Norris o razdvajanju Mercedesa: Nismo ovo očekivali!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

McLarenov Lando Norris kaže da je peto mjesto između dva Mercedesa na jučerašnjim kvalifikacijama bilo pravo iznenađenje za njega i za ekipu. Na posljednjem treningu je bio deveti, a ispred njega je bio i Alex Albon u Williamsu. No, dva sata kasnije kad su krenule kvalifikacije – bio je konstantno peti; u Q1, Q2 i u Q3.

“Jako sam iznenađen, zapravo.”

“Odnosno, nisam iznenađen jer sam vidio tempo u prvoj i drugoj rundi. Ali, da ste me prije kvalifikacija pitali gdje ću biti – definitivno ne bih bio rekao da ću biti između dva Mercedesa.”

“Ključ je u dvije stvari – bolid je bio zaista dobar, a i ja sam složio vrlo dobar krug. Imao sam samo jednu malu grešku u devetom zavoju.”

“Osim toga, krug je bio jako dobar. Mislim da nas je to smjestilo tamo gdje smo završili. Russell je napravio pogrešku u svom posljednjem krugu, tako da bih rekao da je Mercedes još uvijek ispred nas po tempu. No, smanjiti zaostatak ovako kako smo mi to učinili – to je ugodno iznenađenje.”

“Ne znam hoćemo li u utrci imati tempo da se nosimo s njima, to je sasvim neko drugo pitanje, ali bilo je lijepo barem sad završiti ispred jednog od njih.”

Otkrio je da su nadogradnje profunkcionirale čim su stavljene na bolid:

“Osjetio sam napredak kad smo stavili nadogradnje na bolid tijekom drugog treninga. Osjetio sam napredak i na trećem treningu i na kvalifikacijama. Potencijal je tu, definitivno smo mislili da ćemo biti negdje oko Alpinea, u tom području. Ali, biti ispred njih i boriti se s Mercedesima je nadmašilo očekivanja.”

“Možda smo mi danas bili jako dobri, a oni su malo zakazali, tako da će se u utrci sve opet vratiti kao i inače. Volio bih da mogu reći da ćemo se nositi s njima, dat ću sve od sebe.”


Odgovor

5 komentara

  1. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Norris je u prvom pokušaju u q3 bio na novim gumama a Mercedes na korištenim. Zna li netko kakvo je bilo stanje guma u drugom pokušaju?


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    Piro Prikaži

    Ima li samo Lando nadogradnje, ili je i Daniel dobio isto?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.