Krack: Imate neke vozače koji su bili na visokom nivou i onda postanu nestrpljivi i teški za suradnju, to nije slučaj sa Sebastianom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 4 min 0 komentara

Šef Aston Martina Mike Krack kaže da želi zadržati Sebastiana Vettela i nakon ove sezone kad Nijemcu ističe postojeći ugovor.

Vettel je prve dvije utrke propustio zbog zaraze Covidom, a kad se vratio u Australiju imao je vikend za zaborav. Uz skroman broj krugova zbog tehničkih problema Vettel se izvrtio na stazi i razbio bolid pa su nužno krenule priče o nedostatku motivacije i skoroj mirovini.

Međutim, promjenjivi vremenski uvjeti u Imoli pružile su mu priliku da se iskupi, što je na kraju donekle i učinio, te za Aston Martin prikupio četiri boda osmim mjestom.

“Nije tajna da moj ugovor ističe krajem ove sezone.”

“Ova godina nije onakva kakvoj smo se nadali u ekipi, barem kad pogledamo ovaj početak. No, bilo bi loše da ju već sad otpišemo.”

“Trenutno se mučimo s puno stvari kad je riječ o performansama bolida. Mislim da i drugi imaju te ili slične probleme. Puno toga se može shvatiti i naučiti, a naredni tjedni i mjeseci će biti jako, jako važni za pronalazak smjera za ovu sezonu, ali i za stjecanje znanja o tome što raditi u iduće tri ili četiri godine.”

“Iskreno, imao sam nevjerojatnih 15-ak godina, kad malo pogledam unatrag. Bio sam u poziciji da mogu osvajati naslove, pobjeđivati, boriti se za pole positione, osvojiti puno pobjedničkih postolja. Naravno, osjećaj je bio sjajan. Nije tajna da je sad drukčiji osjećaj kad nisam više u toj poziciji. U ovoj situaciji morate pronaći drugu vrstu motivacije. Na kraju krajeva – želim opet onaj prvi osjećaj, to je prirodno u ovom sportu.”

“Za neke dečke je to drukčije jer su u ranijem stadiju svoje karijere, a još uvijek nemaju bolid ili ekipu da pokažu što mogu učiniti. To je drukčije. Ekipa raste, puno se toga događa i izgleda obećavajuće. Jedini odgovor je – vrijeme će pokazati…”

Krack o svemu kaže:

“Neću komentirati ugovore, ali očigledno, kad u ekipi imate vozača poput Vettela onda ga morate motivirati tako da mu date bolid koji zaslužuje po svojoj kvaliteti. Mislim da bi bilo glupo da ga ne pokušamo zadržati.”

“U potpunosti shvaćam njegove komentare. On želi vidjeti napredak, nije vozač koji se želi boriti za 18. ili 16. poziciju. U potpunosti shvaćam njegove komentare i na nama je da mu isporučimo bolid koji mu je potreban.”

“On je jako, jako kompetitivan u svom pristupu. Unatoč velikim uspjesima koje već ima iza sebe. Ima vrlo izraženu radnu ekipu i u tome smo slični, to zaista cijenim. Nema trenutka tijekom dana kad mu je prekasno za odraditi posao ili dati svoj komentar.”

“Zaista je užitak raditi s njime. Najprije zbog toga što sam već rekao, ali osim toga – on je zaista dobar tip. Shvaća koja su naša ograničenja u ovom trenutku, ali ne prestaje pritiskati. Istovremeno, realističan je oko toga što možemo učiniti.”

“Kontinuitet je uvijek vrlo važan, a onda i radna etika, brzina, iskustvo… Kad imate takvog vozača onda je to velika dodana vrijednost. Ima puno ideja, pritišće nas i zna što trenutno možemo učiniti. Sve u svemu, mislim da je to vrlo dobro jer imate neke vozače koji su bili na visokom nivou i onda postanu nestrpljivi i teški za suradnju.”

“To nije slučaj sa Sebastianom. On je od velike pomoći i to je također zašto želimo da ostane s nama, osim što je strašno brz.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.