Albon zadovoljan Imolom jednako kao Melbourneom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Alexander Albon i Williams su na Velikoj nagradi Australije oduševili cijeli F1 svijet sjajnom vožnjom, hrabrom strategijom i na kraju jednim osvojenim bodom. U Imoli je Albon imao 18. startnu poziciju, a na početku je odmah profitirao zbog sudara Ricciarda i Sainza, i Schumachera i Alonsa.

Bio je jedan od prvih koji su se odlučili zamijeniti intermedije gumama za suho, što mu je donijelo dvije pozicije – ispred Lewisa Hamiltona i Pierrea Gaslyja.

U cilj je ušao 12., ali je zbog kazne Estebanu Oconu promaknut na 11. poziciju.

“Osjećaj je dobar. Osjećam da smo bili jednako dobri kao u Melbourneu, donekle. Nismo imali prednost oko guma ili tempa bolida, ali smo iskoristili skoro sve šanse koje su nam se pružile. Odradili smo undercut i prestigli smo par bolida.”

“Jednom kad su svi ušli u svoj ritam – držao sam svoj tempo i pokušavao održati Pierrea iza sebe. Mislim da mu je bila puna kapa mene!”

Albon kaže da ga je možda koštalo kasno omogućivanje DRS sustava:

“Tijekom šest ili sedam krugova smo bili brži od bolida ispred i s našom razinom downforcea – mogli smo ih odmah prestići.”

“Osjećaj je dobar. Nismo bili kompetitivni po čistoj brzini, ali čini se da maksimalno koristimo sve prilike. Ako pronađemo još par desetinki sekunde – mogu zamisliti da na svakoj utrci imamo šansu za bodove. Bolid je solidan za utrkivanje. Postoji razlog zašto se odlučujemo na setup s niskom razinom downforcea. Možemo pretjecati kad smo brzi i braniti se kad smo spori. U dobroj smo poziciji, a kad dobijemo nadogradnje – osvojit ćemo još bodova.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.