Alonso istaknuo svoje prednosti u odnosu na Piastrija

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 21 komentara

Istekom ugovora Fernanda Alonsa na kraju ove sezone, momčad Alpinea sve bliže je trenutku u kojem bi trebali odlučiti tko će sačinjavati vozačku postavu za 2023. Drugi pripadnik ovogodišnjeg tandema francuske momčadi, Esteban Ocon, već ima ugovor za 2023. a mladoj Renaultovoj nadi i aktualnom prvaku Formule 2, Oscaru Piastriu, koji je trenutno u funkciji rezervnog vozača Alpinea, bi svakako trebalo pronaći vozačko mjesto za 2023.

Piastri je nedavno testirao Alpineov bolid iz 2021. na stazi u Kataru, a uskoro bi trebao ponoviti radnju i na stazi u Silverstoneu.

Ako Alpine odluči obnoviti ugovor s Fernandom Alonsom, izgledna momčad za Piastrija mogla bi biti Williams, dok je Alonsova “rezervna” destinacija Aston Martin, u slučaju da Oconov partner za dogodinu bude Piastri. O temi se oglasio Alonso:

“Sve dok sam kompetitivan i dok dobro podnosim putovanje, zašto prestati?”

“Oscar je dobar i momčad nas može slobodno testirati, ali oni znaju što ja donosim. Mislim da ne moram ništa dokazivati. Ne samo to, moja prednost je što dobro poznajem sve staze i kako variraju, što je jako bitan detalj.”

“Nisam se puno promijenio od svoje 25. Moj generalni stav, tehnički input, želja za pravednošću u odlukama vodstva utrke.”

Alonso je nedavno priznao da trpi bolove zbog sudara u kvalifikacijama u Melbourneu, ali tvrdi da njegova motivacija i dalje ne jenjava:

“Moja želja za odmazdom je uvijek živa.”

“Još imam dvije sezone u sebi, ali odluke neće biti donesene do sredine ljeta.”

Fernando Alonso

Pridružite nam se ove nedjelje: Gledamo zajedno utrku za VN Kanade, nakon koje ćemo snimiti live podcast.


Odgovor

21 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Legenda! Znam da ga godine stižu ali i dalje ga je milina gledati na stazi.



    23
    22

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hmmm Ferdo, čim se ti moraš pravdati u odnosu mladca, možda se nešto valja iza brda.🤔
    Piastri je, bez sumnje, talentovan, vidjećemo da li će to prenijeti u F1.
    Ferdo je iskusnjara i izgleda da u njemu ima još uvijek dovoljno žara i brzine, ali iznenađuje ovaj pokušaj pravdanja i isticanja svojih “prednosti”, a znamo da on rijetko kad govori “u prazno”. 🍿



    7
    0

    7
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Valja se, zato ga Briatore nastoji uvaliti u RB….



      3
      -5

      8
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Za to nema ni teoretske šanse?



        7
        6

        1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Priča se pojavila dakle neke osnove postoje. Imamo fotkicu s Briatoreove jahte s Hornerom i ostalim F1/FIA glavešinama….

          Ne mislim ja da ima šanse, ali siguran sam da bi Alonso to želio i da je poslao Briatorea da izvidi situaciju. A ugovor s Alpineom bi se lako raskinuo, a ni Alpine ne bi puno žalio jer ionako nisu baš načistu što da rade s Piastriem. Zapravo bi ga mogli i izgubiti ako ostanu predugo na Alonsu. Druga stvar koje je protiv deala je cijena Alonsa, to je za ukus Helmuta Marka puno previše novca.



          2
          -1

          3
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Zar ne misliš da je glavna prepreka nedavno potpisani dvogodišnji ugovor za Pereza? Gdje će Alonso biti za dvije godine?

          A inače što se tiče Alonso – Red Bull priča, mislim da je to uvijek bila šuplja. Mislim da ga Red Bull nikada nije kontaktirao. A Alonsova strana je samo igrala neku taktiku širenjem takvih glasina svako malo, da se bolje proda nekome drugom…



          6
          1

          5
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Ja sam siguran da bi Alonso dao lijevi bubreg da može sjesti u pravi bolid. Tako da njegova želja za RBom sigurno postoji. A kaj se tiče Pereza…. već je to jednom Briatore organizirao, nije neviđeno da se raskida važeći ugovor kako bi se potpisalo Alonsa.

          RB ga sigurno nije kontaktirao i da sam RB, Alonsa ne bi potpisao niti da vozi besplatno, a kamoli da ga plaćam, jer njima stvarno ne treba sad nekakvo mudrijanje u momčadi. Imaju zvijezdu i imaju vrhunskog drugog vozača, kaj će im više. Dva pjetla u istom kokošinjcu su previše.



          4
          3

          1
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Kakav RB i Briatoreovo uvaljivanje. Novi ugovor sa Alpineom je samo stvar formalnosti.



