Vettel o svojoj budućnosti: Imam ugovor do kraja sezone i još nisam donio odluku

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 10 komentara

Sve je izglednije da Sebastian Vettel polako prilazi kraju svoje karijere u Formuli 1. Nijemac je bio na samome vrhu u periodu od 2010. do 2013., kad je nanizao 4 uzastopna naslova prvaka, te je njegova tadašnja momčad Red Bull također osvojila 4 konstruktorska naslova. Nakon toga 2015. prelazi u Ferrari i ostvaruje 14 pobjeda čime je došao na treće mjesto po broju pobjeda u crvenom bolidu, ali svejedno nedovoljno za bilo koji naslov, što je za Ferrari bio neuspjeh.

U 2022. godini Vettel vozi svoju drugu sezonu za Aston Martin koja nije dobro počela jer je tek prošli tjedan na Imoli osvojio prve bodove, završivši osmi što mu je donijelo 4 boda.

Kako se četverostruki svjetski prvak nalazi u bolidu koji izgleda kao da će se teško boriti za bodove i postolja, a kamoli za pobjede i naslove, počela su se postavljati mnoga pitanja o njegovoj budućnosti. Mnogi su počeli pričati o mogućnosti povratka u Red Bull i tako su počele glasine, no Vettel ih je brzo sasjekao u korijenu.

„Dugo nisam pričao s Christianom, ovo nisu istine.“

Nakon toga su počela pitanja o potencijalnoj mirovini, ako već Red Bull nije opcija. Vettel je na to rekao kako ima puno mogućnosti i različitih ishoda, ali kako u tome veliku ulogu ima kako će Aston Martin izgledati u ostatku sezone.

„Još uvijek sam aktivan, ugovor mi traje do kraja sezone i još nisam donio odluku. Ovisi o tome koliko bolid bude dobar, kako se momčad bude razvijala i kakve ćemo rezultate imati. Neću lagati, znam kako je moja budućnost trenutno jedna od glavnih tema i razmišljam o tome.“

„Istina je kako imam puno ideja. Razgovaram s puno ljudi i lako dobijem inspiraciju. Ne želim stavljati pritisak na sebe i žuriti sa odlukom što nakon F1 karijere. Ne želim stvarati nikakva očekivanja.“

„Formula 1 je nešto u čemu sam dobar. Tu se mogu natjecati s najboljima na svijetu, a što će doći nakon toga, vrijeme će pokazati. Trenutno ispunjavam svoj zadatak. Prije dvije godine sam rekao „Vozit ću još dvije godine.“, ali ne mislim svaki dan o životu nakon Formule 1.“

Sebastian Vettel

Odgovor

10 komentara

  1. Lauber Prikaži

    Samo četiri naslova na kraju i ova blamaža sad u Aston Martinu. Možda sam subjektivan, ali spram Maxa, Hamiltona i ostalih Vettel je supertalent bio i ostao. Pobjeda u Toro Rossu, pišanje po Hamiltonu u Brazilu. Lik je bio mudonja i respektirat ću ga dok je god na stazi kao top vozača. Za njega i Alonsa mi je žao što nemaju titulu s Ferrarijem. Zaslužili su je. Obojica. Realno Hamilton je trebao imati 5 naslova u karijeri max, uključujući onaj prošle godine. Pozdrav



    18
    13

    5
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Šta nije saga “multi21” zapravo započela kad je Seb oštetio novo nadograđeno prednje krilo u Silverstoneu, pa su mu dali Markovo koji je ipak pobijedio pa na team radio rekao: “Not bad for no. 2 driver”.
    Moguće je da sam pobrkao sve evente i događanja pa molim demant nadležnih😂



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.