Gazzetta: Ferrari očekuje 3-4 desetinke od nadogradnji u Barceloni

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 9 komentara

Ferrarijev moćan početak sezone bio je rezultat dobrih priprema za novu eru Formule 1, a ekipa iz Maranella još živi na slavi prve verzije koja je debitirala u Bahreinu prije dva mjeseca. Sad je u Barceloni vrijeme da se pokažu prve veće nadogradnje, a ako je vjerovati talijanskoj Gazzetti – u ekipi očekuju da će dobiti 3 ili 4 desetinke sekunde.

Značajan element bit će nova podnica, a u kombinaciji s novim difuzorom i krilima – u Maranellu vlada oprezni optimizam.

Razvojni posao obavila je ekipa na čelu s Enricom Cardilleom koji je bio zadužen za šasiju i Davidom Sanchezom koji je zadužen za aerodinamiku. Oni su navodno radili na tome da se smanji efekt dupinjanja na pravcima i da se ustabili bolid pri većim brzinama.

Na vrhu poretka Charles Leclerc još uvijek ima 19 bodova prednosti ispred Maxa Verstappena. Što se tiče konstruktora, Ferrarijeva prednost iznosi samo šest bodova.

Istovremeno, talijanski izvori tvrde da je Ferrari za FIA-u pripremio opsežan dokument u kojem su proanalizirali koje su nadogradnje u prvih pet utrka donosili njihovi konkurenti. Uz to su napravili sumu procijenjenih iznosa, čime žele upozoriti FIA-u i pomoći im u praćenju tuđih troškova, s obzirom na to da su svi pod strogim povećalom zbog pravila o ograničenju budžeta.


Odgovor

9 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hehe, Maranello Snitches 😁😁



    12
    12

    0
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Samo neka se bore. Red Bull bi na njihovom mjestu isto postupio.



      13
      11

      2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Pa već jesu prigovarali za Ferrarijev test u Monzi i da su prekršili pravilnik te da su koristili test za gume da testiraju aero komponente jer je Ferrari mjenjao podnicu za vrijeme testa što po pravilu nije dozvoljeno osim ako dio koji se mjenja se već nalazio na bolidu bilo na testiranju ili tjekom bilo kojeg dijela GP vikenda.

        Ali na njihovu žalost podnica koja je druga stavljena je već bila na Ferrarijevom bolidu tjekom testiranja u Bahrainu.

        Tako da im je odbačena pritužba od strane FIA-e.
        Igre su počele.



        2
        1

        1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Treba kažnjavati neosnovane prigovore. U hokeju ako tvrdiš da je gol i tražiš video review, ako ispadne da nije bio gubiš timeout. Ako se žališ na opremu druge momčadi, a ispadne da je sve ok dobiješ isključenje na 2 minute….



          3
          3

          0
  2. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Ovo s dokumentom gdje prate nadogradnje je smiješno, pa svi znamo da su Britanci istinski sportaši i gospoda kojima ne pada na pamet kršiti sporazume ili pravila, bez obzira što Toto kaže da nema više gospode. Ili …?
    Inače mislim da nije za vjerovati talijanskoj Gazzetti, pogledao sam brojeve i 2020 su u kvalifikacijama u Barceloni bili oko sekunde brži nego na testu. OK, ovisi u odnosu na što se gleda dobitak, ali s obzirom da nisu do sada donosili nadogradnje i da je razvoj ubrzan zbog novih pravila očekivao bi više od 3-4 desetinke. Samo da im Mercedes ili Red Bull ne zapjevaju:
    Anything you can do, I can do better.
    I can do anything better than you.
    ili iz iste pjesme:
    Anything you can buy, I can buy cheaper.
    I can buy anything cheaper than you.



    14
    13

    1
  3. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    3-4 desetinke… RB18 će smrsati još 7 kg… s obzirom da su po Binottou bili brži 2 desetinke, još dodaj 2 za ovih 7kg, to bi bio egal u Barsi 😀 ALI… Ferrarijev upgrade još nije “prosao”, samo je na papiru… ako prorade, kako oni ocekuju, za mene će to biti veliko iznenađenje, iskreno!



    10
    9

    1
  4. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Mislim da ce morati min pola sekunde da se ubrzaju da bi imali sansu za titule.



    7
    7

    0
  5. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    ….godinama su im merc i rb slali raznorazne špijune, kontrole itd.itd…barem ne javno ferrari nikad nije toliko uzvraćao…rekli bi what goes around comes around….što se tiče nadogradnji ovo očekuju 3-4 desetinke su novinarske špekulacije no ikakvo poboljšanje je dobro…



    8
    8

    0
  6. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Nije da baš vjerujem Gazzetti i čini mi se puno 3-4 desetinke, ali opet…bolidi su novi i vjerojatno ima još dosta mjesta za nadogradnje. Naravno treba uzet u obzir da će se i drugi s vremenom ubrzavat (pitanje je samo koliko). Vidjet ćemo da li su pogodili sa nadogradnjama i koliko donose u odnosu na ostale, a pogotovo RB. Newey i ekipa sigurno nisu stalno na macchiatu.
    Sve će biti dobro. Samo da netko ne kopira nešto u lokalnoj fotokopirnici :-)



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.