Magnussen će biti jedini Haasov vozač s nadogradnjama u Mađarskoj

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Haas će na ovotjednu Veliku nagradu Mađarske donijeti prvi i jedini veliki paket nadogradnji za svoj ovogodišnji bolid, a s obzirom na nedostatak rezervnih dijelova, odmah će ga dobiti samo Kevin Magnussen.

Američka momčad ističe se na ovogodišnjem gridu po tome što ne donose redovite nadogradnje poput svih ostalih i natječu se s istim bolidom od početka sezone, a unatoč tome drže sedmo mjesto u prvenstvu konstruktora te su osvojili dvostruke bodove na nedavnim utrkama u Velikoj Britaniji i Austriji.

“Samo jedan bolid će dobiti nadogradnje, a i tada ćemo biti kratki s rezervnim dijelovima. Znate, sve je stiglo kasno, imali smo puno incidenata ove godine”, rekao je šef Haasa Günther Steiner.

“Iskoristili smo puno materijala za taj jedan bolid, a onda smo također krenuli kasno. Odgodili smo ga s Francuske na Mađarsku.”

Steiner je dodao kako su ranije mislili da nadogradnje neće biti spremne prije Belgije, no potrudili su se da barem jedan bolid bude spreman za Mađarsku kako bi prikupili podatke sa staze za analizu tijekom ljetne pauze.

“Ako to ne bude funkcioniralo, uvijek se možemo vratiti na ono što smo imali dotad, imamo spreman dobar plan, dobro organiziran. Jedini problem je što smo poprilično kratki s rezervnim dijelovima čak i za jedan bolid, stoga ako se nešto dogodi u petak…”

– Günther Steiner

Magnussenu je prvome dodijeljen nadograđeni bolid jer je bolji od dvojice Haasovih vozača u prvenstvu. Mick Schumacher trebao bi dobiti nadogradnje u Belgiji, kada mu momčad planira ugraditi novu pogonsku jedinicu, za koju će dobiti istu kaznu kao i Magnussen u Francuskoj – start sa začelja.

“I njega [Schumachera] čeka promjena motora. Ne znam točno kada ćemo to napraviti. Moramo provjeriti neke stvari, ali nadamo se da možemo izbjeći to u Budimpešti. Ako nećemo biti prisiljeni na to, nećemo to raditi u Budimpešti.”

– Günther Steiner

Odgovor

2 komentara

  1. Lauber Prikaži

    Moraju nekako i testirati te nadogradnje, pa je sigurnije to na Kevinov bolid.



    1
    1

    0
  2. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Trebali su Micku u Francuskoj novi motor, ionako je startao 17i



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.