Aston Martin donosi nove velike nadogradnje u Silverstone

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Aston Martin će donijeti nove značajne nadogradnje za AMR22 na Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstone idućeg tjedna.

Britanskoj momčadi ovo će biti druga velika nadogradnja bolida ove sezone – na VN Španjolske, šestoj utrci prvenstva, donijeli su tzv. zeleni Red Bull koji se unatoč kontroverzama oko kopiranja ispostavio legalnim, ali i daleko od performansi “originala”.

“Cijelo vrijeme donosimo nadogradnje, no ove velike drukčije raspoređujemo. Za Silverstone imamo nove značajne nadogradnje, ali mislim da će ih većina momčadi imati”, rekao je šef momčadi Mike Krack.

“Sve ovisi o tome tko će donijeti koliko stvari i koliko će efikasne one biti, ali mi smo prilično samouvjereni, napravili smo dobar napredak.”

“Idući korak će također biti dobar, stoga cilj mora biti doći do vrha sredine poretka, tako da možemo startati iz pozicija koje nose bodove.”

Aston Martin je od Španjolske do sad osvojio 10 od svojih 16 bodova kojima drže osmo mjesto u poretku konstruktora, no forma im je varirala. U kvalifikacijama su samo dvaput imali predstavnika koji je prošao Q1, a to je bio Sebastian Vettel koji je u Monaku i Azerbajdžanu stigao sve do Q3, oba puta do devetog mjesta. U te četiri utrke ostvarili su tri plasmana u bodove, a većinu je donio Vettel šestim mjestom u Azerbajdžanu. Po bod su još osvojili on u Monaku te Lance Stroll u Kanadi.

Krack je dodao kako smatra da im nije potreban velik skok u performansama da bi došli do vrha sredine poretka s obzirom na zgusnutost tog dijela grida. Procijenio je da im nedostaje tri do pet desetinki do tamo, pri čemu je isključio Mercedes iz jednadžbe, no istaknuo je da se ne smiju zanositi jer su im prošle dvije staze više odgovarale. Zaključio je da bi bez nadogradnji imali loš vikend u Silverstoneu, baš kao i u Barceloni, no s nadogradnjama očekuje da će biti konkurentni.


Odgovor

3 komentara

  1. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    samo da opet ne prepumpaju gume kao na kvalifikacijama prosli vikend



    9
    8

    1
  2. Lotus
    zion11 Prikaži

    tako je Aston, pometi ih, neka im se tresu gaće



    4
    4

    0
  3. Bmw
    Matej Prikaži

    GO, GO, GO VETTEL!!!



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.