Szafnauer ne očekuje probleme s Alonsom do kraja sezone: On je profesionalac

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 7 komentara

Unatoč sve samo ne ugodnom raspletu pitanja budućnosti Fernanda Alonsa i Alpinea, u kojem je šef momčadi Otmar Szafnauer saznao za njegov prelazak u Aston Martin putem medija i nije ga mogao kontaktirati, Szafnauer je izjavio kako ne očekuje nikakve probleme sa Španjolcem do kraja sezone.

“Nimalo me ne zabrinjava ostatak sezone. Naši ciljevi su prilično jasni. Želimo završiti minimalno četvrti u konstruktorskom prvenstvu. Mislim da je treće mjesto korak predaleko”, rekao je Szafnauer za Motorsport.

“Fernando je također svjestan toga. On je profesionalac. On je natjecatelj. Jednom kada stavi kacigu na glavu, znate svi, kao i ja, da želi odraditi najbolji mogući posao, ako ne može pobijediti.”

“Kada je u bolidu, ništa osim završavanja na najvišoj mogućoj poziciji u toj utrci i prvenstvu nije mu na umu. I dalje ga to pokreće. To je ono zbog čega je tu. Ja sam isti.”

Vjeruje da će surađivati s cijelom ekipom u njihovom trudu za poboljšanje performansi:

“Imat ćemo nove nadogradnje u Spa i nastavit ćemo nadograđivati bolid do kraja godine. Fernando zna to i radit će naporno kao što će i Esteban [Ocon] kako bi maksimizirao performanse momčadi, nemam nikakvih sumnji u to.”

Dao je i suzdržan komentar o tome što očekuje od Alonsa u Aston Martinu i njegovog odnosa s vlasnikom momčadi Lawrenceom Strollom:

“On je zaista odličan vozač, među najboljima s kojima sam radio. I dalje vozi na vrlo visokoj razini. I dalje je brz, a u nezgodnim uvjetima, koji zaista pokazuju vozačeve vještine, još je bolji. Vidjeli smo to ove godine. Ako se to nastavi još tri godine, odlično za Aston i Fernanda.”

“Što se tiče radnih odnosa, ne znam, ne mogu to predvidjeti jer ima toliko faktora koje morate uzeti u obzir da biste predvidjeli kako će se to rasplesti. Vidjet ćemo što će se događati.”


Odgovor

7 komentara

  1. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Bilo bi slatko vidjeti da zagorča život malom seronji Oconu, baš jutros gledam ovaj video, i ne vjerujem da lik toliki smrad može biti, iako mu je taj isti Alonso donio pobjedu prošle godine svojom lavovskom odbranom.



    9
    9

    0

  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    ….Mislim da je treće mjesto korak predaleko.

    3. Mercedes 304
    4. Alpine F1 Team 99

    No shit, Sherlock



    22
    22

    0
  3. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži
    x1

    On je profesionalac, vi nažalost niste..



    7
    6

    1
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Mislim da ce Alonso vise gledati sebe nego tim, nece vise trpiti Oconova sranja zbog tima, predviđam zesce nagurivanje, a vjerojatno i kontakt. Nakon toga ce se Ocon primiriti, inace ce opet bit kontakt. I tako u krug.



    17
    17

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.