Leclerc: Sporo zaustavljanje u boksu nam je jako otežalo utrku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Charles Leclerc kaže da ga je sporo zaustavljanje za promjenu guma skupo koštalo, nakon što je u cilj u Kanadi ušao kao petoplasirani.

Ferrarijev vozač krenuo je s 19. pozicije, a već je u prvih nekoliko krugova postalo jasno da njegov proboj kroz poredak neće biti tako jednostavan kao što se možda pretpostavljalo. U prvom stintu je imao najtvrđi set guma i zaglavio je iza Estebana Ocona u Alpineu, a onda je odradio zaustavljanje u boksu tri sekunde duže nego što je trebalo, zbog čega je pao iza DRS vlakića s Lanceom Strollom kao vlakovođom.

Na kraju je Leclerc profitirao jer je Yuki Tsunoda izazvao sigurnosni automobil uslijed čega je Leclerc uhvatio oba Alpineova vozača.

“U prvom dijelu utrke nije bilo problema s trakcijom. Tad su svi imali DRS i nisam mogao ništa učiniti.”

“U srednjem stintu imao sam problem s trakcijom, ali samo zato jer je Esteban imao nove gume pa se lansirao iz 10. zavoja. Tu su vam potrebne gume. Imao je puno više gripa od mene pa sam se mučio prateći ga. To je bilo jako frustrirajuće.”

“Nakon toga smo imali problem tijekom promjene guma, što nam je jako otežalo život. Vratio sam se na stazu iza četiri bolida u DRS vlakiću i morao sam biti malo agresivniji. Kad se sve to uzme u obzir – peta pozicija je bila najbolje što je izvedivo.”

Leclerc smatra da se mogao boriti s Mercedesima da nije imao tih problema.

“Bilo bi sve drukčije da nije bilo tih nekoliko stvari. Mislim da u srednjem stintu nismo mogli napraviti ništa bolje. To je situacija u kojoj smo se našli. Očigledno, pit-stop nas je jako koštao.”

“Znam da u bolidu ima brzine i to me motivira. Ne brinem se oko zaostatka u vozačkom poretku. Ekstremno sam motiviran da odradim čist vikend i da pokažem da smo još uvijek jaki.”

“Nadam se da u Silverstoneu možemo to odraditi.”

“Vidjeli smo da je i Red Bull imao problema s pouzdanošću, što znači da će pouzdanost biti veliki faktor. Što se nas tiče, kad imamo ovakve vikende – treba osvojiti maksimalan broj bodova koji je moguć, a to smo u Kanadi uspjeli.”


Odgovor

14 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Prođe mi mladost dok dočekam WDC od vozača Ferrarija, na početku sezone je bilo optimizma, sad to ne izgleda baš vjerojatno. Jednostavno je Max klasa iznad, Leclerc je stvarno blizu tog nivoa ali mu fali ovakvih trka i borbi za prvo mjesto, što mi govori da će prije iduću sezonu osvojiti WDC nego ovu. I pitwall je na strani Red Bulla, Ferrari prečesto griješi. Ali lijepo je opet vidjeti propetog konjića da se bori za pobjede čak i ako ništa ne osvoje. Forza Ferrari



    18
    17

    1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Meni je isto tako (nekad) prošla mladost čekajući WDC. :mrgreen:
      Ali ja sam barem dočekao.
      Nadam se da ćeš i ti (a i ja opet). :pivo:



      18
      18

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Samo kaj je Kimijev ferrari bio Šumijevo nasljeđe . Kraj ere dominantnog ferrarija. Bilo koji bolji vozač je u tom bolidu mogao biti prvak. Ta ekipa je imala glavu i rep



        2
        -1

        3
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Tko je spomenuo Kimija? To je bilo nakon pauze od samo 2 godine.
          Frantic misli na Šumija 2000. (valjda), nakon puno dulje pauze…



          6
          5

          1
        • Pirelli Wet
          r2d2 Donator Prikaži

          @wapi
          Ili je kolega jako brzo ostario.
          Čujem da je to kod navijača Ferrarija čest slučaj. :)



          6
          6

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          MS, 2000., nakon 21 godine posta, Suzuka, nedjeljno jutro, suze radosnice, katarza, držanje TVa sa strane i galama istom “in your face” (srećom pa je tada još uvijek bio TV od 28″ sa katodnom i nekih 45kg), očev i bratov smijeh, uz povremeno očevo “polako konju jedan, smiri se….” :mrgreen:
          Uz neke standardno porodično bitne datume (rođenje djece npr., itd….), odlazak na F1 trku, odlazak na koncerte Metallice, Toola i U2, taj 08.10.2000. će ostati uvijek upamćen.



