Alonso: Napast ću Verstappena u prvome zavoju

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 8 komentara

Onoga trenutka kad je vremenska prognoza pokazala kišu za vrijeme kvalifikacija, znalo se da će vjerojatno biti iznenađenja. Najveće od svih je bio Fernando Alonso koji je svoj Alpine doveo u prvi startni red iza Maxa Verstappena.

Alonso je bio brz cijeloga vikenda do toga trenutka i nakon kvalifikacija je bio jako sretan što je tu brzinu sa slobodnih treninga mogao prenijeti i na subotnje kvalifikacije.

„Odličan je osjećaj, zasad je ovo fantastičan vikend za nas. Bili smo kompetitivni na slobodnim treninzima, kao što i inače jesmo, ali onda subotom obično izgubimo dio te brzine, ali eto, danas nismo zahvaljujući kišnim uvjetima na stazi. Znate, bolid je bio fantastičan, bilo mi je ugodno voziti ga, a mislim kako su me i navijači dodatno pogurali.”

Za kraj je priupitan kakav je plan za utrku, na što je samo sa smiješkom obećao kako će „napasti Verstappena u prvome zavoju“.

Kasnije je u intervjuu za Sky Sports rekao kako se ni on ni momčad nisu ni najmanje nadali drugoj startnoj poziciji.

„Bio je odličan dan za nas, start iz prvoga reda je bolje nego što smo očekivali. Stvarno je puno bolji rezultat od onoga čemu smo se nadali, ali nećemo se žaliti.“

„Bile su jako nezgodne kvalifikacije, staza je bila na pola suha, ali su i dalje bile potrebne gume za laganu kišu. Mislim kako mi najbolje koristimo takve uvjete.“

Alonso se kvalificirao među najbolja tri po prvi puta još od VN Brazila 2013. godine, ali je rekao kako ipak ne očekuje previše u utrci, odnosno kako mu bolid ipak ne može parirati momčadima s vrha.

„Nisam siguran imamo li zapravo bolid koji inače može do ovakvoga rezultata, mislim kako je nešto ovakvo samo danas bilo moguće. Mislim kako smo imali puno sreće sa okolnostima, ali isto tako naporno radimo kako bi bolid bio što brži.“

„U Azerbajdžan smo došli s novim bočnim podlogama, a ovdje s novim dijelovima za stražnje krilo, tako da ovakav rezultat je sigurno motivacija svima u tvornici neka nastave s radom.“

Fernando Alonso

Momčad Alpinea može biti jako zadovoljna sa svojim vozačima nakon što je i Esteban Ocon dobro odvozio kvalifikacije te će današnju utrku započeti sa sedme pozicije.


Odgovor

8 komentara

  1. Ferrari
    DavidNovinc18 Prikaži

    Hvala Bogu…I njega se tu nesto pita…zasto ne bi napao



    23
    23

    0
  2. Lotus
    zion11 Prikaži

    samo deri Alonso, nek im se tresu gaće



    13
    13

    0
  3. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Tako je Roki!



    7
    7

    0
  4. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Kako dobra situacija. Prvo čestitanje Maxa Alonsu na postignutom rezultatu u kvalifikacijama, potom ova izjava Alonsa. To je to. Ovo se traži od vozača. Bez podcjenjivanja i precjenjivanja – odma napadanje pozicije u 1. zavoju. Nema nepotrebnog prevelikog respecta. Suuuuper.



    13
    13

    0
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Definitivno covjek vozi mega,svaka cast



    5
    5

    0
  6. Lauber Prikaži

    Nevjerojatno mi je da Alonso cijelo desetljeće nije startao iz prvog reda. Potrošene godine najboljeg vozača u F1 u zadnjih 15 godina.



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.