No, Mohammed, no: Vraća li se Michael Masi?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 16 komentara

FIA-in predsjednik Mohammed Ben Sulayem kaže da želi barem tri direktora utrke, te ne otklanja mogućnost da bi se Eduardu Freitasu i Nielsu Wittichu mogao pridružiti ni više ni manje nego – Michael Masi.

Masi je nakon kaosa u finišu sezone napokon potrošio naizgled neograničene kredite koje je imao u FIA-i, te je premješten na drugu poziciju, a njegovo mjesto direktora utrke su uz izmjenjivanje preuzeli Freitas i Wittich. Ben Sulayem kaže da to ne mora biti baš kako izgleda:

“Nisam se riješio Michaela. On je imao previše posla na sebi i napravio je pogrešku. Ne kažemo da je to kraj suradnje Masija i FIA-e. Ja ne radim takve stvari. Ja prihvaćam čak i ljude koji nisu glasovali za mene. Ne razmišljamo o individuama, razmišljamo o procesima.”

“Ne znam Michaela tako dobro. Odluka da ga se zamijeni na poziciji direktora utrke je donesena od strane Svjetskog motosport saveza. To je bila ljudska pogreška s Michaelove strane.”

Ben Sulayem napominje da bi se Masija moglo ponovo angažirati:

“Michael je tu i možemo ga opet angažirati. Nisam rekao da smo ga se riješili, rekao sam da ćemo ga možda opet koristiti. Možda bude prigodno rješenje, otvoreni smo za sve.”

“Naša organizacijska struktura je bila pogrešna. Iako smo doveli dva nova direktora – ne bih rekao da smo sve riješili. Moramo očistiti strukture.”

“Ne mogu otići u supermarket i kupiti nove suce. Trebaju vam čvrsti i pošteni, tolerantni ljudi. Razmišljam o dovođenju, primjerice, rally suvozača. Oni imaju vještine da paze na više stvari istovremeno, a mogu se istrenirati.”

“Mora se riješiti problem nedostatka ljudi u FIA-i. Htio bih minimalno tri direktora utrke, u idealnom scenariju do početka iduće sezone.”


Odgovor

16 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Predlažem FIA-i suradnju sa sucima iz HNS-a.



    8
    6

    2
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Razmišljam o dovođenju, primjerice, rally suvozača. Oni imaju vještine da paze na više stvari istovremeno, a mogu se istrenirati.”

    Jean Todt je bio rally suvozač :D



    6
    6

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Meni se Vettel uklapa ako traže trećega…



    10
    9

    1
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Mogu li onda biti raaly suvozačice?



    2
    2

    0
  5. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Pa ti i dalje odbijaj minđušu izvadit…



    3
    2

    1
  6. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    F1 je cirkus u kojem većina profitira kad se dogodi show… i show se uistinu dogodio na zadnjoj utrci prošle sezone. I sad mi recite koliko je zapravo Masi zaribao?
    Mi ne znamo koliko je glasova imao u slušalicama u tom trenutku, ne samo od strane Tota i hornera nego i odozgo od gazdi showa. Prioritizirao je čišćenje mjesta Latifijeve nesreće, zatim spriječavanje da utrka završi iza SC-a. To je obavio skoro bezprijekorno s obzirom koliko krugova je ostao do cilja.
    “Njegov” najveći grijeh je što je ishod prvenstva bio poraz za britance koji ne mogu prihvatiti “live by the sword – dye by the sword”.



    18
    13

    5
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Sve to stoji ali Masi se nije doimao najkompetentnije, a propusta (da ne kažem sra**a) je bilo i prije Abu Dhabija. Od kašnjenja sa sigurnosnim automobilom (npr Max u Bakuu), do kazni (npr Gasly ja kažnjen kao >50% a po ‘let them race’ pravilima je trebao biti 100% kriv da dobije kaznu za incident u prvom krugu).Jednom kada su ga smjenili, bilo zato što je nesposoban ili zato što je oštetio Mercedes i Hamiltona, nema nikakve logike da ga vrate. Osim naravno ako to nije igra moći i tko će koga.



      2
      2

      0
  7. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Kako se vecina vraca na zadnji krug prosle sezone,a zasto ne recimo prvi krug ili cijeli vikend ili 3,4,5 sezona unatrag.
    Meni se cini da je LH osvojio 8 naslov u onoj zavrsnici Massi bi bio ostao i dalje tu pa bi ovu sezonu opet gledali svasta.



    5
    3

    2
  8. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Konačno kvalitetnog humora u ime naslova, Ante. To.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.