          13
          13

          0
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Nije se Kimi dzaba propio, a Vettel prebacivao kosu.
      Kad je bolid jak, sjebe nesto drugo, vozac, ekipa, kisa, sc, sudije i sve ostalo. Nikako da se poklopi da ide sve najbolje moguce



      12
      12

      0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Sta pricas ti, Leclerc je odlican, na razini Maxa ako ne i bolji. Ne fali mu nista osim pouzdanog bolida.



      8
      0

      8
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Je Max klasa , no klasa je i Leclerc. Da obojica nisu odustajala Leclerc bi imao dvije pobijede više a Max dvije manje . Plus to ga je tim zaje.. u Monacu a uz ta odustajanja zbog motora su rezurtilara time da starta u Kanadi sa začelja. Da pouzdanost nije bila tako loša ne bi to uopće zasada bilo loše po Leclerca. Rb trenutno radi razliku jer im motor ima više potencijala i momčad ne radi glupe greške. Leclerc je svoj posao odradio do sada gotovo savršeno no na neke srvari se jednostavno ne može utjecati. Računica je jednostavna. Max bi bez dva odustajanja imao +36 bodova , -14 za dvije naslijeđene pobijede Leclerca odnosno 22 boda više. Leclerc bi sa dvije pobijede ima + 50 i vjerovatno bi iz Kanade donio barem 5,8 bodova više. Kada se to stavi na papir, bili bi tu negdje no Ferrari nije na nivou Red Bulla kakk strategijom tako i nekim drugim stvarima.



      17
      15

      2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Zato ćemo tek sa odmakom moći cijeniti borbu kakvu su nam prošle godine priuštili Max i Ham tj. RB i MB.
        Dva podjednaka tima i vozača plus još da se pehovi kroz sezonu poslože da stalno bude napeto u bodovima. Ekstremna rijetkost, nadam se da neće proći xy godina prije nego to opet doživimo.



        5
        3

        2
        • Ferrari
          miki the pirate Donator Prikaži

          Ne znam da ću ikad moći cijeniti hamiltonove borbe i rezultate… nezz… ne mogu ga cijeniti nikako pa da još 10 prvenstava osvoji… ljigavo mi to sve nekako… samo kuknjava, otišle gume pa najbrži krug – i tako godinama… ljigavo mi… nemrem takve likove i gotovo. Pogledaj kad se onim busem voze po stazi… svi vozači zajedno, a on solo na drugoj strani busa… nezz… meni to bzvz. Nema ni atmosfere na dodjeli kad je on na podiju… sve nekako fake… možda je i do mene… nezz više



          5
          4

          1
        • Pirelli Wet
          r2d2 Donator Prikaži

          @ Miki
          Zašto ne? Hamilton je statistički najuspješniji vozač u povijesti. Bez obzira na okolnosti i karakter, to je postignuće koje treba cijeniti. Ako ćemo gledat karaktere vozača onda bi Latifi mogao biti trenutno najbolji vozač na gridu. Nema veze što vozi kao truba dobar je momak. Pa zašto ga onda svi žele maknuti s grida? Mi možemo raspravljati o tome da li je Lewis miljenik sreće i sudaca, da li je samo skilom zaslužio biti najuspješniji vozač ili je tu bilo i favoriziranja i sreće, ali ne može se osporiti da je Hamilton jako, jako dobar vozač. Političkih igara i svakakvih karaktera je u F1 uvijek bilo i biti će ih, ali ne može se zbog toga što nam se nečiji karakter ne sviđa osporavati njegova postignuća.



          2
          2

          0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.