Szafnauer: Proanalizirat ćemo što možemo učiniti bolje za idući put

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

Fernando Alonso i Esteban Ocon su u Mađarskoj završili na osmom i devetom mjestu nakon relativno teške utrke po pitanju strategije. Obojica su vozili na mediumu prije nego što su prešli na hard i vozili do kraja. Alonso se pred kraj utrke približio Oconu koji je potom dobio poziv svog inženjera i uputu da propusti Fernanda. To je bio šlag na torti kaotičnog unutarmomčadskog duela koji je započeo već na samom startu utrke.

“Nakon osvojenih šest bodova u Mađarskoj – ekipa ostaje na četvrtom mjestu u konstruktorskom poretku. Ispred nas je ljetna stanka. To je velik uspjeh sam po sebi i sad se moramo usredotočiti da u nastavku godine maksimalno napadamo.”

“Bila je ovo nezgodna utrka s nekoliko različitih strategija. Mi smo se odlučili na jedno zaustavljanje, što znači da smo morali biti jako pažljivi tijekom oba stinta. Trebalo je osigurati da te gume odrade predviđeni životni vijek.”

“Odradili smo dobar posao zadržavši iza sebe neke bolide koji su bili na strategiji s dva zaustavljanja, a samim time i na bržim gumama. Kao i uvijek – proanalizirat ćemo utrku i vidjeti što možemo idući put bolje odraditi.”

Szafnauer kaže da cijeli Alpine zaslužuje stanku nakon teških 13 utrka ove sezone.

“Bit ćemo spremni nastaviti ovu sjajnu borbu kad se vratimo krajem kolovoza. Sezona je dosad bila intenzivna, cijela ekipa zaslužuje odmor i sigurno ćemo napuniti baterije za nastavak.”


Odgovor

5 komentara

  1. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    U 4 godine su izgubili ,Red Bull,Riccarda ,Alonsa i sad Piastria! Pocnite malo brze analizirat!



    11
    11

    0
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ovaj kao i Binotto pili neku glupu PR spiku koja ne drži vodu. I pticama na grani je jasno da hard gume nisu radile i oni to ne žele priznati. Ovome je bolid bio nekonkurenatn, a ovaj će analizirati i odmarati… Super.



    4
    4

    0
  3. Flavio Briatore
    Unwoken European Prikaži

    što je zajedničko hrvatskoj košarci, Ferrariju i Alpinma ? Molimo pričekajte, moramo skupiti glave, proanalizirati. Preuzimamo odgovornost za još jedan debakl.



    5
    5

    0
  4. Lauber Prikaži

    Ovaj treba dobiti pedalu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.