Berger: Red Bull – Porsche partnerstvo bi bilo odlično

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 8 komentara

Već neko vrijeme se spominje moguće partnerstvo između Red Bulla i njemačkog proizvođača automobila – Porschea, koji je baš kao i Audi, dio Volkswagen grupacije. Glasine o Red Bull – Porsche kombinaciji su sve glasnije, a ono o čemu se najviše priča je Porscheova pogonska jedinica.

Bivši vozač Ferrarija i McLarena, Gerhard Berger, vjeruje kako bi to partnerstvo bilo jako uspješno, te kako bi doprinijelo Formuli 1 kao sportu i brendu. Berger također smatra kako su šanse sklapanja dogovora poprilično visoke.

„Red Bull i Porsche su dobar spoj. Ili bolje rečeno: „Dobro si pašu.“ Imam osjećaj kako će doći do toga. Sviđaju mi se izgledi. Sa same marketinške točke gledišta Red Bull i Porsche su savršeni spoj. Nešto je jako osvježavajuće u vezi toga partnerstva.“

Red Bull je „svoje motore“ počeo proizvoditi 2022., uz veliku pomoć Honde. Partnerstvo s Hondom je započelo nakon što je propala suradnja s Renaultom kad im oni nisu uspjeli dobaviti jake i pouzdane motore, te se oni nisu mogli nositi s Ferrarijem i Mercedesom. Berger misli kako do takve situacije ne bi dolazilo kad bi u pitanju bio Porsche, jer su oni puno drugačiji od francuskog proizvođača motora.

“Ovo će biti puno drugačija suradnja. Renault je stvarno bio samo dobavljač motora, a Porsche bi bio poslovni partner, što znači kako bi bili u potpunosti ravnopravni. Uz to mislim kako Porsche kao brend 100 tisuća puta bolje pristaje Red Bullu od Renaulta, Red Bull Porsche stvarno zvuči cool. “

Valja spomenuti kako Berger kao promotor DTM-a dobro poznaje ta dva proizvođača automobila i njihov način djelovanja, te vjeruje kako bi i Porsche i Audi mogli ući u Formulu 1 ako se dovoljno dobro pripreme.

„Audi ima odličan odjel za motore i ako oni uđu u Formulu 1, bit će i tamo odlični. Tehnički, oni su jako dobri.“

Gerhard Berger

Odgovor

8 komentara

  1. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Porsche Porsche bi bilo još bolje.



    6
    6

    0
  2. Vw
    F1fan001 Prikaži

    VW/Audi inzinjeri su iskovali zanat na 1.9 tdi motorima…nema da omane 😃😅



    5
    5

    0
  3. Mika Hakkinen
    CowboyT90 Donator Prikaži

    Sa Hondom su osvojili naslov (doduše ne konstruktorski, ali svejedno), ove godine Honda ne pokazuje pouzdanost. Ako se nešto ne promjeni, vjerujem da će svakako RBPT otići u povijest i da će tražiti nekog drugoga. Ako pak Honda popravi pouzdanost, onda ne bih bio tako siguran u to.



    4
    4

    0
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Čuj Porsche 100 tisuća puta bolje pristaje Red Bullu od Renaulta, ovo koda djeca u školi govore ker te grebo.



    15
    14

    1
  5. avalon Prikaži

    “… Renaultom kad im oni nisu uspjeli dobaviti jake i pouzdane motore …” zanimljivo , a svoje najbolje rezultate u F 1 su ostvarli sa tim slabim i nepouzdanim motorima renaulta = u 9 sezona 4 titule prvaka i 2 X viceprvaci . relativno loši su bili 2007. kad su završili 5. u konstruktorskom kad su sa ferrarievih motora prešli na renault i još gori 2008. sa plasmanom na 7. misto u konstruktorskom . možda je za loš plasman “zaslužna” i vozačka postava webber kojem je to bila 2. sezona u RB i vjerovatno već “istrošeni i nemotivirani” coulthard kojemu je to bila 15. i zadnja sezona u F 1 . 2009. je u RB doša seb i “nepouzdan i slab” motor je odjednom posta jak i pouzdan :) 2009. su završili 2. u vozačkom i konstruktorskom , onda 4 dvostruke krune . 2014. ulaskom u turbo eru nijedan proizvođać PU nije bija snagom i svim ostalim na nivou MB ali i tada je “slaba” renaultova PU dovela RB na 2. misto u konstruktorskom , a ricciarda na 3. u vozačkom prvenstvu . jaka PU ferraria je njihov bolid dovela na 4. misto u konstruktorskom (189 bodova manje od RB ) , a alonsa na 6. misto u vozačkom prvenstvu . FA je ima na kraju 77 bodova manje od DR . 2015. su bili loši i u 2016. prešli na TAG heuer šta je opet u temelju bija renault i te 3 sezone sa TAG – om su završavali među 3 najbolje ekipe . možda bi bili i bolji da u tim nije doša max pa su nastale “nesuglasice” između vozača , a i odnos prema DR se izmjenija u korist maxa . 2018. je TR “testira” hondinu PU za RB na koju su prešli 2019. ti navodno nepouzdani motori renaulta su imali jako malo teh problema , a npr relativno česti problemi/odustajanja ( u jednom kratkom periodu ) zbog alternatora nisu greške renaulta jer su alternatori bili kupovani od magneti marellia da bi posli grešaka alternatore kupovali od McL . priče o nepouzdanosti su jako nepouzdane hahahaha…. npr MW je u 129 trka ima tek mislim 9 odustajanja zbog teh problema tj svakiu 14. trku , seb u 113 trka za RB tek 4 odustajanja zbog motora , DR u 100 trka je odustaja 8 X zbog motora , kvyat jednom u 21 nastupa za RB , max 5 X sa TAG – om (renault) u 58 trka . možda su u renaultu/RB bili čarobnjaci jer od 9 sezona sa “izvornim” motorom renaulta tako nepouzdanim i slabim su imali 4 dvostruke krune i 2 “titule” viceprvaka = 6 odličnih i vrlo dobrih rezultata .



    6
    5

    1
  6. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    U Porscheu nemaju pametnije posla nego utrpat par miljardi da razviju motor za Red Bull aha kak da ne švabo je baš široke ruke da drugome napravi motor i još mu da svoje inženjere da po njima jašu ovi iz Red Bull-a. Malo je Porshe prevelika kompanija da bi se dali na uslugu Red Bullu a mogu svoj bolid složit



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.