Stroll nakon prvog boda ove sezone: Mislim da smo kao ekipa zaslužili ovo

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Lance Stroll vjeruje da je njegovo 10. mjesto na Velikoj nagradi Emilie-Romagne zasluženi bod za ekipu Aston Martina koja se pošteno namučila u prva tri GP vikenda.

Stroll je i sam imao težak vikend nakon što se kvalificirao na 15. poziciju u petak, a onda u sprintu kroz prvih 100 km nije uspio napraviti ništa. U utrci je na startu prošao ispred Lewisa Hamiltona na 14. mjesto, a onda je naslijedio pozicije od Sainza, Ricciarda i Schumachera koji su imali incidente. Kad je Alonso odustao zbog tehničkog problema – Stroll se popeo na 10. mjesto gdje je proveo sve osim jednog kruga (tijekom odlazaka u boks).

“Mislim da je ovo bio zasluženi bod.”

“Cijela utrka prošla je s pritiskom iza nas. Bilo je vrlo intenzivno s kišom i sa svime, tako da sam jako sretan. Oba bolida su bila u bodovima, što je pozitivan rezultat za ekipu.”

Stroll je iza sebe većinu utrke imao Ocona i Albona od kojih se uspješno branio. U prvom dijelu utrke se morao braniti i od Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

“Bolid je bio dobar po kiši, mislim da smo imali pristojan tempo. Na početku utrke smo bili iza Yukija i pritiskali smo ga, a branili smo se i od Hamiltona.”

“Kad smo prešli na gume za suho – uspjeli smo pobjeći Oconu i zadržati 10. poziciju. Tsunoda je bio brži od nas i brzo je pobjegao. Međutim, prilično sam zadovoljan tempom i mislim da je ovo pozitivan rezultat za ekipu.”


Odgovor

2 komentara

  1. Lauber Prikaži
    x1

    Evo glavni urednik je pozvao na komentiranje pa ću od sada komentirati i pisati. Nikad nisam mogao zamisliti da bi Vettelova karijera mogla završiti na ovakav način. Podsjeća malo na Villeneuvea kad je otišao u BAR. Aston Martin osim imena i boje, trul je.



    6
    5

    1
    • Ferrari
      KyRoML Prikaži

      Istina,boda na prvoj utrci kao zamjena kubici,nakon prve pobjede u toro rossu,nakon 4 naslova za redom,rijetko koj je mislio da Vettel neće osvojiti barem još jedan ili dva naslova. Šteta što nije osvojio barem jedan naslov za Ferrari,ali mislim da je to više bila krivica momčadi nego Vettelova. Tko zna što bi bilo da je Ferrari imao malo bolji bolid,a Vettel malo sreće. Ovako se patiti u Astonu,mi je strašno.



      4
      4

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.