Wolff vjeruje da će Domenicali izabrati prave staze za sprint utrke dogodine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff vjeruje da će Stefano Domenicali kao čelni čovjek Formule 1 odabrati prave staze za održavanje sprint formata vikenda iduće sezone.

Iako se po reakcijama na društvenim mrežama i različitim portalima nije moglo iščitati pretjerano oduševljenje, F1 tvrdi da su navijači u većini zadovoljni novim formatom pa ćemo ih iduće godine imati čak šest.

Velika nagrada Austrije prošlog vikenda ipak nije pružila toliko uzbuđenja tijekom sprint utrke, pa se opet otvorilo pitanje logike i smisla takvih promjena.

“Ako moram vjerovati jednoj osobi da će odabrati prave staze za sprint vikende – to je Stefano. Stefano je vidio utrku u Austriji i uzet će to u obzir.”

Wolff kaže da je glavni uzrok slabijeg utrkivanja razlika u performansama bolida.

“Utrke su manje zabavne zato što je razmak između ekipa prevelik. Ako imate Verstappena koji odjuri daleko, dva Ferrarija vas zabavljaju tijekom utrke, a mi u Mercedesu smo u ničijoj zemlji. Ostali su iza nas, a onda slijede DRS vlakići. To nikad neće rezultirati dobrom sprint utrkom.”

S druge strane, Daniel Ricciardo pozdravlja povremene promjene:

“Sviđa mi se (sprint). Petak je zabavniji meni kao vozaču, da budem iskren. Također, kad 10 godina radite nešto, onda dobro dođe osvježenje da tijekom svakog dana imate kompetitivni dio vikenda.”

“Nemate luksuz da petkom dva sata trenirate i onda u subotu još jedan sat. Imate jednu sesiju, velik pritisak. Odmah nakon toga slijede kvalifikacije. Mislim da je to dobro, osvježavajuće. Mislim da će iduće godine biti više takvih vikenda i meni je to u redu. Mislim da je utrkivanje bitno, svaki put kad se semafor izgasi – adrenalin najjače udari.”


Mišljenje autora"Utrke su manje zabavne zato što je razmak između ekipa prevelik." - Toto Wolff, srpanj 2022., vrijedi zabilježiti.

Odgovor

3 komentara

  1. dejan_s Donator Prikaži

    Šteta da Toto Wolff ima amneziju na period 2014. – 2020. tek tada bi stekao dojam što zaista znači “prevelik razmak”.



    6
    3

    3
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …da se nadovežem na ricciarda, nakon što se semafor ugasi , poslije prva 3 zavoja mogu i završiti utrku odmah…


    0
    -1

    1
  3. lukarak Donator Prikaži

    U pravu je, kao i uvijek. Sprint stvarno nije zabavan, jos gore nego prosle godine. Ovaj whataboutism za periode u proslosti nista ne govori o ovoj trenutnoj istinitoj tvrdnji koju je rekao.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.