Verstappen očekuje minimalno podij, Russell predviđa njegovu laganu pobjedu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Impresivan tempo Maxa Verstappena u današnjim kvalifikacijama postavio je prilično visoka očekivanja od njegove utrke, iako će startati tek 15. zbog kazne za promjenu dijelova pogonske jedinice – on sam očekuje minimalno podij, a Mercedesov George Russell smatra da će Nizozemac uzeti laganu pobjedu.

“Podij mora biti minimum s ovako dobrim bolidom. Bila bi šteta ne doći do podija”, rekao je Verstappen.

Russell, koji je u kvalifikacijama bio osmi, ali će zbog kazni vozača ispred startati peti, ima još veća očekivanja od Verstappena, a sličnog razmišljanja je i čovjek koji je naslijedio najbolju startnu poziciju, Ferrarijev Carlos Sainz koji je rekao da misli da se Verstappen može boriti za pobjedu.

“Mislim da će se Max probiti i vjerojatno pobijediti s prilično ugodnom prednošću. Mislim da su on i Red Bull miljama ispred svih”, izjavio je Russell.

Mercedes je na proteklim dvjema utrkama završio na podiju s oba bolida, no Britanac ne vjeruje da ovdje mogu pobijediti Red Bullove i Ferrarije:

“Pretpostavljam da bismo trebali moći završiti ispred Fernanda [Alonsa, koji starta treći, ispred oba Mercedesa] i vjerojatno ćemo završiti u ničijoj zemlji iza vodeće četvorice, a ispred svih ostalih.”

“Znamo da nemamo dvije sekunde sporiji bolid, stoga smo očito danas negdje pogriješili. Ovo je iznimka, ali je i dalje teško za prihvatiti kada ste u prošloj utrci bili na poleu.”

Startni poredak s uračunatim kaznama pogledajte ovdje.


Odgovor

4 komentara

  1. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    “Mislim da će se Max probiti i vjerojatno pobijediti s prilično ugodnom prednošću. Mislim da su on i Red Bull miljama ispred svih”

    Zanimljivo da vam to nije smetalo od ’14 do ’21 kad ste imali u gotovo svakom trenutku sekundu u džepu. Hmmm…



    12
    2

    10
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Lako jos za to, normalno da im smeta, boli…
      Ali kad se usporede njihove dugogodisnje izjave u obrnutoim ulogama, e to tjera na bljuvanje… kod istih razmaka, cak i vecih, teška “pila naopako”…
      Ta ekipa baš ima izraziti, pre naglaseni i potencirani “self reflection” i prodavanje demagogije, koje je pocelo jos 2014. kad su skrivali performanse i vozili s “pol gasa”…



      13
      8

      5
  2. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Zanimljivo kako se vec spusta Verstappena da mora pobijediti sa 15 mjesta a kad bi Lujo sa zadnjeg sa novim motorom dosao do prvog mjesta lagano pricali bi o epskim voznjama koje se gledaju jednom u zivotu.Kako to,kako to.



    14
    10

    4
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Kad se sjetim Croftyjevog “Against all odds” deranja na kraju utrke u Brazilu… Danas ako Max dode do postolja ili pobjede, siguran sam da ce biti druga prica. Opcenito sam skuzio kad Lewis pobijedi, onda hvale kako je dobar vozac, ali kad Max pobijedi onda daju sve zasluge RedBull-u



      7
      3

      4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.