Pirelli odredio gume za vikend u Imoli

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Ljubitelji Formule 1 ovog će vikenda imati prilike uživati u Velikoj nagradi Emilia-Romagne, koja će se treću sezonu zaredom voziti na stazi u Imoli, nekadašnjem domaćinu Velike nagrade Italije, a kasnije i San Marina.

Po prvi puta ove sezone imat ćemo priliku vidjeti vikend sa subotnjom sprint utrkom. Za tu je prigodu Pirelli, službeni distributer pneumatika za F1, odredio da će svaki vozač imati pravo na 12 setova guma, jedan manje nego na tri dosadašnje ovosezonske utrke.

Svaki će vozač dobiti dva seta C2 (tvrdih) guma, četiri seta C3 (srednjih) te šest setova C4 (mekih).

U slučaju kiše, što nikako nije nemoguće, vozači će imati pravo na šest setova zelenih (intermediate) i tri seta plavih (full wet) guma.

Prisjetimo se, na protekloj utrci u Australiji meka komponenta guma bila je C5, a iskoristio ju je tek Alexander Albon, i to u svom posljednjem krugu, nakon što ih je čak 57 odvozio na tvrdoj mješavini.

“Imola je staza osrednjeg trošenja guma. Prošli mjesec tamo se održao GT World Challenge na kojem su također korištene Pirellijeve gume, i otkud smo dobili dosta korisnih podataka.”

Podsjetimo, sprint utrka vozi se ukupno 100 kilometara te na njoj nema obaveznih promjena guma, što će zasigurno donijeti dodatne zanimljivosti u momčadskim strategijama.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.