ricciarda iznosila 16 milijuna dolara, ali da su se dogovorili za odštetu od 10 milijuna, što znači da će McLaren imati na raspolaganju 6 milijuna dolara, u ovom trenutku i više nego dovoljno da se podmire troškovi oko Piastrija.

“Iskreno, ne znam što Oscara čeka u budućnosti. Rekao bih, ovo je sve biznis. Mark [Webber] radi svoj posao za Oscara. Ne shvaćam to osobno.”

“Pretpostavljam da će Oscar imati vozačko mjesto za iduću sezonu. Podržavam ga, podržavam svoje sunarodnjake i ne gledam to osobno.”

Ricciardo kaže da se nije čuo s njima u cijelom ovom košmaru, ali zato ni ne vidi razloga:

“Jesmo li razgovarali? Ne. Nema razloga da me kontaktiraju. Siguran sam da i oni imaju puno posla trenutno. Naravno, ja se trudim srediti svoju situaciju.”

Ricciardovi navijači nisu zadovoljni razvojem situacije, ali za to teško da mogu kriviti Zaka Browna. On kaže da mu je drago čuti glasove podrške, ali da nema smisla biti negativan prema šefu ekipe ili bilo kome:

“Pa, neću reći navijačima da prestanu navijati za mene! Ali da, pretpostavljam da ljudi to gledaju emotivno. To je posao, rekao sam, Mark pazi na Oscara i to mu je posao. Ovo je sport i biznis, morate sebe staviti na prvo mjesto. Nisam htio da se ovo dogodi. Kad sam došao u ekipu imao sam drukčiju ideju kako će sve izgledati. Ali, ovo je realnost. Očigledno, Zak i ekipa su zaključili da je ovo smjer u kojem idemo. Hvala svima na podršci, ali ne želim podržavati bilo kakve negativne osjećaje prema drugima.”


Odgovor

1 komentar

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Skroz razumno rečeno.



    10
    10

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.