        13
        12

        1
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Nema teorije da Alonso ode još 2 godine nigdje.
    Piastri je bio već na fittingu sjedala u Williamsu i u Silverstoneu ide objava da tamo vozi od 23. Vozio bi već i ove sezone ali Latifi plaća 45 milijuna na godinu da se može zabijati u zidove. Piastri je Alpinin budući prvi vozač i uvjeren sam da bi dali besplatno motore Williamsu ako treba, samo da vozi.



    15
    15

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Znamo što su prednosti i što donosiš, a to je ništa posebno. Nakon Piastrijevog testa u Silverstoneu, znati će se sve tj. ako pokaže konkurentna vremena, Alonso će tražiti novu momčad



    2
    -19

    21
  5. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Oscar Piastri je PREdobar. PREdobar.
    Ja sam Alonsovac, ali čini mi se da se Alonsu ne piše dobro za 2023. u F1, ako misli ostati u F1 kao vozač Alpine.

    Daj Bože da griješim.



    1
    1

    0
    • Antonio Giovinazzi
      Osella Prikaži

      Pa ne znam, ne bih baš rekao da se Alonsu ne piše dobro za sljedeću godinu. Nije da ga timski kolega uništava otkad se vratio u F1. Štoviše, prošle sezone je Alonso završio ispred, a Ocon je i najbolji rezultat Alpinea prošle sezone (pobjeda na Hungaroringu) ostvario ponajviše zahvaljujući upravo Španjolcu.

      Što se tiče ove godine, Ocon je zasad bolji u poretku. Ipak, ja bih uzeo u obzir to da je Alonso imao dosta nesreće na početku sezone, no evo zadnjih nekoliko utrka je ušao u dobar niz rezultata.

      Alonso je još borben, ima vatre u sebi i nije baš da vozi turistički otkad se vratio na grid. Šteta što se Alpine kao bolid nije baš iskazao pa da ga malo gledamo bliže vrhu jer je pokazao da bi vozačkim suparnicima mogao dobro zapaprit situaciju – bez obzira na godine.

      Svakako ja mislim da ćemo ga sigurno još neko vrijeme gledati na utrkama. Čak imam osjećaj i da bi Alpine radije zadržao Fernanda još neko vrijeme, a Pistrija ubacio u neku drugu ekipu. Dosta se u zadnjih dana spominje Williams, a to mi i izgleda ozbiljno. Ako pak pukne između Renaulta i Alonsa, od sljedeće sezone ima nešto slobodnog mjesta na gridu, a mislim da ‘gladnom’ Alonsu neće biti ni tada veliki problem naći vozačko mjesto.



      4
      4

      0
  6. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Alonso ima svojih mušica kao i većina, ali navijam za njega još od prvih dana u Renaultu, pa kroz 5 teških godina u Ferrariju (da ga Grosjean nije pomeo u Spa… kakva šteta), a onda onaj debakl u McLarenu.
    Veselio sam se svakom njegovom povratku u Renault, ali nažalost moja najdraža momčad je odavno zapela u mid fieldu.
    Vidjeti ga da osvaja još jedan naslov bilo bi mi neprocjenjivo, ali čisto sumnjam da može dobiti mjesto u konkurentom bolidu.



    6
    6

    0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Možda jedino da zamjeni Ricciarda ako ovi nisu s njim zadovoljni, a McLaren se nekim čudom poboljša. Nemam pojma. RB ima odličnu postavu, ima je i Ferrari, možda umjesto Hamiltona – to bi bilo zanimljivo.
      Hamilton neka ide štrikati haljine.



      2
      1

      1
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Ako se i dogodi čudo pa Alonso završi u nekom od konkurentnijih bolida, što bi se dogodilo? Max bi ga otresao kao beba zvečku, Leclercu u Ferrariju ne bi prismrdio, dobio bi ga Russell u Mercedesu kao i Lando u McLarenu. S time da ga Mercedes sigurno neće angažirati zbog događaja iz prošlosti, a bogami ni McLaren po 3. put. RB ima odličnu postavu kao što je to gore netko objasnio, a i Ferrari ima riješeno pitanje vozača. Bez obzira što je u F1 sve moguće, ozbiljne ekipe ne raskidaju ugovore sa vozačima netom što su ih potpisali. Pogotovo ne zbog vozača od 42 godine. Da ima 24 onda bi još i vjerovao da je moguće, ali tada ni RB ni Ferrari ne bi požurili sa potpisivanjima Sainza i Pereza nego bi i Alonso bio u nekakvim kombinacijama i pregovorima. Ovo što Briatore sjedi negdje sa čelnicima RB-a je potez očajnika. Alonso se jednostavno mora pomiriti da je njegovo vrijeme prošlo. Isto kao i Vettel, Kimi se pomirio, a ni Hamilton nije daleko ako se Mercedes ne poboljša do kraja ove sezone



        1
        -7

        8
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Vidi Alonso da njegov vršnjak Ibrahim u tim godinama može trčat za loptom, pa zašto ne bi mogao on derati u autu



    1
    1

    0
  8. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    alonso je zmaj. nevjerojatno koliko je gladan. nevjerojatno.
    najbolje godine je ostavio u ferari kanti. al ju je cijedio do kraja


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.