Hakkinen: Na ovom nivou si ne možete priuštiti toliko odustajanja

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Izvor fotografije: Roberto Ferrari

Mika Hakkinen, čiji se povratak na grid još uvijek čeka nakon što je 2001. odlučio napraviti pauzu, pomno je pratio razvitak dosadašnje sezone. Dvostruki svjetski prvak s McLarenom podijelio je nekoliko zaključaka nakon sadržajne VN Australije, a u kojima je pohvalio Ferrari i kritizirao Red Bull, te stavio pod upitnik realnost Verstappenovog nastojanja da obrani naslov prvaka.

“Toliko toga se može zaključiti nakon ove utrke. Charles Leclerc je u potpunoj kontroli. Nakon utrke je kazao da je bolid moćan i da su gume optimalno korištene zbog čega je mogao biti jako konzistentan.”

“To je sve što vrhunski vozač želi – bolid koji je brz od starta do finiša i koji pravilno reagira na svaki vozačev input.”

“Ono što je trenutno najbitnije je da u tri utrke Charles ima dvije pobjede i jedno drugo mjesto, a da Max ima jednu pobjedu i dva odustajanja. Na ovom nivou si ne možete priuštiti konstantne tehničke kvarove. Max neće biti sretan ovime.”

Mika Hakkinen

Legendarni “leteći” Finac sigurno zna koliko je krucijalno završavati utrke s obzirom da je njegov pokušaj osvajanja naslova prvaka u sezoni 2001. završio i prije negoli je počeo zbog čestih kvarova, a jedna od najzapamćenijih scena je posljednji krug Velike nagrade Španjolske kad je Hakkinen ugodno vodeći ispred Schumachera morao parkirati bolid na travi samo par zavoja prije cilja.

Hakkinenov momčadski kolega iz McLarena i Schumacherov ljuti rival David Coulthard priznao je da mu je Ferrari na vrhu prizvao neka neugodna sjećanja iz svojih vozačkih dana.

“Malo sam zadrhtao kad je Leclerc pobijedio, sjetio sam se Michaelove dominacije u Ferrariju. Svi moji strahovi su se vratili!”

“Leclercova vožna je bila dominantna. Zaista impresivan prikaz. Moramo priznati da je Leclerc kvalitetan vozač i izvrsno ljudsko biće.”

“Ferrari je naporno radio, a Mattia Binotto je bio jako smiren posljednje dvije godine pod pritiskom zbog slabijeg učinka.”

David Coulthard

Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    “Malo sam zadrhtao kad je Leclerc pobijedio, sjetio sam se Michaelove dominacije u Ferrariju. Svi moji strahovi su se vratili!”

    Kakva kuknjava nakon 3 utrke o nekoj kvazi dominaciji. Ko da su ovakvi kao zadnju utrku (ne prve dvije di je bilo li la) 3 godine a i da su 3 godine opet ni blizu što nam je Merc priuštio 8 godina.



    19
    17

    2
  2. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Hakkinenov momčadski kolega iz McLarena i Schumacherov ljuti rival David Coulthard

    Otkad je Coulthard bio ljuti rival Schumacheru 😅



    21
    21

    0
  3. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Ništa, FIA mora mijenjati pravila jer ovakva dominacija Ferrarija nije dobra za F1.



    21
    21

    0
  4. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Mika Hakkinen, čiji se povratak na grid još uvijek čeka nakon što je 2001. odlučio napraviti pauzu

    😂😂😂



    15
    15

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.